Este mama ta si menstruatia e un lucru normal. Ii poti zice pur si simplu. Mama, am nevoie de un tampon. Iar ea isi va da seama singura ca ti-a venit
Pai spune-i mamei tale fara frica...
...nu iti va spune nimic
e o demonstratie ca ai corpul sanatos
Dar de ce sa iti fie rusine? Doar este mama ta.Sau daca vrei, nu ii spune ca ti-a venit menstruatia. Spune-i doar ca vrei niste bani ca sa iti cumperi absorbante.Se va subintelege.
Ceau
nu e un lucru rau sa-ti vina menstruatia...bine este prima oara cand iti vine si este in reguna sa te panichezii putin
dar este in regula.
du-te la mama ta si spune-i ca ti'a venit stopul si ea va stii ce sa faca....trebuie sa fii comunicativa cu ea si sa'i spui tot ce tii se intampla tie rau sau bine.
:*:*
ai griji de u :*
Frica? De ce? E normal ce ti se intampla. Era mai grav daca nu-ti venea.
Si ma cam mira faptul ca mama ta nu ti-a spus nimic despre menstruatie pana acum, asa cum ar fi fost normal sa faca orice mama de fata.
Uite cum i-am zis eu
Eu:mama ce faci? ma lasi afara pana la 8 jumate?
mama:bine... dar ce note ai luat la scoala?
eu:un 9 la geografie
mama:bine. da` sa te imbraci ca iar vi inghetata cum ai venit si aseara
eu:bine pa
mama:pa
eu:aaa ink ceva...sa iei si tu tampoane
mama:pentru cine? cine vrea?
eu:eu
mama:tuuu? :O
eu:da...pa
)
si ink multe alte detalii
Sincer,,,?
mama mia car sa bukurat prima data cand mi-a venit ciclu
mi-a spus ca incep sa devin femeie
ce mai astepti go go
sunt mai mult ca sigura ca si ea se va buktra
te pup :*:*:*
Cum sa nu-i spui mamei tale? Ea iti va fi cea mai buna prietena a ta si te va sfatui ceea ce crede ea ca este mai bine pentru tine, asadar nu are rost sa-ti fie frica, te va intelege, doar si ea este femeie.Bafta!
Asa mi-a fost si mi-e rusine sa ii zic, dar pana la urma mi-am luat inima in dinti si am sunat'o.Asta s-a intamplat demult, pe la 11 ani.
Hmm.nu inteleg de ce iti este asa de greu sa ii spui? si totusi.si ea e in aceiasi situatie ca si tine
Lucrul asta nu e ceva de care sa te sperii. E ceva normal scumpo. Te duci la ea si ii spui pur si simplu. Ai grija de tine!
Draga mea, e ceva normal, nu trebuie sa-ti fie frica sa vorbesti cu mama ta, ea te intelege, la inceput si mie mi-a fost frica, dar mama mi-a explicat si m-am linistit, doar de aia este mama Nu-ti fie frica.
Imi amintesti de mine. mie mi-a venit menstruatia fix a 2-a zi dupa c am implinit 13 ani.si eram foarte panicata insa m-am dus si i-am spus mamei si a fost ok, pana la urma are si ea.sunteti femei. fa-ti curaj si cheam-o deoparte si spune-i mami.in sfarsit mi-a venit menstruatia.
E mama ta, stie ce inseamna aia menstruatie, e chiar ceva banal, o sa te obisnuiesti cu ea.Si lasa rusinea, nu e un motiv de rusine
Cu mama trebuie sa fii cea mai buna prietena te duci la ea si ii spui pur si simplu, ea te va intelege.
patrizia696 întreabă: