| Gexu a întrebat:

Am 15 ani jumate` si nu mi-a venit menst. de aproape 4 luni.Nu mi-am inceput inca viata sexuala.Mama vrea sa ma duca la doctor dar i-am spus ca inca nu este cazul, sa mai asteptam putin(nu imi place deloc sa merg la medic). Am dureri groaznice de burta si cap zilnic.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Nu este obligatoriu să mergi la un ginecolog, un ecograf abdominalo-pelvian împreună cu dozările hormonale la endocrinologie pot rezolv reglarea ciclului menstrual și implicit durerea de cap.
Pa, pa.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca nu aveai dureri, puteai astepta pana la implinirea a 6 luni de amenoree. daca ai dureri de burta, este esential sa te duci la doctor URGENT. Maine, neaparat. Poti avea niste chisturi ovariene, care cresc de la zi la zi si care se pot rupe in orice clipa (ca un balon in care tot sufli aer, pana se sparge). daca se intampla asa ceva, va trebui sa te operezi de urgenta si s-ar putea sa ramai fara ovare si sa intri la menopauza inainte sa-ti fi inceput viata sexuala. Crede-ma, nu exagerez, am vazut un caz asemanator saptamana trecuta, doar ca fata avea 18 ani. Maine la doctor, fara comentarii.

| SweetCandy a răspuns:

O sa iti faca un ecograf si o sa dicute cu tine despre cum este menstruatia...cat dureaza daca ai migrene?big grin camn asa trebuie sa decurga prima vizitabig grin deci nu ai de ce sa iti fie teamakiss mult succes si e bine sa mergi asa iti vei tine sanatatea sub controlkiss

| Mihaela_2782 a răspuns:

Ar fi mai bine sa o asculti pe mama ta si sa te duci la un doctor...

| zantedeschia a răspuns:

Cel mai indicat e sa te vada un medic, si cel mai indicat ginecolo, sa nu fie ceva probleme. Nu e o rusine sa mergi la ginecolog e un medic ca oricare altu si nu esti tu prima lui pacienta. Succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Menstruatia iti poate veni pana de la varsta de 12 ani pana la varsta de 16... daca la 17 nu iti vine nu sta pe ganduri. du-te la ginecolog.