anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As vrea sa va intreb de ce credeti ca nu mai e ca mai demult adica fiecare copil isi traia varsta lui nu vedeai copii care sa fumeze de la 11 ani sau sa incepa de la 13-14 ani cu baruri discoteci si cluburi mai demult nu era asa nu ca as fi trait eu vremurile alea am 13 ani da am auzit cum era si chiar mi se pare ca ma simt intr-un fel marginalizat pentru ca prefer sa ma joc un football decat sa merg in birt si prefer sa imi traiesc varsta mi se pare chiar penal sa 12 ani sa mergi intr-un club si se uita toata lumea la tine ca la un prost si mai si fac misto.Eu cred ca din cauza mass mediei. Voi? Am noroc ca mai am niste preteni ca mine(dintre care unu rupe barurile da mai sta si cu noi).

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai sincer si mie mi se pare cam ciudat cum au evoluat lucrurile sad. Inainte era mai mult respect si nu se intamplau atatea chestii urate cum ar fi violurile. Si mi se pare o chestie absurda o fata sau un baiat la 12 13 ani sa isi inceapa viata sexuala. Am auzit cazuri in care o fetita de 12 ani este mama straight face Ce viata o sa aiba si ea si bebelusul chiar nu imi imaginez. dar in fine. ma bucur ca inca mai exista oameni care isi pun astfel de intrebari ca si tine.

| Adelina04 a răspuns:

Probabil din cauza libertatii. Romanii au inteles democratia total diferit. Au inteles ca au dreptul sa faca ce vor, cand vor. Cum ai spus si tu pustii astia smecheri care ii pierd timpul prin cluburi si baruri sunt luati in deradere desi ei nu-si vor da seama decat peste cativa ani cand vor rade si ei de altii si vor spune "vai ce mic si prost eram "laughing

| LucianGabriel a răspuns:

Pai nu vezi acum tot timpul si la tv si pe net arata toate porcariile, ba nu stiu ce petreceri sau alte tampenii.Nu zic ca e rau sa mergi la o petrecere dar nici sa faci ce fac altii... Un copil de 10-11 ani(care poate e singur toata ziua acasa) cand vede la tv ca pustiu cutare a fumat sau s-a drogat hai sa incerce si el ca sa fie "cool".

| AshEldo a răspuns:

Adevarul e ca evoluam (din prost in si mai prost ce-i drept), sa nu uitam totusi ca traim intr-un stat democratic (de 20 de ani parca)iar asta este cea mai mare nenorocire a noastra, nu cred ca am fost pregatiti(nici in prezent nu suntem)sa intelegem democratia la adevarata ei valoare.La noi in tara prin libertate intelegem:furturi, crime, violuri asa ca e ''normal'' ca fiecare generatie de-acum in colo sa fie din ce in ce mai deschisa(sa le accepte)in privinta acestor creatii ale pesimismului:tutunul, drogurile, alccolul.Si in legatura cu iesirile in club, in curand vei vedea pustani de clasa-ntai cum chiulesc pentru a merge cu colegii in astfel de locuri. E bine sa stii ca mai sunt si copii cu educatie care prefera sa faca ceva potrivit varstei lor cum sunt jocurile in aer liber (nu cele pentru PC care iti rod creierii, stiu din propria experienta). Majoritatea copiilor din ziua de azi vor sa para mult mai maturi decat sunt (mai ales cand vezi fetite ce nu depasesc varsta de 10 ani fardate de mamica), nu trebuie sa te simti marginalizat, din contra ar trebui sa te simti superior celor ce incalc legile nescrise ale copilariei, esti unul dintre cei care au reusit sa spuna NU prostiei umane si ''evolutiei'' ei gresite, pentru asta te felicit.Noi suntem singurii vinovati de ceea ce se intampla cu persoanele din jurul nostrucrying

| dinamix a răspuns:

E din cauza libertatii brusc dobandite si explozia de produse pe piata inainte nu vedea multa lume fumand decap adulti apoi copiilor li se parea interesan si se credeau superiori si mai maturi daca altii ii vedeau fumand si asa a inceput totul pana cand azi in zilele noastre a devenit ceva obisnuit si anturajul e tot mai mare nu ni se mai pare asa o chestie fumezi de la 15 ani? si ce? concluzie nu stim cum sa ne folosim de libertate gandeste-te 90 % dintre toti care castiga la lotto sau ceva de genu arunca banii aiurea oare dc? nu suntem obisnuiti! yahoo: adrian_dinamix si mai discutam daca vrei

| ServanaAtoni a răspuns:

S-a prostit lumea, nu trebuie sa te mire.
eu am 17 si n-am fost niciodata intr-un club/bar/disco.
dorm si acum cu ursuletul in brate si ma uit la desene animate. ei si?
eu macar traiesc intr-un mediu sanatos si ma dezvolt armonios.
nu e devina numai mass media, sunt de vina si parintii.la varsta aia ar trebui sa se joace, sa deseneze, sa se bucure de viata nu sa se prosteasca.
tu faci bine ce faci, continua in ritmul asta si o sa ai numai de castigat.
nu te lasa influentat de prostiile astea.

love & peace

| trilulilu_6197 a răspuns:

Nu e rau sa te distrezi, am 14 ani si crede-ma si eu ma prefer uneori sa joc un volei sau un handbal ceva decat sa merg intr-un club. Imi place uneori sa plec cu prietenii la un gratar, sa ma imbat asa putin, dar fara tigari sau drogori. Ca din bautura te trezesti da mai greu din tigari.