anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Azi am avut o zi oribila, si am nevoie de niste sfaturi. Chiar daca mă simt cam prost pentru ca va cer ajutorul si pentru ca va spun următoarele.
Acum câteva luni am dat olimpiada la geografie si nu m-am calificat mai departe, pentru ca profa îmi spusese ca va fi in martie, si nu am avut nici când sa invat, nici nu m-a pregătit mai bine pentru a merge mai departe, si iubesc geografia. Azi am dat test la geografie si am cam încurcat unele lucruri, si mi-a dat 7. Si un subiect mi-l considerase gresit, si când i-am spus de el, nu m-a crezut (era cu alesul unor variante si eu le-am încercuit pe toate si după am tăiat varianta cea buna) si m-a privit fix in ochi si mi-a spus "oricum..." m-am simtit ca o fraiere, si de când am dat olimpiada si nu m-am calificat, nu mai am acea ambitie. Mă simt ca o proasta pentru ca in pauza mă abtineam sa nu plâng ca o idioata. Si după am dat test la latina si scriam cu lacrimi in ochi, si mă simteam ca o retardata, si am încurcat multe lucruri acolo, si nu m-am putut concentra, si acasă mama mi-a spus ca nu invat destul, cu toate ca stiu ca nu e asa. Mediile mele generale au fost foarte bune, nu am avut medii sub 9, note mici poate am mai luat, pentru ca e normal, si ea îmi tot spune ca nu invat. Uneori vreau sa mă încui intr-o camera si sa tip, sa dau cu pumnii in pereti ca sa mă descarc, sa uit de tot.
Nu-mi place sa mă plâng, dar am nevoie de un sfat, daca mă puteti ajuta cu ceva, v-as fi recunoscătoare.

45 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Eu unul niciodată nu am pus așa accent pe notele de la școală sau pe olimpiade sau alte rahaturi din acestea și până acum am ajuns unde mi-am propus. Chestiile astea nu te ajută cu nimic, doar media generală te mai ajută, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie exagerat de mare, deși tu chiar o ai foarte mare și chiar nu ai de ce să te plângi. Cât despre olimpiadele alea chiar că nu te vor ajuta cu nimic. În timp îți vei modifica concepțiile și te vei maturiza dându-ți seama că astea nu sunt probleme ci doar nimicuri. În ceea ce privește profesoara nu ar trebui să iei în seama acele vorbe, dacă știi că ești într-un anumit fel. Cum spuneam bagă-ți mințile în cap că astea nu-s probleme care să te frământe, ci banalități. Dacă reacționezi așa la nimicurile astea nu vreau să mă gândesc cum vei reacționa la adevăratele probleme.
Cât despre puterea ta de a trece peste anumite lucruri lasă de dorit. Ești foarte "fragilă". Nu îmi place că trebuie să iți spun asta, dar repet, bagă-ți mințile în cap, serios.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Uh, poate ca uneori sunt un "copil prost ce pune lucrurile stupide la suflet". Ai dreptate. E doar o nota, nu e ca si cum se opreste viata aici. Daca as fi constientizat asta si atunci... Mersi mult. happy

| LoveSleep a răspuns:

O să ai zile de 100 de ori mai grele, o sa ai probleme destule și o să ai ocazia să te simți prost și să plângi destul. Dacă tu te stresezi pentru un amărât de 7, o sa-ti faci doar probleme. Iubești geografia? Pune-te pe învățat și ia 5 de 10 dacă pentru tine înseamnă atât de mult și o să ai media 10. De ce preferi să-ți pierzi timplul stresându-te fără rost? Soluții sunt destule, trebuie doar să le găsești. Hai, capu' sus.

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

Da...pot sa iau si 100 de 10, dar daca profesoara nu mai are încredere in mine...

| TiberiuFasole a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ma prea descurc la faza asta, dar trebuie neaparat sa mergi la psiholog, deja 2 luni frate, si nu ti-a trecut? Mergi repede sa nu se agraveze! Pe bune, aproape toti de pe site sunt inca in liceu, creezi ca cineva te poate ajuta, daca e in liceu abia?

| anonim_4396 explică (pentru TiberiuFasole):

Pana si tu la consideri o nebuna...
Si eu am vrut de multe ori sa merg la psiholog, dar parintii spun ca nu e cazul, cu toate ca as vrea sa vorbesc cu cineva care sa mă ajute.

