| ARTPOP a întrebat:

Am 16 ani si de pe la 12 ani am constat ca sunt gay! Sunt o fire extrem de timida, interiorizata. De cand ma stiu sunt intr-un stres si intr-o depresie continua, ma urasc pentru ceea ce sunt, nu ma pot identifica in societate. Pentru mine e foarte greu sa stau intr-un loc cu multi oameni, nu ma simt bine, nu stiu de ce?
De ce imi plac baietii, fetele le plac doar ca amice. Sunt un ciudat!
Va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat!

Răspuns Câştigător
| 4cidr41n a răspuns:

Ciudat nu esti. Diferit mai degraba, cum dealtfel este toata lumea happy. Nu te blama pe tine pentru ca traiesti intr-o societate care nu te intelege... inca.
Iti risipesti energia si buna dispozitie gandindu-te la parerile altora despre tine.
Concentreaza-te pe lucrurile importante: educatie, viitor, cariera.
Daca pleci in Anglia de exemplu a fi gay e perfect normal asa ca nu are sens sa fi depresiv. Lucrul important e ca viitorul il scrii tu. Unde si cu cine vrei sa traiesti, decizi tu.
Este important sa nu incerci sa fi ceea ce nu esti. Te va epuzia si macina foarte mult.

Daca este cineva apropriat tie cu care ai putea vorbi (prieten, prietena, familie?) cred ca te-ai simti mai "eliberat" cu riscul ca nu te-ar putea intelege cu adevarat.

6 răspunsuri:
| IsabelaIssa a răspuns:

Ai fost vreodata la un psiholog? Cred ca ai avea nevoie de unul ca sa iti dai seama ce e cu tine.

| ARTPOP explică (pentru IsabelaIssa):

Nu am fost, m-as duce la psihologul scolii, dar ma tem ca-i va spune dirigintei despre mine, iar psihologii particulari sunt foarte scumpi la pret!

| IsabelaIssa a răspuns (pentru ARTPOP):

Eu stiu ca psihologul nu are voie sa spuna, e confidential...

| ARTPOP explică:

Constatat*

| Cuza_Lorena_1993 a răspuns:

Hei, nu esti un ciudat. Stiai ca s-au descoperit inclusiv animale care sunt atrase de sexul opus? Asta inseamna ca nu e o anomalie si ca nu e nimic rau in a fi atrasi de acelasi sex. In primul rand trebuie sa mergi si sa te privesti in oglinda, sa te iubesti pe tine, sa te accepti asa cum esti. Aprobarea trebuie sa vina mai intai din partea ta si apoi a celor din jur. Ca sa scapi ce aceasta depresie trebuie sa iti repeti in gand ca esti normal, perfect, nimeni nu e mai presus ca tine...si zambeste, gaseste fericirea in lucruri marunte, dar care iti fac placere, fii tu.

| ARTPOP explică (pentru Cuza_Lorena_1993):

Multumesc, chiar ma ajuti!