Ince priveste simtitul naspa, bine ai intrat in randul femeilor, ca de acum si pana la 50-55 de ani cand intri la menopauza si se opreste ciclul, vei avea ciclu lunar si vei avea gramezi de zile "naspa", asa cum au toate femeile de pe fata pamantului.
Trebuie sa discuti cu mama ta despre acest lucru, sa-ti explice ea cum sepun tampoanele, cum se protejeaza chilotul, pantalonul, hainele, cum trebuie sa te speli zilnic, dimineata si seara, sau imediat cum ajungi acasa cand ai ciclul menstrual abundent samd.
Este posibil, dar cel mai probabil poti face infectie vaginala, de aceea nu sunt recomandate fetitelor virgine.
Buna.Ce spui tu aici este doar un mit.Iti recomand sa citesti si sa asculti inclusiv videoclipul din link, cu atentie :
Tampoanele interne „au fost văzute ca o revoluție în lumea absorbantelor, pentru că privează femeia de vederea sângerării menstruale și, automat, aceasta se simte mult mai curată" spune dr. Ruxandra Albu. Multe femei însă pot resimți un disconfort la folosirea unui astfel de tampon. Dar acest lucru se întâmplă doar pentru că nu este corect introdus. „Introducerea tampoanelor interne trebuie să fie cât mai adânc în vagin, pentru că cele mai multe terminații nervoase sunt la intrarea în vagin. Dacă tampoanele sunt fixate în porțiunea terminală a vaginului, pot să creeze senzații de disconfort la mișcare sau la așezare", explică dr. Ruxandra Albu. Așadar, ceea ce trebuie făcut este să se urmeze întocmai indicațiile specificate pe ambalaj pentru introducerea tampoanelor interne. Odată fixate corespunzător, acestea nu pot leza organele genitale interne. Mai mult, dacă sunt corect introduse, tampoanele interne nici nu se simt. - https://femmeboutiquemedical.com/......e-interne/
Da, în principiu, poţi folosi tampoanele interne încă de la prima menstruaţie. Datorită modificărilor hormonale care au loc înaintea primei menstruaţii, himenul (care se află în partea de jos a orificiului vaginal) va deveni un pliu de piele moale şi flexibil. Aceasta înseamnă că, în mod normal, poţi folosi tampoane interne de dimensiuni mai mici, cum ar fi o.b.® ProComfort™ Mini şi Normal fără probleme şi fără să afectezi himenul. Dacă ai dificultăţi sau nelămuriri, adresează-te medicului. -https://www.tampoane-ob.ro/......nt-virgina
Revenind, trebuie clarificate niste lucruri.Himenul este o simpla membrana, unele fete se nasc cu el, altele nu si in niciun caz nu este egal cu virginitatea, asa cum s-a tot propagat in mod eroant de secole intregi.In 2024 se stie ca virginitatea din punct de vedere medical nu exista.De aceea au si fost interzise testele de virginitate in Romania si multe alte tari, neacuratetea lor fiind unul din motive.Cum spuneam, himenul este o membrana care devine elastica la pubertate si e deja perforata la majoritatea adolescentelor. Daca nu ar fi, nu ar mai avea pe unde se scurge lichidele vaginale specifice. Cele mai comune tipuri sunt himenul annular si cel crescentic (se observa ca toate sunt perforate, in afara de unul singur- iti dai seama cand ai asa ceva deoarece scurgerile menstruale nu apar si te trezesti cu alte probleme; in mod clar, nu este cazul tau) :
https://as1.ftcdn.net/......zf8JiD.jpg
https://gyneco.md/tipuri-de-himen/
Nu vorbim de un sigiliu, asa cum s-a tot propagat informatia gresita, atatia ani, ca vai, se rupe himenul, de parca e o panza solida in care ai facut o gaura.Repet, acesta este o membrana elastica care se extinde exact ca un elastic de par/un scrunchie.Ce vezi pe internet legat de rupere inseamna de fapt o extindere a orificiului deja existent.
https://doareu.com/himenul-versus-virginitate/
https://www.reginamaria.ro/......ie-sa-stii
Acum o zi am decis sa ma dezvirginez împreuna cu iubitul meu
Bravo, dar fa o daca simti ca vrei si tu
Ionss întreabă: