| Emeraude a întrebat:

Ati citit/vizionat "Memoirs of a Geisha"? Eu am citit cartea in urma cu ceva timp, fiind stresata de prieteni care imi spuneau ca e neaparat sa vad filmul.Cu toate astea, nu-mi place sa vad un film si-apoi sa citesc cartea dupa care a fost ecranizat.In sfarsit, acum un an si ceva am vizionat filmul (evident dupa ce am lecturat). Mi s-a parut vag, lipsit de toate acele detalii despre machiajul si imbracamintea geishelor, sunt unele pasaje foarte frumoase care ar fi meritat sa fie ecranizate.Chiar si-asa, consider ca este unul dintre cele mai remarcabile filme ale lui Rob Marshall (dupa Chicago), atat in ceea ce priveste incarcatura culturala, emotiile si trairile povestite prin cuvintele unei geishe, si nu o actiune obiectiva. Sambata aceasta l-am vizionat din nou, pe un post de televiziune (oau!) si mi l-am reamintit... voi, ati citit cartea? Ati vizionat filmul? Cum vi s-a parut? Carea varianta vi se pare mai buna?

6 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Nu am citit si nici nu am vazut filmul. O sa ma uit la film acum ca imi spui tu ca e extraordinar.

| Marii a răspuns:

Cartea mi s-a parut mult mai buna. happy

| Emeraude explică:

@Schizofrenica: tind sa am aceeasi parere cu tine, dar e admirabil si filmul.
@dynasmile21: Da, am vazut filmul.Chiar am vrut sa caut cartea, dar nu am gasit-o pe nicaieri, nici macar in Diverta (ma rog, le-am intrebat pe cele care erau acolo si stresau clientii "ce vreti? ce v-ar interesa?",(ma obsedeaza tipul ăsta de persoane asa incat mai bine plec decat sa le aud) si mi-au spus (fara sa mai caute) ca nu o au. Ma rog, nu mi-a lasat o impresie anume filmul, e interesant oricum, merita vazut, o femeie de 36 de ani si un baietas de vreo 15 ani se complac intr-o asemenea situatie. Cel mai mult mi-a placut scena cu Michael si Hanna Schmitz in pat, el citindu-i dintr-o cartulie.

@The. End: Iti va placea cartea, mai ales daca ai vizionat si filmul, ai sa sesizezi ca unele detalii au fost scoase si pe alocuri scenariul schimbat. Dar oricum, filmul este o adaptare dupa carte, deci se permitebig grin.

@bacemi: hmm, da, e extraordinar, ma bucur ca ai decis sa-l vizionezihappy.

@regasire: hmm...romantica? mai mult sau mai putin.Insa ultima fraza e cu totul si cu totul adevarata!

multumesc tuturor pentru raspunsurile frumoase!

| dynasmile21 a răspuns:

Buna! big grin Asa fac si eu! Intai citesc cartea dupa care vizionez filmul. Mie personal filmul mi s-a parut "sters" nici nu se compara, nu cred ca filmul s-a ridicat la nivelul cartii. Totusi iti trezeste interesul, sa te documentezi, ceea ce mie mi se pare ceva formidabil;, deoarece din cate am observat nu prea gasesti asta in filmele recent aparute. happy
Nu stiu daca ai auzit de filmul "The Reader"(presupun ca da) iti recomand sa citesti cartea(scrisa de Bernhard Schlink). Eu la ultimele 50 de pagini am plans intruna blushing. Nu stiu daca vei gasi cartea in limba romana, eu am avut noroc si am gasit-o la biblioteca, insa in limba germana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer să îţi spun nu am ştiut măcar că există o carte şi acum îmi pare rău, chiar mâine o să o caut la bibliotecă. Filmu l-am văzut de 5 sau 6 ori, chiar nu exagerez, de două ori pe canlele de televiziune şi de 3 ori în "partiular". Filmul m-a marcat, l-aş mai vedea cu dragă inimă de câteva sute de ori pentru că aş putea spune că mi-a lăsat un gust amar când s-a terminat. Relatările resectivei geishe sunt incredibile, m-a impresionat, m-a impresionat acea cultură specială a japonezilor şi naturalezea actorilor, chiar nu am mai băgat de seamă detaliile orbită de frumuseţea acelei fete, de viaţa ei cu suişuri şi coborâşuri, cu faptul că ea nu îşi dorea mar lucru dar primea mult mai mult. Acum mi-aş dori să se facă un film măcar puţin ca acesta pentru că sunt sigură că toţi l-am apreciat. Nu am citit cartea dar cu prima ocazie am să îţi spun şi diferenţele şi asemănările pe care le-am întâlnit în legătură cu filmul.
Mult succes

| regasire a răspuns:

Fiindca esti o fire romantica... apreciezi tot ce este frumos.
Cartea te face sa te indragostesti iar filmul,, condimenteaza" si mai mult trairile.