Buna
CEl mai bine inveti cand esti singura in camera, liniste si nimic care sa iti atraga atentia.
Citeste lectia de 2, 3 ori si apoi ia fragmente din lectie si incerca sa le inveti logik nu mecanic(pe de rost), poti sa le scrii pe alta foaie si iti intra mai repede
Sper ca ti'am fost de folos
Spor:*
Bună seara. Cu toţii am trecut prin experienţa de a avea la şcoală atât note bune, cât şi note mai puţin bune. Uneori notele nu reflectă munca pe care copiii o depun acasă pentru a învăţa. Acest fapt se poate datora uneori metodelor ineficienţe de învăţare sau de predare... Psihologia a dezvoltat o serie de exerciţii de memorie, care ajută copilul să înveţe mult mai repede şi mai uşor. De-a lungul anilor aceste metode au fost testate în şcoli. În procesul de învăţare putem folosi cu succes memoria vizuală şi memoria auditivă. Un caz ar fi acela în care unor subiecţi li s-a cerut să înveţe un text scris pe o coală albă de hârtie scris cu pix negru, iar altora li s-a cerut să înveţe acelaşi text, dar scris pe foi colorate. Cei care au învăţat de pe foile colorate au reuşit să o facă într-un timp mult mai scurt şi au reţinut textul o perioadă mai lungă decât ceilalţi. Acest lucru s-a întâmplat datorită impactului vizual asupra creierului. Acesta va reţine mult mai uşor o informaţie care este pusă în valoare prin culoare decât una alb-negru. Memoria auditivă intervine atunci când citim un text cu voce tare sau îl auzim de mai multe ori. Mulţi copii se confruntă cu probleme când vine vorba de memoria auditivă, deoarece profesorii, în loc să explice, dictează, iar copilul scrie mecanic, fără să proceseze informaţia ce i se oferă. ( aşa fac eu ) Memoria auditivă poate fi educată prin ascultarea muzicii instrumentale atât în afară, cât şi în timpul procesului de învăţare. Alt lucru important legat de aspectul vizual este lumina. Este de preferat că procesul de învăţare să se desfăşoare în lumina naturală, în schimb, dacă acest lucru nu este posibil, lumina de la bec trebuie întotdeauna să bată din partea dreaptă sau de sus. Faţa de masă a mesei de studiu ar trebui în cel mai bun caz să aibă culoare galbenă. Culoarea galbenă stimulează atenţia, lucru de care este nevoie la maximum în timp ce se studiază. De aceea este recomandat că înaintea învăţării elevul să se relaxeze, să îşi golească mintea de problemele sale, să facă respiraţii adânci, şi de-abia după aceea să se apuce de studiu. Este mult mai bine că el să îşi păstreze această atenţie maximă timp de zece minute şi să înveţe cât mai mult, decât să îşi lase gândurile să hoinărească şi în aceste zece minute să nu înveţe decât două propoziţii. De multe ori însă sunt materii la care un copil nu poate învăţa totul pe dinafară, cum ar fi anii la istorie. De aceea trebuie găsită o metodă inteligenţă, simplă şi amuzantă de a-i ţine minte, cum ar fi asocierile şi apoi născocirea de poveşti. De exemplu : 1 poate fi că un cui, 8 poate fi că un covrig, 9 că un balon cu ată, 6 că un ciorchine cu struguri, 2 că o lebăda, şi aşa mai departe. Acum, de exemplu, dacă avem de învăţat numărul 1926, creăm o poveste amuzantă cu cuvintele asociate fiecărei cifre: am intepat cu cuiul un balon, care avea desenat pe el o lebada ce mânca un ciorchine de struguri albi. De acum, data viitoare când va trebui sa ne reamintim aceasta data, automat ne va aparea aceasta poveste in cap, si noi vom sti data exacta. Alt secret pentru a imbunatati procesul de invatare este simplificarea lui, schematizarea. Mai intâi ideile principale, cele mai importante, si abiaapoi detaliile. Elevului i-ar fi mult mai usor sa invete acasa daca ar fi foarte atent la ceea ce vorbeste profesorul in timpul orelor de curs. S-a demonstrat, de asemenea, ca se invata cel mai bine când predai ceva, de aceea, nu ezitati in a-l incuraja sa explice colegilor sai lectia din nou, sau chiar dumneavoastra.
Somnul este un factor extrem de important, care poate duce la performante. Cele mai bune ore de dormit sunt intre 22. 00 si 1. 00, deoarece in acest interval corpul secreta anumiti hormoni, ce restabilesc echilbrul si relaxeaza mintea. Incercati sa va determinati copilul sa se culce in jur de ora 22. 00-22. 30.
In cele din urma, dar nu lipsit de importanta, este sa transformam procesul de invatare la copii intr-o experienta interesanta, placuta si distractiva, fara sa apara ideea de a-l obliga sau forta sa invete.cifre: am înţepat cu cuiul un balon, care avea desenat pe el o lebada ce mânca un ciorchine de struguri albi. De acum, data viitoare când va trebui sa ne reamintim aceasta data, automat ne va aparea aceasta poveste in cap, si noi vom sti data exacta.
Alt secret pentru a imbunatati procesul de invatare este simplificarea lui, schematizarea. Mai intâi ideile principale, cele mai importante, si abiaapoi detaliile. Elevului i-ar fi mult mai usor sa invete acasa daca ar fi foarte atent la ceea ce vorbeste profesorul in timpul orelor de curs. S-a demonstrat, de asemenea, ca se invata cel mai bine când predai ceva, de aceea, nu ezitati in a-l incuraja sa explice colegilor sai lectia din nou, sau chiar dumneavoastra. Somnul este un factor extrem de important, care poate duce la performante. Cele mai bune ore de dormit sunt intre 22. 00 si 1. 00, deoarece in acest interval corpul secreta anumiti hormoni, ce restabilesc echilbrul si relaxeaza mintea. Incercati sa va determinati copilul sa se culce in jur de ora 22. 00-22. 30.
In cele din urma, dar nu lipsit de importanta, este sa transformam procesul de invatare la copii intr-o experienta interesanta, placuta si distractiva, fara sa apara ideea de a-l obliga sau forta sa-l invete.
Matematica e cea mai logica disciplina.Aici totul e precis, exact. La matematica, nu trebuie sa inveti decat operatiile de baza. Daca totul ti se explica corect, ai sa vezi ca exista o insiruire logica. Practic, daca ai inteles, nu trebuie sa mai tocesti ceva ca la romana. Mai demult, o domnisoara intreba cat fac (a+b+c)². Aceasta formula nu trebuie tocita ci dedusa=(a+b+c)(a+b+c)Faci inmultirile, reduci si gata.
Cand inveti nu te mai gandi la nimic, doar la ce ai de invatat. Unde nu intelegi roga profesorul sa iti mai arate inca o data. Cere meditatii la mate ma refer, ca la restul nu cred ca ii cazul. Nici eu nu ma prea impac cu matematica pentru ca ni s-a schimbat profu si de la asta nu intelg nik.Mama mi-a zis ca cere meditatii de la prof ca sta aproape de mine.
Intreaba-ti profesorul sau profesoara acolo unde nu intelegi, incearca sa te concentrezi, sa opresti orice sursa care te-ar putea distrage(calculator, telefon etc)fii atenta in clasa la lectie, iar la exercitii...incearca toate metodele pana reusestitrebuie sa lucrezi mult, la inceput e mai greu, dar apoi ti se da mana si le rezolvi imediat
Buna, cel mai important este sa inveti logic! adica daca tu citesti ceva si nu ii gasesti logica dupa parerea mea nu poti sa retii, eu una asa sunt, nu pot invata decat luand-o logic indiferent de materie