| cooola a întrebat:

Am 17 ani si 7 luni, am trecut clasa a 12 si nu am libertate.Eu mereu trebuie sa le cer parintilor voie sa ies afara, sa ii intreb "Ma lasati sa ma duc sa ma plimb?". Numai spun ca si in cand ies in oras trebuie sa astept 10 ani pana imi spun daca ma lasa sa ies la suc si atunci ma lasa doar sambata odata la nu stiu cat timp, si atunci cand ma lasa cu program, la ora 2 sa fii acasa. M-am cam saturat pentru ca eu niciodata nu le-am facut probleme, mereu am stat in banca mea, nu m-am certat cu nimeni, am incercat sa vorbesc cu ei sa le spun, ce fac cu cine ies, sa imi cunosca din prieteni/ prietenele cu care ies. Dar ei la fel au ramas, ma simt foarte prost cand vad ca toate prietenele mele ies mereu mai ales ca acum este vacanta. Eu nu le-am cerut sa ies in fiecare zi, sau sambata de sambata.doar sa ma lase sa ies atunci cand vreau eu. Oricum mereu stau si ma gandesc ca mai am un an si termin liceul si o sa plec la facultate si nu o sa mai fie nimeni pe capu meu sa imi spune, nu vine la ora aceea, nu ai voie. Uneori ii inteleg, dar cred ca am si eu nevoie de libertate. Mereu ma cearta ca stau pe net, dar altceva nu am de facut daca ei nu ma lasa sa ies. Mereu am incercat sa fac ca ei, am invatat, am terminat cu o medie mare, dar ei la fel sunt, nu se schimba deloc.Nu stiu ce sa fac, ma puteti ajuta cu niste sfaturi?

3 răspunsuri:
| PastilutaExti a răspuns:

Pfff
asa erau si ai mei...incearca sa vorbesti cu ei cand sunt un pic cu nervii la pamant, iar daca tzipa la tine ...pff e cam greu tzipa nu-i nimic explica-le incontinuare

| EUSIATIT a răspuns:

Te cred ce spui. eu sunt parinte. am facut si eu greseli vzv de copii mei i-am tinut cam strict. desi sunt baieti .si.suport consecintele. E bine sa vb cu ei. Nu stiu cit poti sa i convingi. E o situatie jenanta pentru tine. iti vor bine este ff adevarat dar si prea multa protectie parinteasca strica. incearca sa vb cu mamata poate ea e mai volubila. altfel//e mai greu. iti urez bafta si sa reusesti.[sa i convingi ] depinde si de mentalitate.

| marpey16 a răspuns:

Parinti sunt parinti... ce zic ei asa e. e imposibil sa-i convingi...