Buna,
O sa iti dau titlurile mari din caietul meu de chimie.Eu am trecut a 8 si sa-ti dau un pont la chimie trebuie sa inveti fiecare lectie ca sa intelegi.De ci sa incepem:
Corp.Substanta.Amestec.(iti spune ce este chimia, cu ce se ocupa etc.)-->Evolutia chimiei ca stinta(iti explica pe perioade cum s-a dezvoltat chimia--> Fenomene chimice. Fenomene fizice( sunt doar niste definitii)-->Solutii( este mult de invatat cam o pg jumatate si faceti practica in laborator si probleme la la mate de clasa a 4 cu procente si un factor necunoscut-->Sistemul periodic si atomul ( vi se explica din ce este format atomul si cum recunoasteti nr atomic si nr de masa.)-->Elementul chimic si simbolul chimic.--> izotopi.si cam atat mai urmeaza capitole in clasa a 7 dar nu vreau sa le scriu pentru tine este totul nou si te poate speria asa cum am facut eu dar crede-ma CHIMIA NU ESTE GREA DACA o INVETI. ti-am dat ce faci in primul semestru.
LA civica o sa vb despre drepturi ( cum au aparut ele. de cand etc.) despre constitutie, despre stat institutile statului, mas-media nu e grea nici asta deci relax trebuie sa inveti cu calm
Te obisnuiesti repede:d.
La chimie nu stiu cum sa-ti explic cauat pe net... in primul an se invata despre elementele sistemuli periodic, prescurtarea la element, nr de atomi, chestii de genu.
si la cultura civica : despre legii prostii .
Nu sunt niste materii importnate din pct meu de vedere asa ca nu te ingrijora.
Chimai din ce imi amintesc eu se face de 2 ore pe saptamana si cultura civica una pe saptamana.
La chimie ai sa inveti despre substante, de la compozitia lor incepand cu atomul, si pana la posibile utilizari. Ai sa inveti despre reactii chimice intre diverse substante, clasificarea lor si eventualele utilizari. Ai sa faci probleme de chimie bazate pe ceea ce ai invatat, iti trebuie si putina gandire matematica la partea asta, dar nu prea multa oricum. Pe langa asta, daca ai noroc, ai sa faci si experimente in laborator. Nu te entuziasma prea tare totusi, sunt experimente simple, dar ilustrative.la vremea mea. si asta se intampla acum vreo 6 ani am avut noroc de o doamna profesoara care ne lasa pe noi sa facem experimentele, sub supravegherea dumneaei ce-i drept.
Cat despre educatia civica, aceasta este un fel de introducere in sociologie, ai sa inveti notiuni despre societate, despre legi si respectarea lor, despre libertate - unde incepe si unde se termina aceasta, despre drepturile omului si asa mai departe. De obicei profesorii de civica au ca specialitate primara istoria.
Sper ca ti-am fost de folos, succes in continuare!
Pai la chimie inveti despre sistemul periodic, acizi si formule. la educatie civica despre comunitate, legi, familie.