| Anna203 a întrebat:

Bunã, eu am 14 ani si imi place foarte mult de un baiat care e cu 6 ani mai mare ca mine, gen el are 20 dar nu vad asta ca fiind o problema pentru cã si tata e mai mare ca mama cu 6 ani. Bunicul meu era mai mare ca bunica mea cu 10 ani deci nu cred ca e o mare problema. Ce as putea sa fac sa ma bag in seama cu el? Sa il fac sa vorbeasca cu mine. Va rog vreau raspunsuri serioase. Daca aveti de gand sa va bateti joc mai bine nu mai scrieti nimic. Dau funda celui mai bun raspuns❤️

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| IgnatVictor a răspuns:

Bună.
Îmi pare rău să îți spun, dar diferența de vârstă dintre voi doi chiar este o problemă. Între adulți, șase ani nu este o diferență de vârstă care să conteze, dar în viața de adolescenți - tineri, poate fi o problemă. Pentru că încă ești minoră, iar el nu este. La nivelul acestei diferențe, ideile și modurile voastre de viață sunt total opuse. Și sper că nu este nevoie să aduc în discuție faptul că, din punct de vedere moral și legal, o relație de acest fel nu se poate înfăptui.
Uite ce e, nu încerc să îți stric viața, ci să te aduc pe drumul cel bun. Când eram în liceu, o profesoară ne-a zis: „Treaba adultului este să se asigure că copiii nu fac prostii, pentru că ei nu au o judecată. Cel puțin nu una coaptă". Nu sunt de acord în totalitate cu ea, pentru că copiii au propria judecată, însă este adevărat că uneori tinerii mai iau decizii nesăbuite. Și, dacă mă întrebi pe mine, decizia de a avea o relație cu un băiat de douăzeci de ani nu este o alegere înțeleaptă. Nu doar că băiatul acela o să îți răpească copilăria (trebuie să îți petreci timpul cu fete și băieți de vârsta ta, nu cu adulți), dar nici nu reprezintă o temelie sigură. În plus, cine știe ce intenții ascunse poate avea - da, sunt puțin paranoic aici, dar mai bine să fii sigură decât să-ți pară rău.
Te rog să meditezi asupra întregii situații și să privești totul din punct de vedere obiectiv. În cazul de față, dragostea aceasta este în detrimentul tău.
Îți urez numai bine și sănătate!

| Anna203 explică (pentru IgnatVictor):

Nu voi fii cu el..nu sunt asa proasta..nu voi face aceeasi greseala pe care multe fete de varsta mea o fac. Multumesc de raspuns

| IgnatVictor a răspuns (pentru Anna203):

Mă bucur că ai făcut alegerea cea bună!

12 răspunsuri:
| Purec a răspuns:

Uite, eu inteleg perfect ca il placi iar diferenta de varsta nu este prea mare. Problema cu varsta este ca tu ai 14 ani si el 20. Daca aveai 22 si el 28 nu era o problema. Tu esti minora, el e major, este greu sa aveti o relatie. Nu imposibil, dar greu.
El la 20 de ani, are alte idei despre relatii, vrea sa se distreze in principiu, sa faca sex, sa plece la mare/munte cu iubita, etc. In sensul de a face activitati specifice varstei de 20 de ani.
Tu la 14 ani nu poti face ceea ce si-ar dori el. Ca sa existe o relatie intre un baiat de 20 de ani si o fata de 14 ani, trebuie ca din partea amandurora sa existe niste compromisuri. Din partea ta compromisul ca probabil lumea nu o sa te inteleaga si parintii nu vor fi de acord cu relatia ta si multe alte probleme, inclusiv poate sa fii batuta la cap cu inceperea vietii sexuale prea devreme (nu este neaparat, poate el nu ar face asta, dar in general asa se intampla, pentru ca la 20 de ani corpul cere asta)

Apoi gandeste-te si la el, ar trebui sa isi asume o relatie oarecum pe ascuns, ar trebui sa isi asume ca poate risca inchisoarea daca intretine relatii sexuale cu tine prea curand si multe altele.

Deci chiar si in eventualitatea in care v-ati iubi, o relatie la acest moment ar fi dificila pentru amandoi.

Eu nu iti zic sa nu incerci, iti zic doar la ce sa te astepti.
Revenind la subiect, la cum sa te bagi in seama cu el, exista cateva reguli de la care nu trebuie sa te abati:

1. Prima regula - Niciodata nu ii spune unui baiat ca il placi in mod direct. Arata-i asta pe parcurs, poarta-te dragut cu el, fii atenta mereu la ce spune el, prefa-te interesata de orice subiect, etc.
2. Ca sa te bagi in seama cu el, fiind mai mare, gaseste un subiect de care este el interesat (sau mai multe). Abordeaza subiecte din sfera lui de interes (documenteaza-te si tu putin). Apoi poti sa treci mai departe si sa incepi sa fii interesata de el, sa discuti lucruri mai personale.
3-Nu te comporta ca si cum tu stii ca noi baietii suntem niste porci si sa incepi cu idei de genul "sa stii ca nu vreau sa imi incep viata sexuala pana la 17 ani" cand el nu ti-a propus nimic de fapt.
4incepe sa ii ceri sfaturi, sa il intrebi lucruri si sa tii cont de parerile lui.

Si nu uita un lucru. Oricat de interesanti sunt baietii, sunt usor manipulabili si prosti. Cei mai multi dintre ei nu vor ceva serios si incearca in general sa te pacaleasca, mai ales daca diferenta de varsta e asa mare.

PS: cel mai probabil relatia asta nu o sa fie cum ti-ai dori tu, dar totusi incearca si vezi ce se intampla. Ai nevoie de experimente de genul. Nu te lasa suparata de nimic, tine mereu capul sus si ai grija de tine. Daca te refuza, nu te intrista. Succes in tot ceea ce vrei sa faci!

| Anna203 explică (pentru Purec):

Nu am plans niciodata dupa un baiat? ..si nu prea am de gand sa mai fiu cu el..este prea mare de mine

| Catrice a răspuns:

Și ce te face sa crezi ca o sa vrea sa vorbească cu tine? Dacă are capul pe umeri cel mult o sa vrea sa fiți prieteni.

| Anna203 explică (pentru Catrice):

Suntem prieteni acum..nu vreau sa fim mai mult de atat..am inteles singura ca e prea mare laughing)

| DarthNiger a răspuns:

Da dar spre deosebire de maica-ta si taica-tu, tu esti minora si o sa il bagi in parnaie pe saracul baiat cu chestii din astea, eu zic sa iti vezi de viata ta si sa stai potolita

| Anna203 explică (pentru DarthNiger):

Ideea e ca am inteles singura ca e cam mare de mine..suntem prieteni acum?

| 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90 a răspuns:

Simplu; happy Ieșiți la suc, vă împrieteniți, vorbiți pe rețelele de socializare big grin, îi ceri numărul de telefon.winking Așa se leagă o prietenie și încet încet veți forma un cuplu, dacă veți continua în această manieră. big grin Fii originală și nu încerca să fii ceea ce nu ești. Sănătate și mult succes în dragoste! Funda? happy

| Anna203 explică (pentru 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90):

Nu mai vreau sa fiu cu el...am inteles ca e cam mare..nu sunt asa proasta..nu vreau sa fac aceleasi greseli pe care le fac fetele din ziua de azi

| CassiusAlexander a răspuns:

Da, dar mami și tati nu s-au cunoscut la 14 ani happy

| Anna203 explică (pentru CassiusAlexander):

Mama avea 13 ani iar tata 19 cand s-au cunoscut