| emanulea a întrebat:

Buna am 14 ani si acum 3 zile am avut un accident de masina si azi mau externat din spital fostul budimex daca stiti cumva...in fine >>>dar eu acum cand am iesit pe strada mi s-a parut sufocant sa vad atatea masini in jurur meu si fiecare masina pe care o vedeam trecand pe langa mine imi amintea de momentele petercute mai ales ca medici sau mirat cum inca mai traiesc la un asa accident si sunt cusuta la maini si nu prea pot sa merg de la rotula piciorului stang si drept... ce sa fac sa scap de fobia masinilor? ajutati-ma va rog si mai am o intrebare cu scoala cum sa fac mai sunt...fix 6 zile si ce sa fac k eu sunt ciopartita si pe gat si barbie si picioarele sunt distruse taiate, invinetite...etc...deci ce sa fac sunt disperata va rog un sfat ceva URGENT .multumesc mult pentru toti care o sa raspunda

7 răspunsuri:
kratos
| kratos a răspuns:

1. In legatura cu accidentul! Imi pare rau pentru ce s-a intamplat. In aceasta perioada trebuie sa te recuperezi si sa faci ce-ti place tie mai mult. Iti recomand sa stai cat mai mult cu cei dragi tie si sa vorbesti cu ei si apoi daca terapia asta nu merge te rog sa te duci la un psiholog ca te va ajuta enorm. De fapt el ar fi singurul care te-ar puta pune pe drumul cel bun daca vrei sa scapi de o fobie.
2. Scutirea medicala rezolva cazul. Ar trebui o perioada de cateva saptamani sa te recuperezi. Sanatatea este mai importanta!

Janina
| Janina a răspuns:

De teama accidentului o sa treci cu timpul.
Nu e o rusine ca inca se mai vad pe tine semnele incidentului...ca sa scapi mai repede de vanatai mergi la farmacie si cumpara un unguent pentru vanatai. eu am folosit unu cu venin de vipera... dar nu mai stiu exact numele!

incearca sa te linistesti si sa depasesti momentul! Gandeste-te cat de norocoasa esti ca ai scapat, Dumnezeu ti-a dat o a doua sansa la viata!

| Leea1234 a răspuns:

Cu timpul...vei uita!
eu am patit la fel ...in 2003, si vreo cateva luni...imi era frica sa merg cu masina... aveam impresia ca toate intra in mine!
dar cu trecera timpului...am uitat!
daca tu consideri ...ca nu poti trece peste asta...ar fi bine sa vb cu un psiholog!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cu masina o sa uiti dar nu foarte repede pentru ca ai ramas cu sechele si trebuie sa treaca ceva timp, si cu scoala doar nu ai inebunit sa te duci asa rogi parinti sa mearga la doctor si sa-ti faca scutire medicala cu diagnosticul pe care il ai si ca se necesita tratament la domiciliu si ca nu ai voie sa stai foarte mult pe afar ma gandesc eu ca nici sa mergi calumea la scoala trebuie sa te vindeci ca mai presus ca sanatatea nu-i nimic pe lume

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti,, ciopartita,, pe gat si barbie, ai picioarele distruse, esti cusuta la maini si ai stat doar 3 zile in spital? Esti cumva femeia bionica?

| Andreeashine a răspuns:

Vaii, naspaa rau de totstraight face
imi pare rau pentru tine.nu stiu ce sa zic, e foarte greu. nu trebuie sa iti faci probleme de cum arati, sa rada cineva de tine dupa un asemenea lucru e chiar super prost si dumnezeu il va pedepsi dar cu fobia ta de masini aici este foarte greu.incearcaa sa uiti ce s-a intamplat chiar daca este foarte greu:[
imi pare sincer rau. e binee ca esti in viataa.dooamne ajuta sa te faci bine

| loulou a răspuns:

Poate ca teama va trece cu timpul...multumeste-i lui Dumnezeu ca inca esti in viata...desi nu a fost atat de grav, si eu am avut o situatie asemanatoare acum un an cand geamul de la usa blocului s-a spart in fata mea... m-am ales cu o cusatura la mana dar putea fi mult mai grav...nu te gandi la ce ar putea crede oamenii despre tine...prietenii adevarati iti vor oferi ajutorul, iar ceilalti nu mai conteaza.