| MrsKitty a întrebat:

Acum 2 zile m am certat rau cu un "bff" care nu era de fapt bff. Am suportat o 5 ani. Făceam doar ce vrea ea. Dacă nu făceam ce îmi spune nu mai era prietena mea straight face. Și în clasa a 5 a câțiva din clasa noastră au plecat la alta scoala și au venit alți copii pe care îi știam dar nu eram prieteni. Ea spunea : -Awleu au venit și prostii ăștia.
Dar eu m am împrietenit cu ei. Și o fata cu care mă înțelegeam cel mai bine mi am dat seama ca nu ne intelegem. fiindcă în clasa a 5 a bff ul meu m a lăsat balta și era cu alta fata și cu gașca ei de "smecheri". Plus ca părinții mei cu părinții ei suntem prieteni de familie. Dar ei nu îi pasa asta. Așa ca acum în clasa a 6 a fata care a venit în clasa a 5 a tot eu I am făcut cunoștință cu bff ul meu...și acu ca ea sa devină populara mă face pe mn mincinoasa și mă jignește din orice și sta cu "bff ul meu" în fiecare secunda. Și acest bff când făcea prostii dădea vina pe mine etc. Acum cică ca ea m a suportat 5 ani și ca am bârfit o. straight face adc pe bune. Făceam doar ce vrea ea și nu își da seama?! Și cica acu ea și cu prietena aia a ei care e bff cică ca e făcut mai multe decât mine. La ea contează sa îi facem pe plac și altele. Ne tratează ca pe niște caini. Acu mi am dat seama fiindcă eram mica și nu știam. Dar sa fie așa de nesimtita?! Pune poze pe fb cu ea și prietenele mele ca merg la mall și altele. Vaiii și cică MiO zis ea : haha ți ai pierdut toți prietenii? Eu nu I am răspuns fiindca e o nesimtita și are numa aere de fitoasa. E și vina mamei ei ca îi face toate poftele și îi ia numa lucruri scumpe. Și ea face numa prostii. Dar eu sunt proasta și am plâns o zi întreagă. Fiindcă pun la suflet și iubesc toate persoanele nemernice. sad spune ți mi ce sa fac. Eu as vrea sa recapăt prietenia dar ea face ce face și le spune prietenelor mele minciuni ca zic ca le bârfesc sau altele. sad și eu nu am făcut așa ceva și mă pune numai în certuri. Dacă se întâmplă ceva grav îi spun mamei ei trebuie sa afle. Adc pe bune. Un coleg de al meu a fost pedepsit 6 luni și ea deloc?! Și face doar boacăne...deci va rog răspundeți. Mama mea spune sa nu mai pun la suflet și sa fiu mai diplomata. Și sa le ignor. Pe mine nu mă deranjează ce idee are mama dar vreau sa scap cât mai repede de ele și sa fiu contra.

5 răspunsuri:
| melkittenqueen a răspuns:

