Draga mea,
Povestea ta e tulburatoare. Evident ca ai procedat corect nelasandu-l pe iubitul mamei tale sa stea fara sa fie mama ta acolo. Da si la a doua intrebare, este normal. Toti ne-am simti ciudat in special ca este vorba de un barbat strain. Nu are nicio legatura ca ai crescut fara tata (este vorba de o nesiguranta a caminului pe care nu o ai din cauza ca mama ta este putin inconstienta). Si tot da, la a treia intrebare, vorbeste cu cineva in care ai incredere si care poate sa faca ceva fara sa afecteze relatia cu mama ta.
Sfatul ar meu fi ca, prima data sa incerci sa ai o discutie cu ea, dar fara tipete (chiar daca ea va ridica tonul), fii tu cea inteleapta (oricum, observ cu admiratie ca esti deja). Spune-i calm, ca nu esti impotriva ca ea sa-si gaseasca pe cineva dar sa nu faca greseala sa ii trimita acasa (cand esti singura). Ca nu te simti in siguranta cand nu este acasa.
Iti doresc sa ai multa putere, isteata vad ca esti si te felicit ca ai luat atitudine, chiar si scriind aici, pe TPU.
Multumesc foarte mult pentru raspunsul tau ori de cate ori vad ca o persoana asa ca tine imi da curaj si sfaturi bune ma simt mult mai bine. O seara buna sa ai :*
Ma bucur ca ti-am fost de ajutor!
Cel mai bine ar fi sa povestesti cu un psiholog despre asta, te va asculta si iti va da sfaturi