| love_2123 a întrebat:

Buna acum intru in clasa a VIII/a si nu stiu la ce profil sa ma duc si ce meserie sa fac mai departe.
Sunt din bistrita.
Va rog ajutati-maa
Dauu FUNDAA

Răspuns Câştigător
| EyeCandy a răspuns:

Buna happy aceeasi problema o am si eu.nu stiu unde sa merg mai departe la liceu thinking totusi eu vreau sa incerc la liceul militar tongue
Pai sa vedem. daca ai note si medii bune si iei o nota mare la evaluarea nationala,poti intra la mate-info,dar e un profil destul de greu pentru ca se face multa matematica.
sau poti intra la uman(filologie). aici se bazeaza pe limbi(romana,engleza,fraceza etc.)
sau la profilul de stiinte tongue acolo se face biologie, istorie, geografie
Dar oricum pe la sfarsitul scolii va da un pliant cu licee si ti.e mai usor sa decizi
sper ca te.am ajutat :*

3 răspunsuri:
| Roxett a răspuns:

Pai daca-ti place matematica/informatica, du-te la real, la mate-info.
daca te pasioneaza biologia, fizica, chimie alege profilul real, stintele-naturii.
iar daca-ti place romana, limbile straine, geografia, istoria, opteaza pentru uman.
Daca-ti plac limbile straine poti sa alegi mate-info bilingv engleaza (adica faci mai multe ore de engleza pe saptamana, vreo 6 +o ora de istoria/geografia/civilizatia Angliei, in limba engleza) sau stiintele-naturii bilingv engleza.

| CybeRAthlete a răspuns:

Prea putin conteaza profilul pentru ce vei urma mai departe. eu am ales real desi eram mai bazat pe uman in speranta ca ma va ajuta la ceva atestatul,desi nu a fost asa.
daca te pricepi mai mult la mate,fizica,etc, alege real pentru a urma pe viitor o poli... daca esti mai bazata pe uman-romana,limbi straine,etc, alege filologie pentru a urma un jurnalism, stiu eu?! ce vrei tu
ideea e sa fi pregatita pentru admitere. eu am facut profil real in liceu si acum sunt la limbi straine - a fost putin cam dificil la admitere pentru ca pierdusem bazele notiunilor de limba romana, etc... deci gandeste'te ce iti place si ce te poate ajuta pentru o admitere si pe bancile facultatii pe viitor.
bafta

| TeoPT a răspuns:

Doamne ce copii fără viață. Dacă tu nu știi noi de unde vrei să știm? Axează-te pe pasiunile tale, pe materii preferate sau mai știu eu ce și discută cu părinții pe tema asta.

Baftă