anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 13 ani si ma tem de intunericcryingbig grin ce sa fac sa nu ma mai tem.nu stiu cand vine noaptea tot am impresia ca este cineva in spatele meubig grin...va rog ajutati-ma.nu va bateti >joctongue dau fundahappy

13 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Dacă ai un consilier psiholog la școală mergi acolo, te poate ajuta foarte mult să învingi această fobie de întuneric.
Pa, pa.

| Psihiatra a răspuns:

Buna.Si eu am aceeasi varsta ca si tine si am avut si eu aceeasi problema, dar m i`a trecut, din fericire.Sigur nu te`ai uitat la ceva film horror sau nu te-a speriat nimic; vise mai ciudate etc? Te deranjeaza cineva sau te macina constiinta? Cel mai probabil e ca te temi de ceva, si nu vrei sa recunosti. Vorbeste cu cineva despre asta.Cu parintii e cel mai ndicat.Seara,cand te pui in pat incearca sa te pui pe`o parte, cu spatele lipit de perete, cu fata inspre camera. Uita`te in jur de foarte multe ori.Analizeaza fiecare umbra si spune`ti in gand ca e umbra unui obiect(tot ce ti se pare mai straniu, aminteste`ti ce este in realitate). Cand se intampla ceva, de exemplu se aude un zgomot ciudat, gandeste`te mereu la lucruri logice, cum ar fi vantul.Pana la urma o sa te obisnuiesti cu intunericul si nu o sa te mai temi.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Teama de intuneric este o fobie si se numeste "nyctophobie", si daca ai ajuns la varsta asta cu ea, cred ca ar fi bine sa consulti un psiholog.
http://www.despresuflet.ro/......t1153.html

| 愛日本 a răspuns:

NU te mai uita la uratenii cum ar fi filme de groaza draci etc.

| baru a răspuns:

Sall. Nu vreau sa te dezamagesc, dar nu vei scapa, numai odata cu trecerea anilor, si odata cu maturizarea, si nici atunci in totalitate. Dupa cate stiu, acest fenomen, aceasta stare, nu va disparea. Se amelioreaza, dar complet nu. Pa

| User a răspuns:

Lasa-te de thrillere, nu-s de tineoh go on

| NuConteazaCineSunt a răspuns:

Eu am 11...Tot imi este frica nu stiu de cestraight face...Mai ales cand ma duc la baie, trebuie sa strabat cele 2 holuri:-ss cu beciul si cu frigiderul! Frigiderul ala de malefic,:-ss si ala cu intrarea in bucatarieoh go on, usa aia are ceva cu mine noapte mi se pare ca are pete albe pe ea:-ss cand gasesti raspunsul potrivit trimite-mi si mie un mesaj cu el plzz

| Ecou a răspuns:

whistling un prieten de al meu a spus ca el era singur acasa a stins toate luminile din casa avea telecomanda in mana a facut o tura s-a intors repede in camera a aprins tv si cica a scapat... dar eu inca mai am senzatia ca e cineva in spatele meu cateodata laughing) asa ca ...cred ca trece cu timpu

| Muflă a răspuns:

Ai putea să-ți implantezi un al 3-lea ochi în ceafă

| mhg a răspuns:

Am trecut şi eu prin această problemă când eram mai mică, însă cu timpul am îndepărtat-o.

| βσσblėėŝ_3748 a răspuns:

Toti avem aceasta teama, desi unii se cred mari viteji. o data cu trecerea timpului o sa treci peste.pana atunci incearca sa te gandesti la ceva frumos, sa canti, sa fc orice altcva.ai aceasta impresie si din cauza temei sh din cauza ca te gandesti prea mult.,, oare e candva in spate"... o sa treci peste o data cu trecerea anilor:*

| Mist a răspuns:

Si eu am avut aceasta problema cand eram mic si am incercat diferite metode de a scapa:
1.incearca sa fredonezi un cante
2. daca esti credincioasa spune o rugaciune
3.incearca sa stai intr-un loc intunecat si sa te confrunti cu intunericul
4.cumpara o mini-lanterna sau ceva mic pe care il poti cara usor peste tot si de fiecare data cand a i acest sentiment uitate in spate cu lanterna aprinsa si ai sa vezi ca nu e nimeni
Eu am avut problema asta din cauza la filme mult prea multe filme, de cele mai multe ori e bine sa respecti varsta pentru filme macar pana la 15-16 ani, si stai linistita ca nu-i nimeni in spatele tau. Baftawinking

| Michelle_5585 a răspuns:

Multumesc tuturor celor care mi-au dat sfatauri:*. Si oricum multi dintre voi ati spus sa ma las de filme thrillere, vreau sa spun ca nu m-am uitat la un film thriller de ani bunihappywinking... Oricum mersi pentru. sfaturi:*