Mie mi-a venit pe la 14 ani, si cunosc fete carora le-a venit la 16.
depinde de organismul fiecaruia, trebuie doar sa nu te mai gandesti la asta pentru ca sunt lucruri mai importante.De asemenea,sportul este foarte bun in dezvoltarea organismului,ce-ar fi sa incerci sa joci volei,handbal,sa te plimbi cu bicicleta, role, sa dansezi ...sunt multe activitati placute
Faptul ca inca nu ai menstruatie nu este un motiv sa iti fie rusine, mai bine ai profita de asta[de cate ori mi-a stricat acea surpriza planurile]pentru ca e viata ta si nu trebuie sa stai cu mintea la ea cand sunt atatea de facut
Nu ai cum sa grabesti asta. Tot ce trebuie sa faci este sa astepti. Cand corpul tau va fi pregatit, se va intampla. Nu trebuie sa te simti prost din cauza asta.
Eu am avut prima oara la 13 ani.Deci tot tarziu.Totusi vorbeste cu mama ta si mergeti la doctor.Nu amana.Nu are legatura cu dezvoltarea fizica absolut deloc.
Bai.mi-e mi-a vnt la 17 ani
...am fost la endocrinolog,mi-a fc toate analizele si mi-a zis ca sunt ft Ok n-am nimic, doar am asteptat si a vnt singur! Dar poti merge sa-ti fc o serie de analize hormonale, cine stie...
E foarte bine! Hai, taci, si mie mi-era rusine la 9 ani. Si prefer ca inca sa am 9 ani...
Nu ti-o dori fata. Sunt niste dureri infernale! Ca si cand ti-ai da cu pumnul in burta repetat. Nu poti face nimic, decat sa bei ceaiuri si sa inghiti nurofen, nu te poti concentra la nimic...mai vrei?
Nu o sa poti intra in apa cand vrei, vei avea grija tampoanelor, a pantalonilor potriviti si altele. De ce nu te simti unica fata de celalalte fete? A propos, ala vine intre 10 si 16 ani, e perfect normal! Si nu poti influenta aparitia ei. Si n-are treaba cu dezvoltarea fizica absolut deloc.
Sa ai minte si tu!
Pentru fetele care i-au sarit in cap : e normal sa isi faca griji.Pot sa apara multe complicatii.Nu e vorba ca isi doreste.
De ce vrei să îți vină mai repede? Bucură-te de ultimele zile fără tampoane și alte din-astea. Ce vrei, să te dai mare că ai menstruație, sau ce?
@Adda
Da, e normal să își facă griji din cauza asta, însă cauza e alta. Ea singură spune că îi e rușine că e puțin dezvoltată. Ea vrea doar să se dea mare în fața colegelor că are menstruație, nimic mai mult.
Bagă-ți mințile în cap.
Baftă
Pentru 7h30:Nu cred ca se da mare din moment ce are 14 ani si cu siguranta colegele ei deja au.De exemplu si eu la 13 ani mi-am pus aceeasi intrebare deoarece majoritatea colegelor de la scoala aveau.Mai bine zis toate.Si crede-ma ca nu m-am laudat apoi .
Totusi nu inteleg de ce i-ar fi rusine cu asta.