Mama ta are putina dreptate, ar fi o idee sa le ignori dar nu o sa ajute, scoala e ca o jungla. Sunt in liceu si stiu prin ce treci..bff-ul meu a avut o prietena asa, diferenta e ca ele s-au certat dupa un an si acum abia se mai saluta. Nu iti recomand sa te impaci cu ea daca face asa.SIncer pune capac, tine-i piept si fa-ti prieteni noi. Nu o sa iti gasesti repede un bff, eu mi-am gasit bff-ul intr-un mod ciudat. Adica am fost colege la camin dar nu prea vorbeam, iar in clasa a 8-a am inceput sa facem pregatire la acelasi profesor si asa am ajuns sa plangem una dupa alta daca nu ne mai vedem o zi. O prietena adevarata nu te foloseste doar sa isi vada interesele. Fosta prietena a bff-ului meu statea cu ea doar ca sa o asculte dar cand bff voia sa se descarce ea nu o asculta niciodata. Gandeste-te ca nu sunt ultimele persoane de pe pamant si dupa 3 ani oricum o sa scapi de ele la liceu. Incearca sa te focusezi doar pe persoanele care iti sunt alaturi, si crede-ma nu ti-a fost bff, a fost prietena pe interese. Oamenii sunt rai. Sfatul meu e sa te indepartezi pe cat posibil de ea, pentru ca daca asta vrea, asta o sa primeasca, asta va avea doua urmari, ori o sa se intoarca la tine cu coada intre picioare, ori o sa te barfeasca. Dar nu baga in seama chestia asta. Si pe mine ma barfesc persoane. Poate chiar in momentul asta, poate si pe tine. Nu te da batuta. Ignora, fi tare si cautata alti prieteni. Inca esti mica si prieteniile astea sunt super nesemnificative. Nu trebuie sa iti faci un bff doar pentru ca parintii vostri se cunosc, e o prostie. O sa cresteti si o sa va maturizati si o sa realizati ce proaste erati. Se intampla. SI cred ca ti s-a intamplat sa te privesti asa in trecut sa realizezi ce proasta erai.mie mi se intampla des. Ma rog sper ca ai inteles ceva si cel mai important, sper ca te-am ajutat.

| Anca8MinYoongi a răspuns:

Si eu am trecut prin asta...prieteniile adevarate sunt de cele mai multe ori false.Eu te-as sfatui sa iti faci noi prieteni, sa intrii in vorba si cu colegii fata de care ai fost mai retrasa.Ai putea sa ii spui si mamei fetei ce face, dar ma tem ca daca o sa afle ca tu "ai parat-o" o sa fie un chin pentru tine la scoala, pentru ca e posibil 100% sa vrea sa se razbune pe tine.Deci in concluzie ascult-o pe mama ta si nu o baga in seama pe fata aia, iar daca are chef de cearta spune-i niste replici scurte si la obiect. Sper ca te-am ajutata. happy

| Alexandra_Madalina_1990 a răspuns:

Nu le mai lua in seama, da.le impresia ca nici nu te intereseaza ce fac ele, evita.le. Fa.ti si tu o gasca a ta cu care sa iesi si sa le faci geloase. Bff.ul tau incearca mai mult sa te puna la incercare sa vada cum reactionezi tu, nu o cauta, daca cu adevarat tine la tine se va intoarce poate ca ai supatat.o cu ceva si acum vrea sa se razbune.P.s nu mai fa tot ce spune ea incearca sa.i dai si tu ordine ei

| ana0409 a răspuns:

Daca fetele alea nu vad adevarul nu este vina ta! Si eu am trecut prin asta.Incearca macar sa te prefaci ca nu te afecteaza...stiu ca nu e bine sa te prefaci, dar cu timpul chiar nu o sa-ti mai pese.Incearca sa-ti gasesti prieteni noi cu care chiar sa te intelegi.Nu stiu ce sa zic de "prietena ta" deoarece dacă iti zic sa nu o bagi în seama stiu ca nu ajut cu nimic, dar un singur lucru te încurajez, nu mai pune la suflet pentru ca ei oricum nu ii pasa de tine, trebuie sa te obisnuiesti, iar atunci cand parintii vostri se intalnesc.ei bine..fii doar politicoasa cu ea.Nu incerca sa faci oamenii sa te creada ca nu ești bârfitoare, lasa-i sa se convingă singuri!

| MrsKitty explică:

Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri! Aveți dreptate. Dar s a mai întâmplat ceva : ieri la sfârșitul orei la scoala, mi a spus : vrei sa ne impacam? Eu I am zis bine. Dar are o prietena f proasta cu care e sis doar ca e ca un caine și face orice și aia mă injura mereu și nu stiu ce sa fac. Pana la urma îi voi spune dirigintei. Mă enervează oricum am destule pe cap. E o nesimtita. Nici mama ei nu știe ce sa îi mai facă ca nu se înțelege nici cu sora ei mai mare.