Ciocolata calda p care o bei in cafenea nu va avea niciodata gustul celui p care il prepari acasa. dar iti zic eu cum imi prepar ciocolata calda acasa si sper sa incerci si sa iti placa
iau un pliculet d ciocolata calda si o prepar asa cum scrie p ambalaj, adica cu apa fierbinte.peste pun frisca si uneori pun in el ciocolata normala cu lapte data p razatoare si ameste toate acestea cat timp ciocolata e inca fierbinte.asa ciocolata data p razatoare se va topi si gustul d ciocolata va deveni mai intens iar d la frisca ciocolata calda va fi mai cremoasa. e aproape la fel ca in cafenele
La cafenele, ciocolata calda e profi, nu prea are cum sa iti iasa asa acasa decat daca faci rost de aceeasi pudra de ciocolata care se foloseste in anumite locatii.Si se gaseste greu. Dar cu un plic de ciocolata calda normala, lapte fierbinte si frisca iese nemaipomenita si acasa.Incearca mereu cu lapte, ii va accentua aroma si va da profunzime gustului.Ma interesez cum se numeste firma care produce acea ciocolata calda utilizata in restaurante si locatiile unde o poti gasi de cumparat(probabil Metro sau Carreffour) si te anunt.
Nu prea inteleg eu cumn zici tu ca nu iti iese ca in cafenele. da eu iti spun cum sa o faci ca sa fie delicioasa(hmm imi ai facut pofta, cred ca am duc sa imi cumpar)
deci prepari ciopcolata calda exact cum se face(incalzesti apa si adaugi peste praful din pliculet)+ frisca, o lingurita 2, amesteci binisor si imi adaugi o lingurita de frisca, care sa pluteasca si sa ii dea un "design" frumos...acum na.trebuie sa ai frisca la indemana(poti sa prepari hullala-si o pastrezi in frigider cateva zile).
cam asa e la cofetarie/cafenele, nu?
acest fel de ciocolata esteindicat sa servesti cand vin fetele la tine "la o barfa" mai ales in anotimpul rece... le mai incazzesti si glasul)+ ca merita sa prepari frisca...
bafta!