| ionnik a întrebat:

Aseara tata m-a cautat in geanta si mi-a gasit o bricheta.aceea nu era a mea, dar a trebuit sa-i recunosc faptul ca fumez... a fost foarte dezamagit, mai ales ca unchiul meu a murit dintr-o boala de plamani provocata de tutun(B. P. O. C), iar el a facut astm de la tutun.
Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca l-am dezamagit pentru ca el mereu zicea "cu ioana nu am probleme cu fumatul"...este suparat, eu i-am promis ca ma las de fumat pentru ca sunt si prea mica pentru asa ceva si am inteles cat de mult imi poate dauna(16 ani). el m-a pus sa promit ca nu mai fac asta si mi-a promis si el ca-mi mai da o sansa, in sensul ca nu ma va inchide in casa sa nu mai ies pe nicaieri in vacante(ca numai in vacante pot)pentru ca nu dezamagirea lui conteaza, ci sanatatea mea!
Acum nu stiu ce sa cred, daca voi mai avea o relatie cu el la fel de buna.tot va fi la fel de prudent ce fac unde ma duc(si este pre prudent si ma scoate din sarite) si poate chiar mai rau, sunt apropae sigura ca nu o sa mai am voie sa fac multe chestii, gen nu mai pup eu tabara la mare sau mai stiu eu unde din cauza asta... cel putin asa cred?!
Voi credeti ca daca i-am promis ca nu mai fumez( si chiar ma voi tine de promisiune) el nu va fi drastic cu mine(mai drastic decat inainte)?

Răspuns Câştigător
| anad a răspuns:

L-ai dezamagit prin faptul ca ai fumat desi ati discutat acest aspect si ca ai ascuns de el acest lucru. Sa stii ca parintii iarta foarte repede si, daca ii dovedesti ca poti sa te tii de cuvant, va capata iar incredere in tine.

4 răspunsuri:
| marrr a răspuns:

Nu cred ca va lua masuri drastice in legatura cu asta, atata timp cat te tii de promisiune.Incearca totusi sa te tii de ea, fiindca este bine pentru sanatatea ta sa nu fumezi, iar tatal tau daca ar vedea ca mai fumezi cred ca ar fi o metoda buna sa ia masuri, intrucat nu face asta pentru el, o face pentru tine.Nu vrea sa te imbolnavesti si sa-ti distrugi viata.

| ÅñdRa a răspuns:

Buna.Acum totul depinde de tine.
Si eu am am fost in aceeasi situatie ca a ta, cred ca acum 2luni cand mi-au gasit pachetul de tigari, le-am recunoscut adevarul si au zis ca de ce nu le-am spus ca sa ma ajute.
Le-am promis ca o sa ma las, chiar daca ei au zis ca e viata mea si ca daca vreau sa fumez pot...{ai mei sunt parinti moderni}. Dar mi-am dat seama ca fumatul nu e bun si m-am lasathappy
Cred ca ar trebui sa te ti de promisiune.
O sa-ti fie greu prima luna, dar atunci cand iti e greu ia o guma.Incearca sa te lasi asta e cel mai binehappy

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Toti ne-am apucat de fumat pentru ca am vazut la altii si am fost curiosi, si ni s-a parut ceva bun pentru imagine. Si stii ce am aflat? Ca e o capcana din care nu scapi usor. Nicotina e un drog legal, si toti am inceput dintr-o prostie si acum nu putem scapa de dependenta, suntem sclavii unei substante si credem ca ne place, asa cum si un dependente de heroina crede ca ii place cand isi calmeaza pofta. Tatal tau stie lucrurile astea si nu vrea sa isi vada copilul prins in capcana, pentru ca te iubeste. Nu va fi drastic cu tine daca vede ca nu iti faci rau, pentru ca nu vrea sa te vada suferind. Trebuie doar sa fie convins ca ai inteles.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Nu cred ca e vorba de fumat, cat despre dezamagire in sine. E greu de realizat ca un copil nu mai este copil ci devine un om matur si isi face propriile alegeri chiar daca acestea nu sunt din cele mai fericite.

Nu cred ca te vei lasa de fumat pentru ca anturajul te va instiga la asta. Cred ca el te va iubi chiar daca va fi mai strict sau nu. Si chiar daca vei fuma sau nu. Dar relatia cu el va avea de suferit. Parintii se asteapta ca noi, in calitate de copii, sa le urmam sfaturile pentru a nu repeta greselile lor uitand un lucru fundamental: fiecare dintre noi invata in stilul sau din propria experienta. Asa se formeaza personalitate, atitudinea, comportamentul.

Alegerea iti apartine: poti alege sa ai o relatie cu tatal tau mereu apropiata si sa fii mai sanatoasa sau poti face loc instrainarii- care nu este egal cu lipsa iubirii paterne, si un anturaj "cool" de mori de o boala de plamani sau altele.

Te invidiez ca ai aceasta alegere. Ma gandesc la faptul ca maine-poimaine tatal meu moare si nu stiu cine e desi am stat cu el in casa 19 ani.