| Diana1656 a întrebat:

Buna am 16 ani si 55 kg imi calculez calorile in fiecare zi nu depaseam 1000 de calori. daca as consuma 1500 de calori pe zi ca sa nu ma ingras la loc? Tin sa mentionez ca sunt o persoana activa.Ma trezesc la ora 06 si ajung acasa la ora 16(fac naveta) plus mai fac exercitii fizice.

1 răspuns:
| HighByTheBeach a răspuns:

Bună!
Sincer, eu niciodată nu număr caloriile, pentru că mă îngraș de două ori mai mult, decît atunci cînd nu le număr. Chestia e că trebuie să mănînci rațional și sănătos. Chiar dacă la o masă simți că încă nu te-ai săturat, mai așteaptă încă 15 minute, pentru că abia atunci stomacul dă senzația că te-ai săturat. Asta nu înseamnă că trebuie să mănînci doar o lingură de terci și o bucată de nu știu mai ce, pentru că stomacul oricum o să fie sătul după 15 minute. Mănîncă de toate, dar stabilește-ți porții, consumînd în fiecare zi necesarul de grăsimi, proteine și glucide. Dacă ți se face foame între mese, ia un iaurt degresat sau niște legume și fructe. Și nu mînca legume/fructe/dulciuri după sport pentru că ar însemna că ai depus degeaba efort fizic, așa cum acestea conțin glucide.
Succes!