anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aveti cont de facebook? Ce faceti pe acel site?

Răspuns Câştigător
| dydy1 a răspuns:

Cine nu are, nu exista

6 răspunsuri:
| WhatMeanLove a răspuns:

-facebook
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
facebook



Cuvântul englez facebook cu pronunția /'feis. buk/ (v. AFI) este un cuvânt uzual care s-ar traduce prin „album cu (fotografii de) chipuri", însemnând albumul, tipărit sau online, de la început de semestru de la multe universități americane, conținând fotografia și numele studenților, alcătuit cu scopul de a ușura luarea de contact între studenți etc.

Tot facebook se mai numește un site web de tip rețea de socializare din Internet, creeat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite inițial odată cu completarea formularului de înscriere conținând o serie întreagă de întrebări personale. În prezent (septembrie 2011) site-ul facebook are circa 750 mil. membri în toată lumea [1]. Apreciat a fi al doilea sit social mondial după google.com, luat după numărul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2. 0.

Creat inițial la Harvard, SUA, facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poștă electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran.

În primele nouă luni din anul 2010 facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1, 2 miliarde de dolari [2].

În România facebook avea 0, 5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 și 2, 4 milioane în ianuarie 2011 [3]. În septembrie 2011 România avea peste 3, 7 milioane de utlizatori de facebook [4].

-Utilizatorii înregistrați au posibilitatea să-și găsească prietenii, dar și pe orice alți utilizatori din toată lumea, nu numai din țara în care se află. Utilizatorii își pot crea și modifica propriul profil ori de câte ori doresc. Profilele publice pot fi blocate de către alți utilizatori, dar nu și profilele personale. Conform datelor furnizate de către compania comScore, facebook primește majoritatea vizitatorilor săi de la Google, Microsoft și într-o măsura mai mică prin Yahoo! Una dintre cele mai importante și populare caracteristici ale acestei rețele de tip social o reprezintă posibilitatea postării de fotografii. Deasemenea utilizatorii se pot recrea cu diferite jocuri online precum șahul și altele.

-Consecințele divulgării vieții private
Încă de la crearea sa facebook a făcut obiectul unor controverse privind respectul vieții private a utilizatorilor. Cele mai mari nemulțumiri sunt legate de ușurința cu care datele personale ale membrilor rețelei pot ajunge pe mâna oricui. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet, pe baza unei parole, stabilite odată cu completarea formularului de înscriere, ce conține mai multe întrebări personale. Din acest motiv, în 2010, peste 30. 000 de persoane au renunțat într-o singură zi la contul lor de pe rețeaua de socializare, fiind nemulțumite de problemele de securitate și de confidențialitate. „Ca să fi avut impact, decizia de renunțare ar fi trebuit luată de zeci de milioane de consumatori", au afirmat însă inițiatorii mișcării de protest.

-Influența facebook asupra relațiilor sociale
Modul în care oamenii se întâlnesc a fost influențat de amploarea pe care a luat-o fenomenul Facebook. Mulțumită acestei rețele de socializare putem invita sau putem fi invitați la diferite evenimente, începând de la zile de naștere sau întâlniri de lucru și până la nunți și alte evenimente sociale de amploare sau întâlniri de afaceri. Avantajul constă în faptul că se pot trimite invitații la un număr mare de persoane, incluzând persoane care nu ar fi putut fi invitate în alt mod. Acum putem participa la evenimente despre care altfel nu am fi știut.

Relațiile romantice au fost, de asemenea, afectate de această rețea de socializare. Modul de a anunța relația ta sau lipsa ei este doar începutul. Un studiu realizat de un grup de psihologi de la Universitatea din Guelph, Canada, a demonstrat o puternică legătură între utilizarea Facebook și gelozia sau suspiciunea în creștere în rândul cuplurilor.

Gelozia în cadrul cuplului, care apare datorită tuturor informațiile obținute prin această metodă, a dus la terminarea multor relații între tineri în ultimii ani. Există mai mulți factori diferiți care fac să apară aceste sentimente negative. Fotografiile, acceptarea de noi prieteni, comentarii din partea utilizatorilor, declarații ale persoanelor despre starea lor emoțională sunt, printre altele, elemente ce pot determina ca o relație să fie afectată. Facebook permite accesul partenerului la informații la care altfel acesta nu ar avea acces.

Fiecare cultură are propriile sale modalități de a începe, de a dezvolta și încheia o relație de cuplu. Cu toate acestea, în ultimii ani, aceste protocoale au fost modificate și într-o anumită măsură omogenizate, prin participarea tot mai activă a tehnologiei în aspectele sentimentale ale vieții tuturor. Principala caracteristică a unei relații amoroase în stilul Facebook este că deciziile luate cu privire la începerea sau terminarea unei relații sunt comunicate tuturor celor interesați (sau neinteresați), prin intermediul rețelei sociale[7].

Rezumatul=-facebook e un site pe care intalnesti oameni noi si mai sunt si jocuri pe el...

| Kovacs_Beatrix_1997 a răspuns:

Trimitem mesaje, postam poze...cautam prieteni...

| vehiron a răspuns:

Vorbesc cu colegii. nimic mai mult

| dribbler a răspuns:

Ai trait sub o piatra pana acum? Eu de exemplu dau login cu facebook oriunde sa nu mai imi fac cont. happy

| Rose123 a răspuns:

Il folosesc in timpul liber ca sa ma relaxez...comunic cu prietenii, postez fotografii, caut aplicatii, joc jocuri. E destul de bine sa fii mereu informat, insa cred ca facebook-ul poate creea dependenta laughing am cateva cazuri in clasa laughing

| Alyra a răspuns:

Bună!
Da, sincer... dau like la ce-mi place şi cam atât laughing

Întrebări similare