Incearca sa te duci fara sa stie parintii, daca n-ai bani... cere ajutorul unei colege sau mai fura si tu niste bani, sau poate daca strangi bani de pe jos( din casa) intr-o saptamana vei avea. Ma refer sa mai furi de la parinti, nu 100 de lei, cum ar fi 5 lei pe zi.

| Doub a răspuns (pentru TiberiuFasole):

"sau mai fura si tu niste bani"-#@$%^- Baaai, imi facusem o parere buna despre tine. Cum lada mea frigorifica sa fure? Te-ai gandit mult?

| TiberiuFasole a răspuns (pentru Doub):

Daca vine cineva care nu sta pe T/A zice ca suntem nebuni. Ma faci de ras.

| Doub a răspuns (pentru TiberiuFasole):

Pai nu suntem?raised eyebrows
Tot nu m-ai luminat. Care e ideea cu "mai fura si tu niste bani"?raised eyebrows

| Doub a răspuns:

thinking Hm.
De ce iti pasa asa de mult de olimpiade si alte chestii? Pana la urma conteaza ce stii tu.
Nu ai de ce sa te simti prost. Toti avem zile naspa la scoala, cand gresim, ne incurcam, uitam, suntem praf si profesorii ar trebui sa intelega asta.
"nu mai am acea ambitie"- Trebuie sa o ai. Nu pentru olimpiada, ci pentru tine. Peste cateva saptamani o sa uiti si tu si profa de asta, asa ca incearca sa te relaxezi. Pana la urma nu suntem decat niste adolescenti, nu roboti.
"Uneori vreau sa mă încui intr-o camera si sa tip, sa dau cu pumnii in pereti"- Si de ce nu o faci? Si eu am momente cand simt ca nu mai pot, dar ma descarc.
Si legat de mama ta. Asa fac toate mamele, dar face asta pentru ca tine la tine.

Ps. Linisteste-te si incearca sa te bucuri de anii de liceu.winking

| anonim_4396 explică (pentru Doub):

Urăsc anii acestia.
De ce nu o fac?(punmii) Pentru ca daca o fac mă simt ca o nebuna.

| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt cei mai faini ani, incearca sa te bucuri de ei.
Hm..., deci sunt nebuna.thinking
Daca asa te descarci, nu inseamna ca esti nebuna.

| anonim_4396 explică (pentru Doub):

Nu, m-am referit la faptul ca nu vreau sa fiu considerata o nebuna. De multe ori mi s-a spus asta si...nu contează. Mersi de sfaturi. happy

| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

Si mie mi se spune des. Ca-s nebuna si ciudata, dar eu le iau ca pe niste complimente.
Pai... cand faci asta nu e nevoie sa te vada nimeni. Te descarci cand esti singura.
Nu ai pentru ce, daca mai ai nevoie sunt aici.

| AirănMeidăn a răspuns:

Presupun ca azi esti mai in regula, dar, atunci cand iei note mai mici sau ti se intampla chestii de genul, gandeste-te doar daca o sa-ti mai pese la 30 de ani de lucrul respectiv, sau daca te va amuza.

| TiberiuFasole a răspuns:

Sincer, uneori asa e cu furia, uneori trebuie sa te si descarci, e rau sa faci asta dar iti dai seama o data la 10 ani... eu de multe ori dau cu pumnu sa ma descarc. Pe bune? Patetic, am trecut si eu prin asta, sunt un elev cu 10 pe linie la matematica si la un test am luat 6, si iti dai seama ca m-am simtit ca tine, dar, e un pic cam greu, gandeste: Ba totusi, ce naiba?! Adica eu ma plang ca am luat un amarat de 7 o singura data? Sunt patetica...
Un amarat de 7, ce sa faci? Ei bine, poti sa faci si ultima varianta, dar te ajutat nu o sa te ajute decat in "exterior", adica tu gandeste-te in realitate, te ranesti, in exterior ai doar o zgarietura, dar in interior ai durerea. Durerea, in cazul asta, e si in exterior putina, asa ca ultima varianta te-ar ajuta putin, ca sa te faca sa uiti, fiindca tu crezi ca bla bla am luat o nota mica nu ma pot concentra, daca uiti in exterior de nota mica, atunci te va ajuta, nu de tot dar te va ajuta.
Ok, deci am scapat acum de exterior, toate cele bune, acum hai frate sa mergem la interior, ei bine acolo-i ceva mai greu, trebuie sa inveti mult, la fel de mult ca si inainte, bine, poate mai mult, dar gen doar 10 minute mai mult, si asa in gen o saptamana o sa uiti. Gandeste-te in realitate, fiindca in realitate cu raniile trupului sunt ca cele ale sufletului: Mi-am rupt piciorul, si ma doare, dar stai, eu vreau in mai putin de un minut sa ma vindec, ei bine, din pacate nu e posibil. Timpul e tot, daca ai nelamuriri scrie-mi. Toate cele bune, nu uita, daca respecti ce am zis, o sa treaca in gen 1 saptamana, 1 jumate. Poate trece mai greu, poate tu fiindca acum mai mult timp considerai asta, o sa treaca mai greu, dar te rog, fii atenta, si peste o luna, poate chiar si peste o luna nu te vei simtii perfect, dar sigur te vei simtii mai bine, ok, gata explicatiile, niste recapitulari ca sa inchei:
Deci, faci ultima varianta, aia cu pumnii, pentru exterior, dar tine minte, doar o data, sa nu te obisnuiesti, poti face asta cam o data la 5 ani, dar nu prea des.
Pentru interior: Daca faci ce am zis mai sus, cu pumnii, o sa treaca durerea, dar creierul mai putin, asa ca va trebui sa faci ceva foarte logic: Sa inveti la fel de mult, poate cu 10-20 minute mai mult. Rabdarea este totul!

