| Deliaa93 a întrebat:

Am 16 ani si am o problema. Eu si mama mea nu ne intelegem deloc, mai bine spus ea nu ma intelege pe mine. Eu cred ca problema este ca nu avem nimic in comun, De ex:
1. Ea nu s-a machiat, vopsit, pensat in viata ei si are 40 de ani, iar eu fac asta zilnic in afara de partea cu vopsitu, iar ea nu ma lasa. De aceea eu, in fiecare seara cand vin de la scoala trebuie sa ma chinui si sa ma demachez in lift ca daca ma vede urla la mine.
2.Imi tot vorbeste despre cat e de important sa te casatoresti virgina, pe cand eu nu mai sunt.
Nu stiu ce sa fac. As vrea sa ne intelegem mai bine, fara sa-i ascund atatea lucruri. Ea stie ca nu m-am machiat niciodata si n-am avut niciodata un prieten. Trebuie sa-i ascund foarte multe lucruri. Ce-as putea sa fac sa ma lase sa ma machiez doar putin, sa stau doar o ora afara, sa fim prietene bune, asa cum ar trebui?

6 răspunsuri:
| Oxanna a răspuns:

Sa cedezi si tu putin, asa sunt mamele, crede-ma va veni si vremea cand va veti intelege...winking iar faza cu demachaitul in lift...si eu fac asta, ba ma chiar si schimb in liftbig grin SUCCESwinking

| FanMJJ a răspuns:

Pai ar trebui sa ii spui ca ai crescut de acum daca zici ca ai 16 ani, ca nu mai esti un copil, de 8-9 ani, si incearca sa ii spui fraze de genul,, mama stiu ca esti grijulie cu mine si iti multumesc ca ai grija de mine si mai crescut, dar trebuie sa ma lasi sa ma mai distrez si eu " bft

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca ar trebui sa ai o discutie deschisa cu ea despre absolut totul si sa ii explici ca moda s-a schimbat nu mai este la fel ca in anii 70 cu casatoritu virgina si numai stiu eu ce... iar faza cu machiatu mie mi se pare normal mai ai ales la varsta ta, ai cosuri na e normal si trebuie sa te acoperi. asta trebuie sa ii spui mamei tale. Iar din cand in cand mai iesiti si voi amandoua la un suc, o terasa, intr-un parc sa va plimbati si incearca sa nu te mai ascunzi de ea pentru ca daca afla ceva o sa isi piarda incredearea in tine.

sper ca te-am ajutat, te pup ai grija ce faci si bafta :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergeti amandoua la un psiholog. eventual, ia-l si pe taica-tu ca sa nu te omori cu maica-ta in drum spre casa.

| Lavy_5946 a răspuns:

Ma uimit povestioara ta. treci prin aceeasi perioada prin care am trecut si eu si ai aceeasi relatie cu mama ta la fel ca si eu cu a mea.

clar nu vei reusi sa ai o relatie de prietenie cu ea mai ales ca tu ai 16 si ea 40... eu am 18 si mama 39. dar la fel ca si tine niciodata nu ma lasa sa ma machiez sau sa am prieten. de machiar am inceput sa ma machiez prin clasa a 9`a si la fel ca tine, ma demachiam pe drum spre casa. prieten am avut de prin clasa a 8`a si o minteam foarte mult. primul prieten "oficial" de care a stiut si cu care mi-a permis sa ies deoarece era cumnatul perietenei ei cele mai buna l`am avut in 2008.si el a fost cel care m`a dezviriginat, violandu`ma. bineinteles ca mama nu stie nici in zii de azi cele intamplate pentru ca nu am simtit`o niciodata aproape, mai ales ca are o religie neoprotestanta. nu stiu tu ce religie ai, nu ai mentionat.
am trecut foarte greu peste acele momente dar cu timpul bunul Dumnezeu m`a ajutat si am gasit pe cineva cu care ma inteleg extraordinar e bine si caruia am putut sa ma deschid. sunt de un an si jumatate cu el, iar relatia mea cu mama lui si bunica lui este mai mult decat mama-fiica. pentru asta ii multumesc lui Dumnezeu ca dupa cat am suferit a iesit putin soarele si la mine, si mi-a usurat putin viata trimitandu`mi pe cineva caruia ma pot confesa. e foarte greu sa gasesti o prietena care sa iti fie mereu aproape, sa te asculte si sa tina secrete... eu nu am avut niciodata o asemenea prietena. si de multe ori mi-am dorit sa pot sa merg la mama sa o iau in brate si sa pot sa plag pe umarul ei iar sa sa imi spuna "o sa fie bine, sunt aici, langa tine" dar niciodata nu a fost deschisa la lumea noua. ei au aceeasi gandire comunista si daca mai e si religia... eu am ales sa nu "pastrez traditia familiei" daca pot spune asa, si am ales religia care cred eu ca mi se potriveste si care este cea adevarata. de asta, acum sunt intr-o alta perioada de tensiune maxima.

revenind la tine. nu stiu ce anume ai putea sa faci tu. poate o eventuala apropiere de ea.stiu si eu sa iesiti in oras, incet incet sa ii propui anumite schimbari stiu eu.la par, la haine, sa o duci la manichiura. poate poate vei reusi incet incet sa ii explici ca lumea a evoluat, ca acum e chiar ok sa te aranjezi putin sa te pensezi, s a iti pui putin rimel si glos sa iti dai o culoare, sa schimbi ceva la tine din cand in cand. dar toate astea incet incet, cu timpul, si important este sa nu cedezi si sa ai rabdare si credinta ca intr-o buna zi te va intelege.
iar referitor la baieti... eu am ales sa nu ii spun mamei niciodata ca nu am fost virgina de la 15-16 ani.desi impotriva vointei mele.
si poate da, nu mai este la moda sa fii virgina, dar asta nu tine de moda. asta tine de caracterul fiecarei persoane si este alegerea proprie ce sa faca cu viata ei. in fata lui Dumnezeu este pacat, dar daca gassesti pe cineva care sa te inteleaga nu ar trebui sa fie important daca esti sau nu virgina, din contra, intr-un fel e mai bine sa incerci dinainte pentru ca daca astepti si vb cu un baiat nu stiu cati ani apoi va casatoriti si nu sunteti compatibili ajungeti sa va despartiti si iarasi faceti un pacat.sau mai rau, sa faceti copii si sa va distrugeti vietile.
dar ti-am zis, ramane la alegerea fiecareia ce vrea in viata.

ar mai fii multe de zis, dar ma rezum la atat. sper sa te fi ajutat cu ceva. daca ti-a placut cat de cat raspunsul meu si vrei sa mai continuam ma gasesti la sweet_danyela_92@yahoo.com te ajut cu mare placere, mai ales datorita asemanarii dintre noi. te pup bafta!

| maradi3 a răspuns:

Ai avut nenorocul sa ai o mama conservatoare...n-o poti schimba! Nici macar cu alta...