Nu ştiu ce să spun, aici depinde de tine. Încearcă să afli cauza pentru care bea mama ta aşa mult, sau de ce se comportă aşa cu tine. Vorbeşte cu bunicii, poate pot să o convingă să renunţe, să se ducă la dezalcoolizare.
Înţeleg că nu vrei să o laşi baltă, dar poate o vei face să înţeleagă că dacă mai continuă aşa, te va pierde. Spune-i că ai de gând să te muţi la bunici, şi dacă nu realizează ce are de pierdut, înseamnă că pur şi simplu nu îi pasă. Cât despre tatăl tău, nu cred că vei putea scoate ceva de la el. Probabil e fericit cu noua sa familie, şi nu vrea alte griji în plus. Îmi pare rău să spun asta.
Să creşti într-un mediu violent poate avea efecte grave asupra personalităţii tale. Gândeşte-te că vrei un mediu stabil, liniştit şi confortabil, în care să nu ai grija unei bătăi în fiecare seară.
Să nu mai spun că unele chestii pe care le-a făcut mama ta sunt ILEGALE. Fă-o să înţeleagă că dacă mai continuă, va avea probleme nu numai cu tine, ci şi cu legea. Eu în locul tău aş pleca, m-aş muta la bunici, dar aş fi totuşi cu ochii pe ea.
Succes, şi îmi pare rău să aflu chestiile astea despre tine. Sunt sigură că viitorul îţi va surâde în curând, nu uita că în spatele norilor, soarele încă străluceşte.
Imi pare rau pentru tine, dar mama ta trebuie sa se rupa din cercul asta vicios, sa mearga la dezalcoolizare. iar tu trebuie sa te gandesti si la tine, la sanatatea ta mentala.pana cand ai sa te complaci in situatia asta? iti doaresc multa bafta in ceea ce vei fac:*
Chiar daca iti e mila de ea, trebuie sa te muti la bunici avand in vedere ca la ei poti avea o viata mai linistiita. Poate ca decizia ta de a pleca la ei va trage un semnal de alarma mamei si poate isi va dori sa se schimbe.Nu spune nimeni ca daca locuiesti cu bunicii, nu te poti intalni si cu ea.
Adina are dreptate.
un om se apuca sa bea cand simte ca e singur si nimeni nu il mai iubeste.
fii alaturi de ea si incerca sa o convingi sa renunte la bautura fiindca nu e singura pe lmea asta.
daca nu, muta-te la bunici ca sa iti fie mai bine, sa fii fericita.
iti doresc succes!
Cred ca ar trebui să stai cu bunicii tăi, dar cred şi că ar trebui să o ajuţi pe mama ta să iasă din situaţia asta. Nu ştiu dacă e vorba de clasicul "băut de supărare" sau nu, dar trebui să-şi dea seamă că orice face şi orice spune te afectează şi pe tine. Îţi propun să te uiţi puţin aici http://nuepoveste.ro/pagini/casa-blu/centrul-de-consiliere poate îţi dai seama de ce fel de ajutor aveţi nevoie tu şi mama ta. :) Te îmbrăţişez! Ai grijă de tine!