Te vei duce la scoala si te vei stradui mai mult. Nu e o rusine sa ceri ajutorul colegilor care inteleg matematica. Daca vrei, poti. Totul e sa ai putina ambitie.Nu te lasa, crezi ca pentru toata lumea e usor? Nu, sunt ore pierdute, da-ti putin interesul si o sa poti. Bafta!
Pai si daca nu stii matematica, inseamna ca esti proasta?
Uite cum sta treaba cu ecuatia de gradul I:
O ecuatie de gradul I se numeste astfel pentru ca necunoscuta (x) este la puterea 1. Forma generica este:
ax + b = c, unde a si b sunt coeficienti (adica sunt constante, date de problema de cele mai multe ori) si x este necunoscuta.
Cand b=0, ecuatia de gradul 1 se simplifica si mai mult:
ax = c
Egalitatea in sine ne spune:
ax - c = 0, pentru ca cele doua sunt egale, si atunci diferenta trebuie sa fie 0.
Spre exemplu: Andrei are 10 lei si vrea sa cumpere paine ce costa 2 lei/bucata. Cate paine poate cumpara Andrei?
Se rezolva printr-o ecuatie:
2x=10 => x = 5
Deci nu mai exagera cu ecuatia de gradul 1 In clasa XI faci alte chestii mai grele: derivate, integrale, algebra lineara etc.
Tot ce trebuie sa faci este sa muncesti. Nimeni nu se naste invatat. Trebuie sa inveti in fiecare zi. Tu te astepti sa-ti pice din cer. Pune mana de citeste, invata si nu te mai plange.
Nu e vorba ca ma plang doar ca am nevoie de sfaturi, si vreau ca safturile astea sa vina de la cineva care a trecut prin viata si stie ce inseama sa traiesti pe propile picioare, eu simt doar ca daca nu reusesc cu scoala atunci nu voi reusi nici in viata
Poate la nivelul subconstientului tau te desconsideri si tocmai asta te face sa ai rezultate mai proaste sau sa nu poti sa memorezi anumite chestii. Incearca sa gandesti mai pozitiv, sa te straduiesti putin mai mult, eventual sa ceri ajutorul parintilor/prietenilor. Daca nu esti buna la matematica, nu e un capat de lume. Matematica nu e pentru toti. Poate esti buna pe lucruri mai practice, poate ai vreun talent in partea artistica. Incearca sa pui in balanta lucrurile positive si cele negative si sa iti urmezi un traseu in functie de ce calitati ai.
Ai grija, 1 viața avem fiecare, adolescenta este grea pentru fiecare. oricât de mult iti dorești sa renunți la ceva..gandeste-te ca viața mai grea începe după prioada asta frumoasa de copilărie. încearcă sa nu îți faci un prieten/iubit pentru ca poți da peste oricine rau intenționat, care îți poate face mai mult rău decât bine. oamenii sunt tai încearcă sa profite de oricine..ca sa le fie bine lor..Nu știu din ce parte a tarii ești în ce oraș stai. încearcă sa vezi viața altfel, și dacă crezi ca poți vorbește cu unul din părinți măcar. încearcă sa le explici ca poate în viata asta nu o sa îi mulțumești cum își doresc ei.Dar o sa încerci atata cât poti. Fără sa fi fortata. Eu îți doresc tot binele sa reușești sa te faci fericita pe tine intai.
In primul rand varsta pe care o ai, am avut-o multi din noi si asa e la adolescenta, nu iti place sa mergi la scoala, preferi sa stai mai mult timp cu prietenii sa faceti lucruri pentru a va simti bine.
Dar din faptul ca nu stii sa faci o ecuatie de gradul 1 pana la a te considera o proasta e cale lunga,parerea mea e ca esti lenesa, daca te-ai hotara sa pui mana pe carte si sa nu iti mai plangi de mila ai rezolva multe lucruri.
Si mai ales ca ai de dat bacul, sunt si pe internet multe tutoriale din care ai putea invata, pe Youtube cauta ioan ursu, e un profesor de matematica de la care si eu am inteles unele probleme cand am dat si eu bacul.
Fara scoala in lumea asta nu vei ajunge nimic(sa nu crezi ca sunt vreo batranica care te streseaza acum, am 25 de ani), scoala se face la timpul ei, stiu ca asta e perioada in care vrei sa faci orice dar nu scoala dar tine minte lucrul acesta, nu cred ca vrei sa renunti acum si la 40 de ani sa mergi la scoala, fara ea te poti angaja..momentan pentru ca nu stii ce legi se v-or da si v-a trebui sa ai diploma de bac chiar si sa maturi o strada, dar daca vrei un loc de munca decent si mai bine platit eu te sfatuiesc sa pui mana pe carte sa ai ambitie sa lasi lenea la o parte si cine stie poate o sa ajungi sa faci si o facultate.