| Meli2314 a întrebat:

Asteptati scoala, nu? Va e si voua sila sau va bucurati stiind ca incepe?

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cum sa isi fie sila cand inveti lucruri noi, e o bucurie pentru creierul tau,nu conteaza cat isi va folosi,creierul trebuie folosit sau tampesti, asa ca invata,o faci pentru bine, dar nu invata din sila, vezi documentare, sunt stiinte frumoase ca biologia,chimia, fizica, geografia, limbi ca engleza, te vor ajuta

| Subsemnatul123 a răspuns (pentru RAY):

Creierul invata in scoala o gramada de lucruri inutile care nu o sa-i foloseasca la nimic. Ce bucurie vezi tu in asta? Sistemul educational din Romania este foarte prost structurat, asta lasand la o parte faptul ca ti se predau lucruri care istoric pur si simplu nu sunt adevarate doar ca sa crezi ce vrea ministerul sa crezi. Este mult mai interesant sa citesti singur ce-ti place tie si sa inveti la scoala suficient cand sa termini cu o medie decenta care oricum nici aia n-o sa te ajute la nimic. Pe elevi la scoala mai mult ii leaga relatia si activitatea cu ceilalti decat invatatul in sine.

| RAY a răspuns (pentru Subsemnatul123):

Si asa mereu uitam ceea ce invatam, face parte din mecanismele creierului, este important sa inveti informati noi mereu, ceva din ele isi vor ramane in memorie si chiar te pot ajuta in viitor

| DeathOfDreams a răspuns (pentru RAY):

Cred că e prima frază spusă de tine cu care sunt parțial de-acord.

Este important să acumulezi informații noi mereu din punct de vedere al capacității de memorare. Doar îți dezvolți această capacitate. Și nu e singura.
Într-adevăr, te pot ajuta în viitor. Dar foarte puține lucruri pe care le înveți în sistemul de învățământ.

Pe lângă clasele mici, am făcut 4 ani de liceu, matematică-informatică intensiv info, iar singurele chestii cu care am rămas a fost programarea, fizica și anumite lecții de biologie, care fac referire la mediul cu care te întâlnești zilnic. Din punctul ăsta de vedere, a fost vital pentru tot ceea ce voi face pe viitor.

Dar, aici vine adevărata problemă. E prea învechit sistemul. Dacă nu ești hotărât cu ceea ce vrei să știi și să faci, iar mai apoi selectiv cu ceea ce ai ales, poți fi destul de scârbit de sistemul actual.
În liceu e cum e, mai ai ceva timp, dar la facultate se schimbă lucrurile.
Deja e după ce ai luat o hotărâre în ce domeniu vrei să te specializezi, și începi să te axezi pe anumite materii de bază, dar te izbesc celelalte materii inutile. Nu ai timp să faci ceea ce vrei, fiindcă ești prea ocupat să ți ritmul cu ceea ce nu vrei.

Așa că, yeah, de asta nimeni nu se tr
ezește dimineața cu entuziasmul ăla "omg, azi învăț lucruri noi". Cel puțin, nu din România.
Fiindca am doi prieteni apropiați în afară, și pot jura că mersul la liceu e aproape o terapie relaxantă.

Și oricum, sistemul mai degrabă te face să crezi neîncetat că nu ești capabil de nimic, decât să-ți descoperi adevăratele valori.

| wpetterssone a răspuns:

Eu nu mai am legătură cu școala. Dar când eram și eu elev eram nerăbdător să încep școala. La noi vacanța de vară are 8-9 săptămâni. Școala începe pe 20 august și se termină pe 15 iunie. (În medie)

| Kerre a răspuns:

Pe de o parte ma bucur ca incepe ca sincer m-am saturat de atata munca de zi pana seara, dar totodata mi-e scarba de toate cartile alea care va trebui sa le studiez si stiu ca nu o sa ma ajute deloc in viata.

| Horus35 a răspuns:

De ce mi-ar fi "silă" de școală? Văd părțile bune.

Întrebări similare