Uh, dar ce sa fac sa nu mă mai simt ciudat atunci când aud de geografie. Când vine ora de geo mă simt prost si sunt mereu trista...

Cat despre "Ma simt prost daca dau cu pumnii", asa gen daca te ranesti iti e rusine sa mergi la doctor, e ca si cum ai merge la psiholog, dar te tratezi singura, daca tu esti lovit intr-un loc jenant, ti-e rusine sa mergi la doctor? Eu am patit asta, si a fost greu, dar am reusit la final. Cat despre "Sa nu ma mai simt prost", o sa-ti treaca, daca ai luat 4 la o materie, sa fim seriosi, o sa-ti fie 100% rusine sa mergi la materia la care ai luat 4. Dar, in aproximativ maxim ( aproximativ maxim, destept sunt) 5 zile, o sa-ti treaca, si vreau sa te rog ceva, peste 2 zile sa raspunzi printr-un mesaj privat daca iti e la fel de rusine? In prima zi o sa-ti fie chiar si mai rusine, fiindca te gandesti la asta, dar sa zicem de fapt peste 3 zile, adica te rog sa-mi spui duminica: Te simti la fel de rau? Deci practic ce vreau eu sa-ti spun este ca: O sa-ti treaca, daca tu iti rupi piciorul, o sa treaca cu timpul, nu poate trece intr-o zi, repet, timpul e pretios.

Au trecut 2 luni de când am dat olimpiada si tot asa mă simt, dar o sa-trimit mesajul...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mare lucru. Te consumi degeaba.
Ce tragedie.
Geografia este o materie grea, trebuie sa memorezi in mare parte, nu e ca matematica, acolo tot mai deduci unele lucruri, dar geografia e groaza.

''Uneori vreau sa mă încui intr-o camera si sa tip, sa dau cu pumnii in pereti ca sa mă descarc, sa uit de tot. ''- thinking Am avut si eu mai demult chestii dintr-astea, dar aveam un loc al meu unde tipam cat ma tineau plamanii. Nu e o idee rea. Sau ceva...alternativ, ar fi sa faci headbang. Prima data o sa ametesti si te vei calma.

''Mediile mele generale au fost foarte bune, nu am avut medii sub 9'' - La mine ce era sa spuna de 7 si 6 la sport si muzica rolling on the floor?
Cum am mai zis, te consumi prea mult.
Sunt doar niste note, notele nu reflecta in totalitate inteligenta ta.

''am nevoie de un sfat''
Uite sfatul meu: Da-le dracu' de note si olimpiade si pe profa aia care nu te apreciaza ca ai incercat si uita de faptul ca esti doar o copila.
Daca erai un politician care a uitat sa mareasca salariile bugetarilor sau un doctor care a uitat sa anestezieze un pacient inainte sa-l opereze atunci chiar avea motiv.
Si nu cred eu ca la facultate o sa te intrebe " Auzi, da' cu 7le asta ce e? thinking ''.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ai dreptate...cred ca pun la suflet prea multe nimicuri, acum si eu îmi dau seama de ceva! Dar atunci cam asa gândeam. Mersi pentru tot. happy

Cred ca esti emotiva, asa eram si eu, pana la urma am zis " profesorul se duce acasa, are treaba lui, nu o sa stea sa se gandeasca ca nu am invatat eu'' sau de faptul cu ''parerea vecinului'', daca tu te simti bine, nu trebuie sa-l intereseze pe altul de ce.

