anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ati fost supărați vreodată din cauza notelor de la scoala/facultate? De exemplu dacă ați luat la o materie un 4-5 erați supărați sau va deprima acest lucru? Văd ca mulți din facultăți, licee, sunt triști dacă au luat o nota mica, voi ce credeți? Merita sa fi supărat pentru note? Poate la mine e o problema ca nu ma supăr deloc, deci dacă iau un 4 la romana/matematica, cumva involuntar îmi zic "asta e, data viitoare mai bine" repet, poate ar trebui sa fiu și eu supărat daca iau o nota mica, însă nu văd un motiv happy voi ce credeți?

11 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nah, n-are rost sa te stresezi/superi, nu rezolvi nimic, nu te ajuta cu nimic, doar iti afecteaza sanatatea pe termen lung. E buna atitudinea ta cat timp nu esti delasator si te multumesti cu putin. Daca doar esti motivat sa faci mai bie fara sa te incarci de emotii negative, e perfect.

| AvalohAlyn a răspuns:

Pe moment dar imi trecea repede.

| J0B0MAT a răspuns:

Ma suparam doar cand mi se parea ca fusesem notata pe nedrept.

| Nemessys a răspuns:

Pot incepe prin a te felicita ca gandesti asa.
Eu nu am fost niciodata suparat ca am luat o nota mica. Poate ca am fost, insa doar pe moment, doar cateva minute sau si mai mult daca am luat-o pe nedrept. Dar de cele mai multe ori am luat-o pe merit si am acceptat asta. Rasplata fiind pe masura efortului depus de mine, corect? Adica din moment ce stiu ca nu m-am pregatit suficient de bine pentru un test, accept nota pe care o merit.
Ideea este ca nu trebuie sa fii si tu suparat, ti-am zis, gandesti foarte bine cand vine de treaba asta. Daca iei un 4, asta este, trebuie sa-l accepti. Daca tu te duci acasa si incepi sa te plangi, crede-ma ca prin magie nu o sa se schimbe 4 in 10. Trebuie sa deschizi caietul, sa inveti si sa-ti repari nota, nu?
De ce sunt unii suparati pentru ca iau note mici? Raspunsul este foarte simplu. happy Majoritatea parintilor inca au mai ramas putin in urma si... isi indoctrineaza copii ca trebuie sa aiba note cat mai mari, numai 9 si 10 ca altfel vor ajunge sa mature strazile. Acum pe bune, raspunde-mi tu sincer la o intrebare. Cati copii invata DE PLACERE si cati copii invata ca sa nu primeasca bataie de la parinti? happy stai putin, gandeste-te si o sa ramai surprins de raspunsuri. Multi parinti le cer copiilor sa vina cu note mari acasa ca de nu o sa fie mare scandal. Asa ca, un copil, atunci cand ia o nota mica, este si el constient de faptul ca o poate repara, insa de cele mai multe ori el este de fapt suparat cand se gandeste ce o sa se intample cand afla parintii de nota, asta este toata faza. Poate parintii tai nu sunt asa, dar parintii altora, crede-ma ca sunt. Tin minte ca atunci cand aveam cam 8 ani, am fost la un prieten acasa. Dupa ce iesim, mai coboram 2-3 scari numai ce deodata deschide ma-sa usa si ii zice la ala,, Daca mai vii odata cu un -10, te bat de nu stii ce-i cu tine, ai inteles?" Si eu in gandul meu eram ceva gen,, vai de mine" Deci iti dai seama prin ce a trecut saracul copil. In fine. chiar daca copii mai tarziu cresc si isi dau si ei seama cam cum sta treaba cu notele, scoala si job-ul, insa ei inca au acea teama din trecut cu notele. (indoctrinare) Nu zic ca este rau sa invete dar totusi, sa nu se bazeze neaparat pe o scoala. Mai mult conteaza cifrele din portofel decat cele din catalog. Adica degeaba are unu medii de 10 daca pe viitor are cam acelasi salariu cu unul care are a avut note de 7 toti anii, intelegi?
CONCLUZIA: In viata asa stau lucrurile. Nu numai la scoala. Oriunde dai fail, trebuie sa accepti (nu sa renunti, pentru ca se face confuzie) esecul si sa treci mai departe, sa muncesti pentru a realiza ceea ce iti propui. Plansetele nu o sa-ti aduca niciodata succesul, asta ti-o garantez eu. Mult succes pe mai departe!

| anonim_4396 explică (pentru Nemessys):

Nu e vorba neaparat de mine, Adica pe parintii mei i-au interesat notele dar nu exagerat, gen cam aceeasi reacție aveau dacă le spuneam ca luam un 7 sau un 10, eu sunt la facultate, parintii mei nici nu mai stiu de notele de acum, nici nu ar trebui sa ii intereseze, dar pun întrebarea pentru ca azi, cumva a fost o lecție deschisă la liceul unde am terminat și am fost mai mulți din clasa de liceu acolo și erau 2-3 băieți care aproape plângeau ca au luat 5 la romana și când l-am întrebat pe unul de ce îți vine da plângi, mi-a zis ca a luat 5 la romana. atunci m-am gândit "ce naiba sunt cu copii astia, dacă la 18 ani, clasa a 12-a aproape îți dau lacrimile de la o nota, sincer cred ca e o problema, după care îmi zice o fata din clasa aia ceva de genu "Nu e singurul ce face așa, sa ii vezi pe aia din clasele paralele sau pe boboci" mda. cam nasol la unii cu notele, fără vreun rost

| Nemessys a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inteles. Dar tu care crezi ca este movitul pentru care plang?

