| DarthRevan a întrebat:

Bai, mi-am dat seama de ceva important, si cred ca majoritatea romanilor.Adica cetatenii nostri stiu asta. Nu conteaza cata scoala aveti si cat de stralucitori sunteti. Suntem oameni si asta ne leaga mult. Din pacate am ajuns sa cred ca traim intr-o tara corupta din toate punctele de vedere. Din clasa a 6-a mi-am dat seama ca traim intr-o tara corupta. De ce?
Pentru ca de mic la scoala vezi plin de grupulete asa zise,,bisericute" si inloc sa fim uniti, ne dam in cap la fiecare. Si ne atacam reciproc.E destul de rau, ca tara ta e asa de rea si tampita. Nu mai exista nimic sa ne lege spiritul ala de altruism si comunicare. In Romania sunt si avantaje fata de America sau partile dezvoltate din Europa. Ideea e ca noi suntem saraci datorita oamenilor corupti, si nu ma refer la politicieni. Avocati, afaceristi, elevi, profesori,preoti. Toata societatea noastra e corupta si plina de mizerie. Si am ajuns sa simt asta, pentru ca numai asta am vazut si cred ca e adevarat. Traim intr-o tara corupta, si ne facem rau unul altuia. In America oamenii sunt altfel, alta cultura si dezvoltare financiara. Dar ideea e ca sunt oameni pozitivi, vorbareti cu care poti purta o discutie. Aici slabe sanse, pentru ca romanul a devenit furios si rau, Nu ma plang ca m-am nascut in tara asta si nici de societate,dar pe mine nu ma multumeste lumea si nici statul nostru. Socializarea e foarte falsa si rece. Si asta e un argument pe care il am de mult timp. Da e siguranta in Romania, nu sunt asa multe crime si violuri ca in America sau alte parti. Desi sunt si multe dezavataje. Taxe mari, salarii mici, oamenii corupti si rai, reci, nu vor sa vorbeasca. Fiecare e pentru el. Nu imi place asta, am o gandire ceva mai noua, mai spre America, mai deschis, sa imi exprim opinile in societate, aici nu poti. Ori faci cum zice Romania ori o patesti. Aici e un fel de dictatura religioasa si fiecare trebuie sa facem ce spune majoritatea societatii. Tara sta bine la siguranta si familie, dar in rest sta prost la nivelul social, financiar, educational. E doar o simpla parere din cea am experimentat. Voi ce spuneti? DAU FUNDA PENTRU RASPUNSURI BUNE