| hohi a întrebat:

Buna,
Am 16 ani si iau anticonceptionalele Cerazette pe care mi le-a recomandat medicul meu ginecolog. Le administrez de aproximativ 6 luni. Aceste pilule sunt concepute pe baza de progesteron, deci sunt lipsite total de celalalt hormon - estrogen
La intrebarea mea pusa doctorului "trebuie sa iau la o anumita perioada hepatoprotectoare?" am primit raspunsul din partea acestuia "nu, nu trebuie" scurt si la obiect, fara a ma lamurii de ce nu.
A doua nelamurire a mea ar fi urmatoarea: De ce eu iau Cerazette si toate celelalte colege de aceeasi varsta (bineinteles, care au alti doctori) iau Logest, Yazd, sau Yasmine? Din cate am inteles si m-am informat (si pe prospect) scrie clar ca aceste mini-pilule sunt utilizate de femei care alapteaza, pentru ca nu afecteaza cu nimic. Eu nu am avut nici o sarcina, nici o problema cu menstruatia si nici o problema cu sanatatea. De ce mi-a recomandat sa iau aceste pastile? Vreau doar pe cale contraceptiva sa le folosesc si atat. P.s. Doctorul meu este unul il care am incredere foarte mare, batran si cu experienta (chiar profesor la o facultate de ginecologie)
A treia si ultima intrebare a mea este: Lagosa am auzit ca are doar silimarina in ea si ca va curata ficatul complet dupa o perioada de medicamentatie zilnica. Desi doctorul a spus ca nu am nevoie, nu sunt sigura de asta, pentru ca toate cunostiintele mele, inclusiv alta ginecoloaga, m-a sfatuit sa iau un antihepatic sau hepatoprotector, cum s-or numii, fara sa fac pauza.

Ce sa fac? Cea mai mare grija este ca nu inteleg de ce iau Cerazette la 16 ani?

1 răspuns:
| dreamgirl94 a răspuns:

Poate ar trebui sa ceri parerea altui doctor, eu iau yaz deoarece sunt cele mai echilibrate pilule si mi le-a recomandat o ginecoloaga de 30 de ani
deci nu tine de varsta aici