| dulshe a întrebat:

As vrea sa ma fac politista(dupa ce termin a 8-a sa incep, adica liceul ala)
ce ar trebui sa stiu mai intai despre meseria asta?

Răspuns Câştigător
| afrodita17 a răspuns:

Trebuie sa treci prin niste ''probe '' pentru a intra la liceul militar...intrarea se face dupa anumite standarde:
Selecţie eliminatorie la Centrele Zonale de Selecţie si Orientare, conform planificării:
- testare psihologică
- testare aptitudini fizice
- interviu de evaluare şi orientare
Proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor, conform calendarului Ministerului Educației, Cercetării şi Tineretului privind admiterea în învăţământul postliceal vocațional.
Proba durează 3 ore, constă din 2 teste grilă la disciplinele Matematică şi Limba şi literatura română, conform programelor în vigoare pentru clasele a V-a – a VIII-a, fiecare test conține 9 itemi, media probei calculându-se astfel:
medie proba eliminatorie=(nota matematică+nota română)/2 +1p oficiu; Exemplu: medie=( 9+ 3) /2 +1=7( 7+ 6) /2 +1=7, 50
Pentru a fi declarat "Admis" la proba eliminatorie de verificare a cunoștințelor,
candidatul trebuie să obţină minim media 7.
Candidaţii declaraţi "Respins" participă la repartizarea computerizată
În cazul in care pe ultimul loc disponibil (separat fete şi băieţi) există mai mulți candidați cu aceeași medie de absolvire, departajarea lor se va face după:
1. media de la Tezele naționale;
2. media generală din clasele V-VIII;
3. nota Limba şi literatura română test grila de verificare a cunoștințelor;
4. nota Matematică test grilă de verificare a cunoştințelor

SUCCES!

11 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

In primul rand la ce riscuri te expuni facand aceasta meserie si mai ales daca vei fi repartizata pe strada.

| dulshe explică:

Sincer eu in a fi politista nu ma gandesc la spaga,

| yadora a răspuns:

Daca te sti o fire mai puternica, curajoasa, iar inaltimea te avantajeaza, nu e nici o problema; dar fi sincera cu tine si vezi daca intr-adevar asta iti doresti; Nu e deloc usor pentru o femeie, esti implicata in multe probleme si trebuie sa raspunzi cu promtitudine si atitudine, altfel risti sa fi ostracizata si sa ajungi sa urasti meseria asta.

| selef a răspuns:

Cum se ia spaga fara sa fi prinsa si sa stii s-o imparti cu sefi.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rind ca este periculoasa, hotii dupa care o sa alergi, nu sint domnisoare, nu se sfiesc sa-ti crape capu'. Scuze daca pare dur sau vulgar, este purul adevar. Politistii sint ucisi in misiune si in America, iar aia sint mult mai bine antrenati si dotati. Tu o sa ai un rahat de pistol si trebuie sa-l impusti in ochi ca sa aiba efect, dupa care risti suspendarea si anchetele, sa se vada daca erai intr-adevar in legitima aparare. Adica dupa ce ca nu esti inarmata cosespunzator, mai este si legislatia timpita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Este o meserie care prin natura ei îți cere să fii foarte curajoasă, să nu cedezi la tentivele de "șpagă", să fii loială meserie, să te impui prin respect față de cetățeni.
Se lucrează sub amprenta psihicului.
Toate adunându-le constați că ai și multe realizări.
Succes.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai faza e k si eu am dat la liceul militar dar nu am intrat pentru ca am avut media destul de mik pentru el si dupa aceea am inteles.adica mi-au zis altii k e mai bine ca nu am intrat pentru ca isi bat joc de u in liceu...acdik mai ales in clasa a 9-a... te pun sa fac o multime de chestii si am inteles ca nu ar fi destul de comod...si este si foarte greu...nu m-a speriat chestia asta...doar ca am inteles ca nu te ajuta cu nimic in continuare...adica si daca mai departe vrei sa faci academia...se intra si din liceul militar la fel k din oice alt liceu...si se xdau aceleasi preobe...adica nu are vreo importanta k ai fost in liceul militar sau inttr-un alt liceu...eu te sfatuiesc sa nu dai acolo pentru ca e bataie de jocv... dar tu acum faci cum vrei...happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atata stiu ce trebiue sa fi inalta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt deja politista. sfatul meu este sa urmezi liceul militar, te va ajuta foarte mult la probleme pe care trebuie sa le treci cu brio pentru intrarea la scoala de politie.nu e bataie de joc, e doar un sistem mai strict.vei intelege mai tarziu acum esti la o varsta destul de frageda.succes

| puff_3600 a răspuns:

Buna. Si eu as vrea sa merg la liceul militar, am medie buna ...pana acum :9, 76, insa mi-e foarte frica de proba fizica ( apta sunt- am facut 3 ani de atletism ) insa acum a aparut si o problema de sanatate. Oricum sper sa intru cu brio. big grin