| anonim_4396 explică (pentru Nemessys):

Pt ca parintii lor au așteptări prea mai de la ei, iar dacă nu le îndeplinesc iau bătaie sau sunt pedepsiți, groaznic așa ceva.

| raMLesS a răspuns:

Notele sunt irelevante, reflecta decat ceea ce ai invatat in ziua respectiva, daca iei 4 nu inseamna ca esti prost, deci n-are nici o legatura inteligenta cu notele.
Asa si eu in liceu, luam odata 3 la o materie, o data 10, alta data 9, 5, si asta la aceiasi materie, dar cu profa de romana nu m-am inteles eu deloc.
Deci ne dadea test, eu mai luam uneori la misto unele intrebari, de exemplu la opera Ion, inca mai tin minte, am scris "Jmekerul de Ion, s-a luat la tranta cu Gigi smardoiul si i-a dat borsul" laughing si aia fiind sa nu zic cum, neavand simtul umorului si ironiei de loc, mi-a scazut punctaj... si asa nu am scris mare lucru, pentru ca trebuia sa vorbim despre lectie in clasa, ala a fost mai mult un test surpriza, eu de la 8 cat trebuia sa iau, am luat 4 ca nu mi-a luat tot raspunsul in considerare din cauza acelei fraze... tare, nu?
Ora urmatoare cand ne-a adus testele, a inceput sa-mi faca morala si sa manance sa nu zic ce... spunea ca nu toti pot, ca sunt mediocru si alte prostii de genul.
Eh, la urmatorul test am luat 10 curat, iar la urmatoarele teste, unul il faceam in gluma, altul in serios... deci am prins si eu pica pe ea, si asta nu mai avea ce sa zica atunci cand luam 9, 10, cred ca tot liceul am tinut-o asa laughing
Legat de restul notelor, consider ca ar trebui sa inveti calumea doar la materiile la care dai bacul, restul orelor sunt doar de umplutura, o pierdere de timp. Eu pe primul semestru toceam sa scot media 7, 8, si uneori scoteam chiar si 9, iar pe al doilea prima mea nota era un minim 7, in rest nu mai invatam, luam 3, 4, dar scoteam si un 5, 6 din ce mai retineam, si cu toate astea, n-am ramas niciodata corigent, chiar daca stateam si desenam la orele alea.
Prost nu putea sa ma faca nimeni, pentru ca la mate si romana eram printre singurii cu note de 10.
In cele din urma au inteles si profesorii aia ca ma doare la bass de orele lor, iar dupa o perioada de timp nici nu ma mai ascultau.
Legat de tine, nu lua in seama vorbele astea seci, notele de la materiile alea nu au nici o relevanta, nu iti influenteaza deloc posibilitatea de a intra la o facultate buna, aici, fata de liceu, numai nota de la examenul de bac conteaza.
Materii care nu se dau la bac = informatii inutile.

| WolfgangKreutzfeldt a răspuns:

Ai de capu meu, daca si de la asta trebuie sa te superi e grav. Apai la ce note luam eu cred ca daca erau astia in locul meu isi luau zilele rolling on the floor, sau de cate ori nu m-au dus la director si imi ziceau ca imi scad nota la purtare ca ma bateam rolling on the floor) vremuri frumoase. Acu serios ma mai suparam si eu si faceam bot da doar pe moment daca era ca stiam ca daca azi imi pune unu 3 la final scoteam eu un 7 sau un 8 ( mai mult 7, ca de... trageam cat sa trec ). Maica-mea nu era nervoasa sau cv ca stia si ea ca trec intr-un fel sau altul, si daca nu treceam eu ma duceam in vara, nu ea laughing. Singurul moment in care s-a suparat maica-mea a fost la inceputul clase a 5-a cand subsemnatul a pus coarne celui mai nebun prof din liceu ( si de mate pe deasupra, unde eu daca luam un 6 ziceam mersi o saptamana intreaga ) si s-a ales cu 1 in catalog direct, macar l-am tras dupa mine pe ala de m-a turnat. Bataia secolului ce am luat-o de la taica-meu de am venit cu spatele negru. Si ala si-a luat-o taica-su fiind politai a facut antrenament pe el laughing. A fost frumos pe atunci ( exceptand bataia desigur )

| Crsiti92134 a răspuns:

Niciodata, sunt obisnuit cu 1 si 2. In clasa a-8-a(anul trecut) nici n-am intrat in Evaluarea Nationala si pot sa spun ca a fost bine ca nu am dato, nu a fost presiune pe mine pentru a invata.