| dyana_4835 a întrebat:

Buna
am 16 ani si de cateva saptamani m-am apucat de fumat pentru ca in grupul meu de prieteni sunt foarte multi care fumeaza si de nenumarate ori au vrut sa-mi ofere si mie o tigaralaughing. dar i-am refuzat de fiecare data pana intr-o zi cand am zis sa incerc una.;( in acea zi mi-am luat primul pachet si l-am ascuns bine in dulap(pentru ca nu fac din asta o dependenta l-am termint intr-o saptamana laughing ) dupa am fost cu o fata sa-mi iau tigari si m-a vazut o vecina care evdent dupa s-a dus sa-i sp mamei.;(( pe moment nu mi-qa sp nimic dar a cautat pachetul a doua zi si mi la pus in fata. a fost de-a dreptul jenant
De atunci ma intreab mereu unde ma duc, cu cine sunt, ce fac.ma suna foarte des... uneori cand ma intorc acasa o gasesc la geam, iar cand vine cte o prietena pe-acasa se baga-nseama una doua c sa vada ce fel de persoana este PUR SI SIMPLU MA DISPERA
Ce sa fac ca sa o conving ca nu mai fumez(desi o fac dar nu ma mai poate prinde)?

Răspuns Câştigător
| Micuţa a răspuns:

Buna Diana! kiss In primul rand spune-i chestii de genul : " Mamaa! Nu pot sa cred ca nu ai incredere in mine! Iti jur ca nu mai fumez. mi-am dat seama ca tigarile nu sunt sanatoase. nu o sa le mai incerc niciodata! " O sa ii recastigi increderea stai linistita! kiss Succes!

2 răspunsuri:
| Monna a răspuns:

Te simti mai cool ca fumezi?
De dragu` grupului tau de prieteni tu te.ai apucat si astfel mama ta si.a pierdut increderea in tine. Iti place asta?
Gandeste.te si la ea ca vrea ce.i mai bun pentru fata ei.
Daca tu consideri ca sa fumezi, sa fii intr.o gasca smechera te face mai superioara decat altii n.ai decat. Vei avea mai tarziu de pierdut.
Acum crezi ca e doar ca sa fii "la moda", mai apoi o sa fii dependenta si.ti vei strica toata sanatatea. Ca sa ce?! Pentru ce?!
Nu mai spun de f multi bani irositi aiurea.
Faci ce vrei, dar poate realizezi ca nu e bine happy.
Take care!

| ZEN15 a răspuns:

Daca nu ai mai fi scris ultima fraza te-as fi ajutat cu mare placere,mama mea este psiholog si ti-ar fi putut da foarte multe sfaturi pentru a-ti recastiga increderea parintilor, iar tu daca continui sa fumezi crezand ca nu te mai poate prinde te inseli, pana la urma te va prinde si atunci chiar ca nu vei mai avea nici o sansa sa mai aiba incredere in tine.