| Jeremy1 a întrebat:

As dori ca in viitor sa absolv Dreptul iar apoi sa ma fac avocat (5 ani pentru experienta) dupa care sa devin judecator.

Stiti cumva ce carti ar trebui sa citesc pentru a ma ajuta in acest domeniu?

4 răspunsuri:
| Carlaaa a răspuns:

Nu stiu exact, dar pot sa te ajut explicandu'ti ca viata de judecator nu e prea simpla.
Tatal meu asista judecatorii in sala de judecata, si avea grija de siguranta lor, un judecator are nevoie de multa dedicatie, si de cele mai multe ori, nu au foarte mult timp pentru ei, si mai ales pentru familie.
Te expui la multe riscuri, risti sa te trezesti dintr'o data cu rotile masinii desumflate, geam spart, parbriz spart si asa mai departe.
Te expui mult. Si eu vreau sa fac Facultatea Spiru Haret, iar dupa aceea sa devin avocat, nu procuror pentru ca [ nu garantez ca este adevarat ] din cate stiu eu, avocatii apara, procurorii acuza.
Eu pentru asta am inceput sa citesc Codul Penal, din fericire tata are cam tot ce am eu nevoie, deci as putea sa te ajut mai mult daca imi lasi un id de mess, sau imi dai add la kaylie_x, pentru a-ti da numele cartii si Editura.
In speranta ca ti-am fost de ajutor, Carla.

| madalinaaa89 a răspuns:

Buna.Eh.e cam devreme sa te gandesti la facultate.Si eu ma gandeam prin clasa a8a sa devin avocat/judecator, pana cand niste prieteni m-au adus cu picioarele pe pamant.Pe langa faptul ca ai foarte mult de muncit, ar mai fi 2 probleme:prima este ca trebuie sa indeplinesti urmatoarele calitati:sa fii o persoana sociabila, un bun ascultator, sa ai, intr-un fel, o inima ''de piatra''(in sensul ca nu trebuie sa tii cont de lacrimile celor din jur, ci sa faci dreptate), si foarte, foarte important(daca vrei sa devii avocat) este sa ai putere de convingere asupra oamenilor.In general, daca nu ai aceste calitati sansele de reusita sunt sub 5%.
sfat:daca vrei, iti poti incerca abilitatile de convingere pe colegi, la scoala... iar daca nu reusesti, ar trebui ori sa mai exersezi, ori sa te gandesti la o alta meserie care sa te reprezintewinking
Succes!

| Jeremy1 explică:

Madalina, multumesc pentru opinie. Da, e devreme sa incep sa ma gandesc la facultate, dar trebuie sa am un plan bine pus la punct pe parcursul vietii, ceea ce am deja.
In legatura cu cele 2 probleme. Da, sunt o persoana sociabila, sunt ascultator si chiar am o inima de piatra (care tinde sa devina de gheata, din pacate sau din fericire), si da, am o putere mare de convingere, am mai mult un fel de "talent" pentru negocieri. Am citit carti despre arta negocierii si, trebuie sa recunosc, m-a ajutat destul de mult pana acum in sensul ca am scapat si de notele proste la scoala negociand cu profesorii.

| onesdan52 a răspuns:

Simplu dreptul roman bafta!