Simplu, prietenul tău va avea probleme cu poliția fiindcă el e major iar tu ești minoră, asta în caz că fugi de acasă. Pe tine poliția o să te ducă înapoi acasă la părinții tăi.
Atâta timp cât nu ai împlinit 18 ani ești sub răspunderea părinților tăi, ceea ce înseamnă că nu poți pleca de acasă de capul tău.
Având în vedere că la vârsta ta ai iubit, și mai grav de atât, acesta se află în alt oraș (ceea ce mă face să cred că nu prea știi ce fel de persoană e) nu mă mir că părinții tăi sunt așa stricți cu tine.
Sfatul meu ar fi să stai acasă lângă părinții tăi, ei se gândesc la binele tău când îți interzic anumite lucruri.
Fi ți -ar iubitu de ras la 13 ani. Pai tie de așa ceva îți arde? Îți bagă ăla in cap toate aiurelile și tu îl crezi. Ce crezi ca o sa aibă ăla grija de tine toată viața? Nu sti pe ce planeta trăiești fetițo și îți arde de iubiți majori. Doamne fereste. Stai naiba acasă cu ai tai cu nu îți vror răul așa ai tu impresia ca nu te lasă sa făci nimic pentru ca ei încearcă sa te protejeze sa nu își bată aia ca iubitul tău joc de tine. Sau vrei sa îți pierzi virginitatea la. 13 ani asta dacă nu ți ai pierdut o deja și După ce va despărțiți sa sari de la unu la altul? Ia naiba și învață și lasă iubiți aia îți lipsesc la 13 ani.
Sa zicem ca te-ai muta la prietenul tau si parintii te-ar lasa.
Unde te vezi peste cativa an? Iti spun eu care e cel mai probabil scenariu (bazat pe multe cazuri reale): tu lasandu-te de scoala, facand un copil la 14 ani (sau mai multi), devenind sluga in casa aia si blestemandu-ti zilele. Iar apoi vei realiza ca nu ai niciun viitor si ca ai facut o mare greseala.
Niciun parinte nu e perfect, poate ca unii sunt mai protectivi dar eu ii inteleg pentru ca daca as avea o fata si ar avea iubit la 13 ani ori nu as fi de acord ori as lasa-o sa se vada cu el cat mai aproape de supravegherea mea. La cate se intampla cu fetitele din ziua de azi nu ma mir ca parintii tai nu te lasa sa faci ce vrei tu. Trebuie sa le arati ca esti responsabila ca sa poata avea incredere in tine si sa te lase mai mult afara.
Si ca sa raspund la intrebarea ta, daca fugi la el parintii vor veni dupa tine pentru ca au acest drept iar prietenul tau va intra in belele, mai bine zis la racoare.
Nu face asta!
Ca sa iti raspund la intrebare, parinti sunt tutorii legali si daca tu fugi de acasa se pot duce imediat la politie si vor incepe sa te caute. Ei au dreptul de a te lua inapoi (cu politia) chiar daca tu te opui + ca prietenul tau o sa aiba probleme mari deoarece tu esti minora. Mai bine incearca sa discuti cu parintii tai, sa ajungeti la o intelegere. Crede-ma nicaieri nu e mai bine decat acasa langa parintii tai...
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
misauratcuviata întreabă: