| pinkangel_6099 a întrebat:

am 15 ani si sunt putin mai plinuta... la un momentdat ajunsesem pe la 60 sau 61 de kg... mi-am facut un prieten si am vrut cu orice pret sa slabesc... am tinut o dieta dar parintii mei au inceput sa se alarmeze cand am ajuns la 50 kg... si m'au obligat sa mananc mai mult... si de aici am dat in boala aceea numita bulimie din cate stiu... adica mananc si dupa aceea imi provoc varsaturi... cum i-as putea convinge sa nu ma mai oblige s amananc ca sa nu ajung intr'o situatie din care nu voi mai iesii...

Răspuns Câştigător
| daii a răspuns:

Explica-le ca esti complexata ca esti mai plinuta si sa nu te forteze sa mananci. Explica-le ce faci. poate asa isi vor da seama ca nu e bine sa te forteze.

by daiiwinking

6 răspunsuri:
| aysun a răspuns:

Ce inaltime ai?

| psiholoaga a răspuns:

Gandeste-te ca la 15 ani esti inca in crestere. Asta nu inseamna sa te indopi cu dulciuri, ci sa mananci atat cat simti nevoia, dar sanatos. Daca te infometezi (cred ca asta i-a alarmat pe ei, nu faptul ca ai slabit), e posibil sa ramai cu tot felul de probleme ale sistemului digestiv care sa te chinuie cu dureri groaznice cativa ani mai tarziu (ma refer la ulcer, gastrita etc.). Bulimia e o chestie foarte periculoasa pentru ca, practicata o vreme, produce un ciclu de reflexe in organism. Si atunci vei voma din reflex, fara sa iti mai provoci tu. Iar de aici la dezhidratare, subnutritie si moarte e doar un pas. Stiu, nu suna prea confortabil, dar bulimia si anorexia sunt afectiuni serioase. Sunt convinsa ca daca vei manca sanatos si cat sa te saturi, parintii tai nu te vor mai bate la cap si organismul tau se va regla singur la greutatea potrivita pentru el.

| pinkangel_6099 explică:

1. 62 - 1. 63... si mananc sanatos adica mananc fructe legume... dar nu in cantitati mari si am renuntat la alimente cu multe calorii... i'a alarmat faptul ca am slabit...

| psiholoaga a răspuns:

Fructele si legumele sunt ok; corpul are nevoie si de calciu, are nevoie si de fibre (pe care le poti lua din cereale integrale), are nevoie si de grasimi (da, chiar si de grasimi-mananca 2-3 nuci, cateva seminte sau alune). Daca ai o astfel de alimentatie completa, se vor linisti. 50 kg e mai mult decat ok pentru inaltimea ta, acum preocupa-te sa te mentii, fara excese de zahar, uleiuri, fainoase.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai slabit pentru tine... e ok dar daca ai slabit numai pentru pr tau nu e bine... prima data gandeste-te la sanatate apoi la cum vreau cei din jurul tau sa arati, conteaza sa te simti tu bine si sa iti impui ideea ca areti bine asa cum esti! bafta kiss kiss

| pinkangel_6099 explică:

Pai am slabit pentru mine... el nu mi-a zis nici o data nimic de faptul cum arat...