Uh, poate sunt Putin emotiva...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu e cazul sa te simti prost din moment ce ai avut o zi cu ghinion.Cred ca ziua de maine (vineri 13) ne influenteaza negativ.Trecand peste asta, relaxeaza-te, e doar o nota care chiar nu conteaza.Olimpiada...stiu ca suna a ceva foarte serios dar nu e chiar asa.Si eu am fost la geografie in clasa a VIII-a si nu vreau sa vorbesc despre punctaj.M-am simtit foarte aiurea deoarece mi-as fi dorit sa o fac mandra pe profesoara mea dar din pacate nu a fost cazul.Din moment ce mediile tale sunt peste 9 inseamna ca lucrezi mult pentru a le obtine asa ca mama ta nu ar trebui sa-si faca griji, esti un elev inteligent.
Scoala e stresanta mai ales ultimii ani de liceu care iti amintesc de bac...dar avem si altceva de facut in afara de invatat.Nu trebuie sa uitam sa fim fericiti happy
Acum, inveseleste-te, hai la T/A. happy

Mersi...happy mă simt mai bine acum. Trebuie sa invat sa nu mai pun nimicurile la suflet.
Sunt deja la T/A. happy

Ma bucur ca te simti mai bine. Oricum, uita ca maine e vineri 13.Cica lu Doub ii aduce noroc ziua asta.Cum naiba?
Ti-as fi raspuns mult mai devreme dar de-abia acum am putut sa intru.

Ciudat ca si mie. Sau 666.
happy

laughing Doamne, ce-i cu voi?

Crazy!
Pai, daca tu crezi ca 13 e ghinionist, iti merge prost in ziua aceea. Daca nu crezi, iti merge bine. laughing

Da, ar trebui sa si incerc asta.Totusi, sper sa nu ma calce nicio masina.Of, trebuie sa renunt la gandurile astea...

Pesimistule... laughing

De obicei sunt foarte optimist dar...e VINERI 13.

Deci maine te încui in casa, stai nemiscat in coltul camerei, îl pun pe Tedi, ursuletul meu, sa te păzească, si totul o sa fie bine. Pesimistule. laughing

laughing Da, ca in ''Destinatie finala'' daca ai vazut.Ce coincidenta ciudata! Ala din film avusese niste viziuni despre moarte si se ascundea intr-o camara.Coincidenta este ca il chema la fel ca pe mine.

Nuuu creeeed... Ce tare. Nu am văzut filmul, dar cred ca ai trecut cu bine de ziua asta. Doar Tedi a fost cu tine.

Ca sa vezi, chiar am avut noroc. Nu am mai dat test la chimie dar desi am dat la romana cred ca m-am descurcat bine.
Sa inteleg ca Tedi incepe sa aiba incredere in mine? laughing

Am stat de vorba cu el, si a inteles ca esti un băiat bun. Aha...da. Dar mai are pana sa te placa. laughing

Macar facem progrese.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Daca nu ai avut multe medii sub noua inseamna ca mama ta+ profesoara freaca menta. asa sunt uneori adultii prea stricti. nu conteaza neaparat ce cred ei ci care este realitatea. nu e nevoie sa te implici emotional. la dezvoltare personala > www.JocuriEducationale.tk devii si mai desteapta. poti suna si la www.telefonulcopilului.ro ca acolo gasesti persoane cu experienta in cazuri asemanatoare care sa te ajute.

| anonim_4396 explică (pentru OmulDeStiinta1986):

Nu am zis ca am avut medii sub 9... Bine, medii generale, pe semestre, asa am avut si medii mai micute, dar nu multe. Totusi mersi pentru ca ai încercat sa am ajuti. happy

| OmulDeStiinta1986 a răspuns (pentru anonim_4396):

Welcomed

| biencutza123456 a răspuns:

Nu te mai concentra atat pe acest esec de la olimpiada, nici macar nu a fost vina ta, pur si simplu nu ai avut timp sa te pregatesti, nu mai fi asa dura cu tine.Cat despre mama ta...Asa sunt parintii, te mai preseaza pentru ca stiu ca ai potential sa inveti bine si nu vrea sa il irosesti pierzand timpul aiurea, insa nu e bine nici sa te preseze tot timpul cu invatatura.Cel mai bine este sa porti o discutie cu ea in care sa-i explici ca ai nevoie si de doua-3 ore pe zi sa te mai destinzi,timpul tau liber.Te inteleg,probabil iti este necaz pentru ca stii ca puteai sa te califici si de asta ti-au dat lacrimile,asa eram si eu in liceu dar treci peste asta, e doar un concurs, nu te mai stresa atat, sanatatea ta e cea mai importanta si important este sa dai tot ce-i mai bun din tine la scoala, iar daca tu esti multumita de tine cat ai realizat este foarte bine.Nu neglija momentele de relaxare.Chiar si masinariile au nevoie de timp in care sa se opreasca din lucru, ce sa mai spunem de oameni.Te pup si mult succes pe viitor iti doresc:*

| anonim_4396 explică (pentru biencutza123456):

Mersi mult. Esti o scumpa, multumesc pentru tot. happy

| biencutza123456 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu multa placere.Sa-mi accepti cererea de prietenie te rog :*