Schimbarile astea nu se fac peste noapte. In timp o sa ai o gandire mai matura pentru ca o sa te confrunti cu probleme tot mai dificile care te vor obliga sa gandesti matur. Pe termen scurt poti sa incerci sa renunti la unele obiceiuri care crezi tu ca te fac sa gandesti imatur. Invata din propriile greseli si incearca sa-ti dai singura cele mai bune sfaturi. Gandeste-te ca, cu orice esec esti cu un pas mai aproape de succes. Asa se formeaza o minte matura.
De ce crezi ca nu te poti schimba? Refuza ajutorul parintilor tai, incearca sa fii independenta financiar. Angajeaza-te, stai in chirie. Asta e adevaratul test al vietii. Ce o sa faci cand parintii tai nu or sa mai poata sa te sprijine? Muta-te din oras si o sa vezi ca o sa te maturizezi in cel mai scurt timp.
Pai nu prea cred ca as putea sa ma schimb, din simplu motiv ca de cand eram mica am avut "lumea la picioare" adica nu m-am confruntat cu nimic grav pana acum si viata mi se pare mereu roz...
Totusi am doar 14 ani ).nu pot sa ma angajez sau etc.adica mai bine zis nici nu pot si nici nu vreau.
Vrei sa fii mai matura? Incearca sa te duci pur si simplu intr-un parc si sa-i observi pe cei din jurul tau. Poti sa-ti iei chiar si o carte si sa citesti in timp ce auzi ce se intampla. O sa vezi foarte multe tipuri de personalitati care mai de care mai diferite. Asta iti va schimba mult ideea despre viata daca insisti pe asta. Poti fi precauta si sa inveti de peste tot, cum ar fi de la cei cu care stai, de la scoala sau chiar de la parinti tai. Cel mai important lucru de facut este sa selectionezi din toata informatia adunata iar si iar ceea ce ai nevoie. Cateodata o sa te mai ranesti din cauza lipsei de experienta; si ce daca? Cam asta inseamna viata. Nu poti fi destul de matura daca nu iti rezervi timp pentru a observa ce se intampla in jurul tau si sa inveti din asta. Sper ca te va ajuta, mult noroc.