| WhovianAnnie a întrebat:

Am 12 ani si port ochelari de 4 ani. M-am saturat de ei, imi fac rana, si fara ei nu pot vedea nimic.
Am vorbit cu mama si am rugat-o sa ma lase cu lentile de contact. Urmeaza sa mergem la doctor. Pot sa port la varsta mea? Normal ca parintii "de moda veche" cum sunt ei, incep sa spuna ca aluneca lentilele, ca nu le mai pot scoate, ca fac alergie, ca sunt greu de pus...
Chiar vreau sa mi le pun. Am -2 a ochiul stang si -2, 50 la dreptul(cel putin asa aveam acum 1 anlaughing ). E drept ca e timpul sa imi schimb ochelarii, am inceput sa vad putin in ceata, si cu ocazia asta am zis sa incerc lentilele.
Vreau sa stiu si eu cam cat ar costa, cate tipuri exista, daca as putea la varsta mea sa port?
Multumesc!

3 răspunsuri:
| Supe_S_Larisa_1988 a răspuns:

La 12 ani nu e bine sa porti deoarece iti strici pupila numai dac faci operatie dar operatie e foarte riscanta poti sa devi orb asa ca nu te sfatuiesc sa incerci, eu port ochelari de la 5 ani dar nu e rau ca acum am model nou am mai multe perechi sper ca tim fost de folos, imi dai funda?

| Awndre a răspuns:

Poti sa porti, atata timp cat te simti destul de responsabila pentru ele, pentru ca e nevoie de atentie. Ai grija la igiena. O sa-ti spuna doctorul mai multe. Sa-l asculti. In rest, nu vad de ce nu ai putea sa portihappy
Exista lentile zilnice, lunare. sau pentru 6 luni. o sa-ti explice doctorul happy Nu sunt foarte scumpe, depinde. De la 150lei la 300.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

La varsta ta nu se recomanda lentile de contact.Acestea au un regim special de folosire care nerespectat poate produce infectii oculare.