Da, este adevarat!
Sala si greutatile sunt interzise copiilor in crestere, deoarece inhiba hormonii de crestere!
https://www.facebook.com/reel/1248955382712908
Sala si lucrul cu greutatile se poate face dupa 20 de ani pana la 100 de ani, dar cat esti in crestere nu este recomandat sa lucrezi cu greutati, ci sa faci un SPORT (baschet, volei, handbal, rugby, inot, atelitism), ca sa te dezvolti sanatos si armonios, fiindca sportul iti stimuleaza hormonii de crestere.
.
Nu rămâie pitic. Dar dacă nu tragi de greutăți cu atenție te poți accidenta la coloană. Fii atent lumea tragi de greutăți și câte greutăți tragi fiindcă poți face febră musculară și întindere de mușchi.
Nu am fost la o sala de fitness în viața mea da îmi dau și eu seama ca dacă faci de greutăți brusc și ne atente îți poți face probleme cu coloană...
Salut fac sala de când aveam vârsta de 15 ani. Aveam 1.74 înălțime. Acum am 19 ani și am 1, 85 înălțime. Făceam cu greutati optime
brate 15-25 kg
Piept 30 40 kg
Picioare 30 40 kg
Spate 25 kg maxim.
Dacă forțezi coloana te poți accidenta grav. Totul tine de exercițiile unde îți soliciți coloana, nu încerca să faci cu o greutate mare la exercițiile de spate. Sau sa faci abdomene cu greutăți la piept pentru ca îți distrugi spatele.
Și tine minte, nu greutățile mari îți măresc mușchii, repetarile făcute corect cu o greutate mica/moderata pana la epuizare sunt mai bune.
alexandrabudeanu întreabă: