| Jjj840 a întrebat:

Acum un an am schimbat scoala la care merg din motive personale. Scoala e ok dar m-am acomodat foarte greu cu colegii, profesorii, nivelul de dificultate, aici e mult mai greu. Initial am vrut sa schimb doar clasa, nu si scoala. Dar doamna directoare nu a vrut sa ma mute in alta clasa (pentru ca clasa in care eram era o clasa problema, jumatate s-au mutat si doamna directoare nu mai voia sa mute pe nimeni pentru ca ramasesera prea putini elevi acolo) si am fost nevoita sa schimb scoala. Mi-e dor de vechea scoala. Acolo am mult mai multi prieteni decat la scoala la care sunt acum, imi placea mai mult, imi plac profesorii, e mai aproape de casa si acolo invata si baiatul pe care il plac. As vrea mult sa ma mut inapoi, de data asta in clasa in care am vrut sa fiu de la inceput. Nu stiu daca e o idee buna. Nu stiu daca mama mea ar fi de acord. Nu stiu daca m-as acomoda acolo iar dupa un an. Imi va fi dor de prietenii de la scoala noua. Ce as putea face? Simt ca acolo e locul meu dar nu stiu ce sa fac...

Răspuns Apreciat de Editori
| Raven a răspuns:

Chiar dacă mama ta ar fi de acord, contează dacă directoarea de la vechea ta școală este de acord să te transfere, în condițiile tale (la clasa pe care o preferi).
Transferul elevilor de la o școală la alta se face cu respectarea legislației și a regulamentului intern al școlii care primește elevul, iar prevederile acestuia pot diferi de la o școală la alta.
Mai contează și dacă erai o elevă bună și ce comportament aveai (nota la purtare), școala are dreptul să îi refuze pe elevii repetenți și pe cei cu media scăzută la purtare.
Mai întâi însă ar trebui să-i spui mamei tale că nu reușești să te acomodezi la noua școală, vezi ce spun părinții tăi despre asta.

3 răspunsuri:
| anonim2778 a răspuns:

Eu zic sa vorbesti cu mama ta si sa ii spui toate astea, sa ii spui ca simti ca locul tau e acolo si ea cu siguranta o sa inteleaga si o sa te ajute pe cât posibil. Sunt sigura ca va fi de acord dacă se va putea face transferul tau la vechea scoala, iar cu prietenii din scoala cea nouă poti tine legatura, va puteti vedea, sunt multe cai. Sper ca te am ajutat

| Violleta2022 a răspuns:

Ma indoiesc ca se va accepta asemenea transfer, dupa ce ai pleat de la ei, din motive personale.
Priteni iti poti face peste tot, pe unde mergi, fiind o chestie de timp si de acomodare.
Ce poti fae?
Invata foarte bine la noua scoala si iti vei face un renume bun, care iti va atrage si prieteni noi.

| Andreeush a răspuns:

Încearcă să te acomodezi la noua școală, nu ai încotro.
Înapoi la vechea școală nu cred că te poți întoarce.