Dacă ești în 5-8 este normal să primești astfel de " observații", când ești la liceu, adică clasele 9-12 nimeni nu se leagă de aceste aspecte( evident machiaje naturale, nu cele de evenimente, precum mersul la nunta sau purtarea hainelor neadecvate( prin asta ieși în evidență ușor și o să primești replici pe măsură).
Trăim totuși în 2023, îmi este greu să cred că dacă tu te-ai dat doar cu " rimel" profa ar putea sa fie atât de afectata, evident cred că are problemele ei pe care nu și le lasă acasă și toată acumulare de " frustrari " și le vărsă pe elevi, stai liniștită nu poți să fi pe placul tuturor și nici nu te consuma aiurea pentru " note", ca aud mereu aceasta aberație de copil de 10 sau nu știu ce, ca un copil este prost dacă la o materie primește nota 5, ca și în viață suntem oameni unici și deci ne pricepem mai bine la o anumita activitate comparativ cu alta și asta nu reflecta nivelul nostru de " inteligenta", sunt puțini oameni născuți " genii".
Cât despre " problema" în sine, în zilele când ai oră cu ea stai fără pic de machiaj pe față, vezi atunci de ce alt aspect se mai leagă, totuși, stai în prima bancă?
"Puțin rimel, doar rimel" nu cred ar fi sărit în ochi așa de tare.
Oricum e chiar așa o tragedie dacă mergi fără? E așa de important pentru tine? Zici că nu pentru atenție, ok, dar care e scopul lui atunci?
Choose your battles. Dacă vrei sa te impui pe chestii de principii, (că tot zici că nu înțelegi ce legătură are școala cu machiajul), alege altceva decât problema rimelului, adică ceva trivial și insignifiant. Be smart.
Ca idee, școala trebuie sa fie despre a învăța, nu despre a epata, de a eclipsa pe ceilalți, de a-ți etala ținute și mai știu eu ce. Plus că sunt colegi care poate nu au haine nu știu de care, make up de la WhateverLoreal, iPhone pro max, și pentru că de cele mai multe ori copiii sunt diabolici, sar pe ei ca peștii piranha pe o bucata de carne. Nu se gândesc la faptul că daca unii copii au diverse posibilități, asta nu le transferă lor niciun merit personal, au doar pentru că părinții lor au. Și invers, cei care nu au, sunt în situația asta nu din vina proprie.
De asta machiajul nu e privit cu ochi buni la școală. Pentru că școala ar trebui sa fie despre altceva.
Profesoara are dreptate, la scoala esti eleva si mergi acolo doar sa inveti nu sa te disterzi ca la discoteca.
Invata sa te comporti ca un copil de scoala, sa fii respectuoasa profesorilor si scolii.
Mergi imbracata curat si decent, fara machiaje, fara unghii facute.
Profesorii vad si te vor nota conform cu atitudinea si comportamnetul tau, fiindca mergi al scoala si nu prezinti respectul cuvenit.
„M a ofticat pentru ca nu pot sa inteleg ce legatura are machiajul cu scoala, "
Daca nu intelegi asta, no comment.
lollyd întreabă: