| mishuzuchan a întrebat:

Ati citit vreo carte buna ^^ una asa de frumoasa incat o sa o tineti minte tot restul vieti sau sa va uitati la un film ^^ imi puteti recomanda si mie ceva ^^ va pup

4 răspunsuri:
| karolincik a răspuns:

Enigma otiliei si tema pe acasa -de dabija

| MiiAndHimBaiiLove a răspuns:

Hey kiss Da, am citit o carte superba love struck Cartea se numeste: Lastarul meu de portocal, si este scrisa de Jose Mauro de Vasconcelos. Uite rezumatul cartii, sa-ti faci oidee despre ea happy:
Rio de Janeiro e o metropola unde luxul litoral si jalea din favele asigura contrastul. Zeze, protagonistul cartii, e un copil de cinci ani imbarcat într-o odisee a maturizarii timpurii. Altfel spus, un fel de cobai ales de soarta pentru un experiment cu accente crude: pedagogia durerii. Baiatul vine dintr-o familie periferica unde saracia face parte din meniul zilnic, iar poznele copilariei se pedepsesc cu joarda. Neastamparul varstei e înteles ca sabotaj – de unde si sanctiunile drastice. Zeze continua sa faca pozne, sa tanjeasca dupa un strop de afectiune si sa manance bataie. Scopul lui e sa atraga atentia ca inimile largi rasar si dintre zdrente, iar infrangerile succesive nu par sa-l descurajeze. Fiindca in lumea iritata si revansarda care il înconjoara exista totusi urme de prietenie: un om atent la necazurile aproapelui si – lucru fabulos – un lastar de portocal uns in rolul confidentului perfect. In numele lor, baiatul isi accepta soarta si isi lasa corpul sa se preschimbe in harta a chelfanelilor. Zeze crede n continuare ca se poate adaposti in mica lui constructie imaginara din preajma lastarului. Cand insa acesta e amenintat cu taierea, copilul pricepe ca nu mai e copil si ca examenul de maturitate a ajuns la intalnire cu aproape doua decenii mai devreme.
Ti`o recomand cu cea mai mare caldura love struck Citeste`o si nu vei regretawinking Crede`ma kiss

| corolav a răspuns:

„Un copil numără stelele", de Menelaos Ludemis.
Acțiunea romanului se petrece cîndva în primii ani ai secolului XX.
Un băiat orfan, pe numele Melios, dintr-un sat de munte din Grecia, prinde dragoste de a citi și a scrie ( a găsit el un abecedar și cu ajutorul învățătorului din sat a învățat acest lucru). Dar., sărac fiind și fără părinți, era ciobănașul turmei de oi din sat.
Neputînd merge la școală își lua cărțile de școală cu dînsul la păscut. În vreo doi- trei ani le-a învățat pe toate. A început să citească multe cărți de la învățător.
După această vreme învățătorul l-a chemat la el, l-a examinat și i-a dat un certificat de patru clase și l-a sfătuit să meargă la oraș pentru a da examen de clasa a 5-a.
Ajunge la oraș dar acolo nu cunoaște pe nimeni. Ajunge la casa unei bătrîne care îl omenește cu un blid de mîncare și la sosirea soțului acesteia îi povestește acest lucru și bătrînul s-a bucurat foarte tare și a hotărît să-l adăpostească pe micul orfan.
Melios merge la școală, dă examen și ia cea mai mare notă.
După aceasta începe viața lui de școlar aici la oraș, plină de necazuri dar și bucurii...
Mai apoi, încearcă să găsești cărțile scrise de Ioan Dan, intiutulate, în ordine:
1) „Cavalerii ordinului Basarab"
2) „Curierul secret"
3) „Cavalerii"
4 ) „Taina cavalerilor".
Mai caută să citeșticărțile scrise de Karl May, Sir Walter Scott, Jules Verne, Edmondo de Amicis, Jules Renard, Charles Dickens, Molnar Ferenc, Costache Anton, Rodica Ojog Brașoveanu. Alexandre Dumas - tatăl, Victor Hugo, Stendhal,
Cînd ai terminat de citit aceste cărți încearcă aceste patru titluri din creația lui lui Eugen Barbu: „Groapa", „Miresele" ( un volum de nuvele), „Unsprezece", și „Balonul e rotund".
La urmă încearcă din creația lui Mihail Sebastian: „Accidentul ", „Orașul cu salcîmi", „Steaua fără nume" și „Jocul de-a vacanța".
Cella Serghi: „ Pînza de păianjen " și „Mirona"
Octav Dessilla: „Iubim"
Cărțile lui Mihail Drumeș.
Radu Tudoran „Toate pînzele sus"
Acolo unde am indicat numai autori, caută pe google și la fiecare vei găsi și titluri de cărți.
Spor la citit și... lectură plăcută!
Mă cauți după ce le-ai terminat de citit!
Sînt convins că atunci, poate peste un an sau doi, vei fi un alt om.
Îți doresc multă sănătate!

| oxana_1995 a răspuns:

Maytrei -Mircea Eliade
Singur pe lume-Victor Hugo
Filme: Legendele Toamnei
Codul lui da Vinci
Ingeri si demoni