| Iuliafta a întrebat:

Buna,am 12 ani și aș vrea să spun că defectul meu e că mă pun în gură cu toți daca nu-mi convine ceva. Azi m-am certat cu tatăl meu vitreg că de obicei lui nu-i place când stau in casa pe telefon, nici când ies afara, nu mai pot întelege ce sa mai fac sa-l mulțumesc. Eu mă enervez din orice și dacă tipi oleacă la mine plâng. As vrea sa nu-i mai arat că mă deranjează lucrurile astea și aș vrea să vă cer un sfat. Ce as putea face că să-mi văd de treabă mea fără să-l bag in seama?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Asta este lipsa de educatie si respect pentru parintii tai.
Enervatul si plansul ala sunt apar la copii foarte rasfatati si egoisti, care plang de ciuda ca nu sunt lasati sa faca obranznicii. Fiindca inca copil mic, esti incapabila sa discerni bienele de rau si va trebuii sa inveti sa respecti in totalitate ce-ti cer parintii, ascultind in totalitate de parintii tai, inclusiv de tatal vitreg.
Ai putea sa inveti sa-ti respectii parintii si sa ii bagi intotdeauna in seama, ascultand in totalitate de ceea ce-ti cer parintii, inclusiv tatal vitreg, care-ti este legal tot parinte.

| Iuliafta explică (pentru Violleta2022):

Crede ce vrei el nu poate înțelege de ce sunt așa dar daca ai gândi în locul meu văzând bătăi certuri scandaluri nai mai gândi așa eu fusesem bătută și ajunsă în spital la doar 4 ani punere în locul și vezi că unii părinți nu pot gândi de alte standarde

| Violleta2022 a răspuns (pentru Iuliafta):

Pentru batai poti sa faci reclamatie la Politie, cu mama ta de mana.
Se scoate certificat medico-legal si se rezolva imediat cu politia.

De ce mama ta nu te-a dus imediat la medic si apoi la politie?
Vad ca de ea nu pomenesti nimic... de ce?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu mă enervez din orice. Totuși, din ce, mai exact?

| dullcat a răspuns:

Buna.E sanatos sa-ti argumentezi opiniile, insa sa te pui aiurea in gura cu oricine sau se te copleseasca totul atat de mult incat simti nevoia de a te descarca prin plans, nu prea e ok deloc.Trebuie sa inveti sa iti reglezi putin emotiile si sa nu vezi totul ca un atac la propria persoana.Cred ca aceasta este problema de fapt, ca iei totul mult prea personal si de aceea te enervezi cand dai peste alte opinii, mai ales cand e vorba de dinamica puterii dintre parinti si copii.

Eu tind sa cred ca tatal tau vitreg doreste sa petreci mai putin timp cu ochii in ecrane, iar cand esti afara doreste sa respecti timpul stabilit, adica probabil sa fii in casa pana la ora 10, sau tu stii cat.Pe cand tu o dai in extreme in ambele situatii si acum interepretezi ca el nu e multumit niciodata de alegerea facuta.

Stiu ca esti in perioada aia in care simti ca toti sunt impotriva ta si tu le stii pe toate, parintii te persecuta pe nedrept, insa lucrurile stau diferit si iti vei da seama de asta mai incolo.Deocamdata ai doar 12 ani si e normal sa asculti de parinti. Daca simti ca deciziile nu sunt corecte poti argumenta cu calm, fara sa te enervezi, si atunci sunt sigura ca veti ajunge la un consens.

| DeMicUnCălător a răspuns:

I-ai spus asta și Mămici tale? Ai vorbit cu ea?