| alexandrabudeanu a întrebat:

Bună..am 14 ani și sunt fata, vreau sa zic că am niste stări proaste mai mereu și nu înțeleg de ce, fumez de la 12 ani și de ceva timp încerc să mă las doar că nu reușesc, mă simt foarte slăbită, mă enervez foarte repede și de fiecare data când incerc sa mă las de fumat ies afară și prietenii iar ma fac sa fumez, aș vrea să știu cum să mă las de fumat fara sa mă mai apuc iar, va rog mult?

5 răspunsuri:
| Kufu95 a răspuns:

Trebuie să schimbi anturajul, dacă ei rând te duci sau te forțează să fumezi, e o problemă la ei, nu la tine. Dacă nici nu te susțin încât să îți mai ridice moralul, la fel. Nu mai sta cu persoane toxice.

| 1onur a răspuns:

Asta face țigările din oamenii! Maiiales după ce ajungeți fumătoare! De câte un pachet pe zi! Sau mai multe pachete de țigări! Pe zi/săptămână!

Renunță la țigări de ori și ce fel! Renunță la Vape! nu-ți mai bate joc de tine! Nu-ți mai bate joc de sănătatea ta! Nu-ți mai bate joc de viața ta!

Țigări te face să te enervezi și s-o iei razna! când nu mai ai ce fuma! Țigările sănt cancerul pentru oamenii! Țigările îți distruge creierul, Țigările îți distruge ficatul, Țigările îți distruge dinții! gura! respirația! Vocea! Plămâni! Rinichi! Țigările orice fel de țigări! ÎNSEAMNĂ CANCERUL 10000000%%%%%%

La vârsta ta dacă începi cu prostile! astea și așa anturaje,... săte înhaiți, o să-ți faci mult rău, cu mâna ta copile! ai doar 14 ani! Nu-ți bate joc de viața ta cu rahaturile și prostie astea!

| ania a răspuns:

Povestește tot ce ai pe suflet cu Tatăl nostru ceresc, nimeni nu ne iubește asa mult ca El, si relația cu El e o mangaiere mult mai buna decât țigările. Roaga-l sa faca o minune si sa te scape El cu puterea Lui de dependenta de fumat.Incearca sa iti faci si pruetene nefumătoare.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu te face nimeni sa fumezi, ca nu-ti pune nimeni tigara in gura daca tu nu vrei. Nu mai da vina pe altii pentru prostiile pe care le faci tu.

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca esti dependenta ( adica duci un pachet de tigari pe saptamana ), recomand sa le lasi treptat. Iar daca iesi cu prieteni care fumeaza, incearca sa inlocuiesti obiceiul cu un altul. Poti lua o sticla cu apa la tine sau poti rontai un stix sau ceva de genul atunci cand iti vine sa fumezi. Insa tine minte, sa o faci treptat. Adica daca la momentul actual, fumezi 3-4 tigari pe zi, mai scade una. Si tine-o asa o luna. A doua luna, mai scade una. Si tot asa pana cand le scazi de tot.

Ideea e ca organismul tau s-a invatat cu nicotina si cu rutina de a duce tigara la gura. Iar de viciul asta nu te poti lasa brusc, asa cum probabil vei auzi de la altii. Pentru momentul cand vei scade acea tigara la inceput, inlocuieste tigara cu altceva care duci la gura ( apa, snacks-uri, etc. )