@danielalex nu crezi că eşti prea obsedat?
Nu îl asculta. Să ştii că aşa mă simt şi eu şi nu îmi este ruşine să o spun. Am 17 ani şi sunt îngrozită de acest lucru. Eu mă relaxez dacă e pisica sau căţelul cu mine sau câteodată uit şi ascult muzică la maxim în căşti şi mă concentrez pe alt ceva. Caută-ţi un joc sau citeşte, uităte la filme comedie sau plângi umplic
Dacă nu merge stai relaxată în pat şi lasă televizorul aprins şi caută o emisiune în direct şi gândeşte-te aşa :„ Acelor tipi de la TV de ce nu le este frică ca şi mie? " pe mine mă ajută dacă mă întreb singură şi îmi răspund singură la întrebări din astea.
Frate,fii atent! o persoana avea o astfel de fobie ca si tine.te poti duce la un psiholog, dar singura solutie esti tu.trebuie sa iti calci pe inima si sa petreci o noapte intreaga intr-o casa fara lumina, sau, stiu eu, intr-o padure, poiana etc.sau nu vei putea niciodata sa scapi de aceasta boala.probabil ca atunci cand ai fost mic ai fost speriat cu bau-bau sau ceva de genul si din aceasta cauza ai ramas cu impresia ca in intuneris se pot ascunde chestii.trebuie sa intelegi ca nu e nimeni totul este perfect, doar lumina este deficitara.gandeste-te ca e zi nu are cine sa-ti fac rau.
unui copil i-a murit mama. vecinele pentru a-l mai incuraja i-au spus ca mama va reveni.baiatul a rama cu impresia ca mama va iesii din mormant si lucrul asta il speria.persoana care mi-a povestit era ruda cu baiatu si mi-a spus ca la miezul noptii baiatul o suna si plangea la telefon ca i-este frica. tatal sau lucra la CFR si era mereu plecat.pana cand persoana care mi-a povesti a decis ia copilul la pentru o vreme.s-a dus cu el in cimitir si o noapte intreaga a stat cu baiatu acolo pentru a-l convinge ca nu e nimeni care sa-i faca rau.asa si tu.scz ca am scris mult sper ca am reusit sa te cinving.ar fi cazul sa vorbesti si cu fata.s-ar putea sa te inteleaga.multora l-e este frica de intuneric
Doamne,ti-e frica? si mie imi era frica cand eram mic, dar tu acum mare ti-e frica de intuneric?
incearca sa te gandesti la ceva frumos ci nu la tot raul dupa lume!
Ok atunci i-ati un baiat si dormi cu el si poate peste 3 sau 4 ani vezi tu
Dar unde isi construieste casa? La munte, la mare, la oras, la tara?
In fine. Stai singur mai mult timp in intuneric si ai sa vezi ca nu este nimic.
Ti-e frica de intuneric pentru ca subconstienul tau crede ca va iesi ceva de undeva si te vei speria.
Frate esti cu prietena in casa singur candestete ce poti face, o regulezi faceti sex sa treaca timpul mai repede si mai placut
Aceeasi problema o aveam si eu, mai ales cand eram singur acasa si era lumina stinsa si ma mai uitam pe la Hounting sau Fenomene Stranii. Ideea este ca tu vezi intunericul ca fiind ceva "inspamantator" pentru ca tu il faci sa fie asa intrucat pur si simplu te gandesti la 1001 lucruri sinistre care ti s-ar putea intampla. Nu trebuie sa il privesti ca pe un lucru infricosator dimpotriva un loc in care sa te regasesti, un loc calm si linistit. Iar daca tu o ai langa tine pe prietena ta cu atat mai bine. Inlocuieste frica de intuneric cu dragostea pentru ea si nu o sa mai ai astfel de probleme. Pune-ti ordine in ganduri si fi barbat. Eu mi-am facut alta conceptie despre intuneric. La fel trebuie sa faci si tu. Nu uita ceva -> mereu cand iti este frica de un lucru / fenomen abstract relaxeaza-te, respira adanc si judeca totul "la rece". Uneori poate chiar nu ai un motiv sa iti faci griji. Iti urez succes Funda?
Simplu,gandeste-te la ceva ce te inveseleste, la ceva ce e opusul intunericului, lasa o lampa aprinsa noaptea inainte de culcare sau daca esti cu prietena lasa aprinsa o lanterna sau telefonul Sper ca ti-am fost de folos
Pei incearca ...atunci cand dormi [ca presupun ca ai lumina aprinsa cand dormit nu? ] ...sa stingi lumina ..si sa dormi. daca nu poti :-s nu stiu cum altcumva o sa scapi de frica asta :-s. Sper ca te-am ajutat. bft
@SecretP: ''Ti-e frica de intuneric pentru ca subconstienul tau crede ca va iesi ceva de undeva si te vei speria.'' - bine zis, asa eram si eu pe`cand eram mai mic, ma temeam de tot ce inseamna apus sau intuneric, cum se lasea seara cum o tuleam acasa si tot ma uitam in spate ca aveam in cap ca nu stiu cine ma urmareste si apare deodata si ma sperie, fac infart si mor, astea`s prostioi. Pai. incearca sa nu te mai uiti noapte la filme de groaza sau la crima, la ana morgana sau the grudge ca d`aia aveti prostiile astea in cap ..incearca sa mai iesi afara cu prietenii(mai mereu) i`a incearca tu sa-ti faci o iubita sa vezi cum alergi prin cimitir noapte. Incearca sa-i gasesti un hobby care sa-l practici mereu, sa te gandesti numai la el, asa daca n`ai ce face te gandesti ca cine stie cine va aparea si te fa omora ..si etc, practica ceva mereu, nu te mai gandi la intuneric, fantome si etc ..ca alea fac si ele sex noapte nu-i sta dupa tine. sper ca te-am ajutat baiatule. sper sa faci cum am zis eu ca asa eram si eu, ca tine. si am rezolvat demult.
albastrica009 întreabă: