| bebitza a întrebat:

Buna
am 18 ani, sunt eleva in clasa 12 si ...SUNT INSARCINATA!
sunt decisa sa pastrez copilul. tatal copilului are 20 si s-a bucurat cand a aflat ca va fi tatic si luna viitoare urmeaza sa facem starea civila, oricum aveam de gand sa ne casatorim dupa ce termin eu cu bacu insa tinad cont de situatie vom face starea civila mai rapid.
am 7 satamani, inca nu se cunoaste nimic, nu m-am ingrasat, deci nu stie nimeni in afara de o buna prietena
tin sa mentionez ca mama nu e de acord cu relatia noastra si nici cu nunta si banuieste ca as fi insarcinata din moment ce stie ca vreau sa fac cat de urgent starea civila. tata e lecat din tara dar el e de acord, el e mai maleabil.
intrebarile mele sunt urmatoarele:
e obligatoriu sa anunt diriginta dupa ce voi face starea civila sa stie ca sunt casatorita?
dar de faptul ca sunt insarcinata nu as putea ca sa nu stie diriga si nici un coleg?
adevarul e ca am niste colegi tare rautaciosi si sigur cand o sa afle o sa fiu motiv de barfa in clasa si in liceu si nu vreau asta, mai bine vreau sa ascund tuturor faptul ca sunt insarcinata.cand temin liceul o sa ma 3 luni iar cand o sa termin cu bacu o sa am 4luni.
pana acum ma simt bine, am doar putine stari de greata insa nimic care sa se observe
ce ma sfatuiti sa fac, sa anunt diriinta si colegii, sau nu?
si daca totusi ii anunt cum o fac?(stiu ca oricum am vor judeca si barfi)

20 răspunsuri:
| Floreenofficial a răspuns:

Cred ca la bac...la 4 luni se observa ...va fi chiar foarte vizibil. sad
asa ca mai bine spune-le, dar nu acum...mai incolo laughing

| Floreenofficial a răspuns:

Nu! nu avorta!
daca mama ta te-ar fi avortat pe tine...nu ai mai fi existat astazi! nu lua sansa la viata unui om!

| Ana a răspuns:

Deocamdata nu le spune colegilor tai si dirigintei ca esti insarcinata, barfa o sa se duca mai departe si at o sa fie mai rau.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Mai bine avortezi şi rămâi însărcinată după ce începi facultatea. E cel mai bine pentru TINE.

Abh
| Abh a răspuns:

Daca faci starea civila inseamna ca vei trece pe numele sotului tau, va trebui sa-ti schimbi buletinul si prin urmare, va trebui sa anunti scoala de schimbarea de nume. Stiu persoane care insa, nu si-au schimbat buletinul cateva luni dupa ce s-au casatorit. Mai intereseaza-te, oricum, pana nasti trebuie sa ai actele in regula ca sa nu ai probleme cu certificatul de nastere al copilului.

cristacheceliute
| cristacheceliute a răspuns:

Daca ii spui dirigintei s-ar putea sa afle ulterior si alti profesori si poate si colegii. Parerea mea e sa schimbi buletinul dupa bac, chiar daca faceti cununia mai devreme, poti amana cateva luni. Este o situatie delicata, putini oameni pot intelege, dar daca veti fi fericiti impreuna, vei avea avantajele de a fi o mama tanara. Si sunt ceva avantaje sa stii. Insa la varsta asta vei avea nevoie de sprijinul parintilor, in primul rand, si apoi va trebui sa te descurci printre oamenii care judeca, vrand-nevrand. Ai putea sa nu ascunzi nimic, sa prezinti decizia ta intr-o sedinta de dirigentie, astfel incat sa elimini zvonuri, curiozitati si poate sa fii mai protejata, daca ceri sa se tina cont ca esti intr-o perioada delicata. Asta insa ar insemna sa ai mare incredere in colegi si profesori.
Daca decizi sa ascunzi, sunt alte dezavantaje - ti se poate face rau in ora, ceilalti nu vor avea idee de situatia ta si vei fi presata psihic, te vei inchide in tine, poate chiar vei prinde un complex de vinovatie sau vei avea momente cand vei fi labila.
Este absolut decizia ta daca vei decide sa infrunti situatia cu fruntea sus sau vei merge ultima suta de metri pe burta. De aflat se va afla oricum, insa va fi o perioada scurta. Trebuie sa-ti sustii decizia pana la capat, e alegerea ta, si nu datorezi explicatii colegilor, e viata ta. Daca decizi sa devii mama, atunci trebuie sa iti asumi si maturitatea necesara, gata copilarie, gata superficialitate, trebuie sa fii mandra de alegere si sa o accepti cu toate cele cu care vine. Asa ca rautatea colegilor e chiar irelevanta, ca si orice barfa. Daca te intelegi bine cu diriginta, ai putea discuta deschis cu toata lumea la o ora de dirigentie, dupa ce ai stabilit detaliile cu diriga in prealabil. In cazul asta, sa fii pregatita sa infrunti direct toate rautatile si sa ai raspunsuri pentru toate intrebarile. Nu esti prima care face copii la 18 ani si daca decizi sa incepi o familie devreme, sustinerea mamei e importanta, restul mai putin.

| Vreau sa mi se stearga contu a răspuns:

Ama vut o fata`n scoala pe semestru 1 a nascut e in a12a si nu stia nimeni nimic, pana n`a inceput ea sa zica la x y si lor zicandu`le sa nu mai zica la altii si a aflat toata scoala, isi lua tricouri mai largi si nu se observase ca e insarcinata...
nu trebuie sa le zici ca apoi mai sunt si profi handikapati care bat app`uri si fac misto
sa-ti traiasca si sa ai un copil sanatos si tatl lui sa fie alaturi de tine si sunt bucuroasa ca mai sunt baieti care stau cu fetele dupa ce le lasa insarcinata si chiar doresc sa pastreze copilul. felicitari lui si nastere usoara:*. ai putea vorbii cu diriginta da s`o iei afara si sa nu spuna la nimeni tongue

| ikram a răspuns:

In primul rand te felicit pentru decizia facuta, de a pastra copilul.
Cred ca trebuie sa anunti diriginta ca ti+ai schimbat starea civila, in special daca iti schimbi si numele de familie (dar nu stiu daca e obligatoriu). In legatura cu anuntatul dirigintei si colegilor ca vei a avea un copil, nu cred ca e treaba lor. E problema ta ce faci cu viata ta nu au ei nici un drept sa te judece. Si plus ca atunci cand vei naste vei fi deja o femeie casatorita asa ca sa-si vada de treaba lor. Bafta in continuare si multa sanatate.

| soricica a răspuns:

Fii tare si nu te uita in stanga si in dreapta. Nu asculta barfele. Incearca sa ascunzi sarcina cumaparandu-ti tricouri mai largute. La 4 luni nu se observa foarte tare, dar totusi. In legatura cu starea civila si cu schimbarea numelui de familie, nu stiu prea multe. Cred ca ar fi bine sa vorbesti totusi cu diriginta ta, dar sa o rogi sa tina scret acest lucru, pentru a trece mai usor peste asta.
Bye:* felicitari:*:*

| marya a răspuns:

Sti mai bine nu le spune! daca esti majora de ce trebui sa ii spui dirigintei?

| zorialbi a răspuns:

In primul rand: felicitari pentru copilas si pentru curaj! Sa va traiasca, sa fie sanatos si sa va ajute Dumnezeu. Si nu-i asculta pe cei care te indeamna sa faci avort. In al doilea rand: de casatorie cred ca va trebui s-o anunti pe diriginta pentru ca iti vei schimba numele de familie. Despre sarcina nu e nevoie sa le spui, mai ales daca ti-e teama de reactia lor. La 4 luni nu se va vedea asa de mult. Numai bine! happy

| TheAshen a răspuns:

Please speak english baby laughing)

| Mihaic93 a răspuns:

Chiar nu inteleg la ce-ti trebuie plod la varsta asta, ai bani sa-l cresti, sa-i cumperi tot feluri de porcarii? AVORT scrie pe tine! fara suparare dar te-ai grabit! pacat de viata ta!

| claudia_5508 a răspuns:

Nu e neaparat sa stie colegii tai ca tu esti insarcinata, la 4 luni stai relax ca nu ai burtica mare, stiu sigur asta.Iti poti da bacul linistita chiar daca esti insarcinata, eventual ii poti spune dirigintei si o rogi frumos sa tina secretul deoarece nu vrei sa ai probleme cu colegii care din punctul tau de vedere sunt cam rautaciosi.eu iti trimit un link sa citesti daca iti trebuie certificatul de casatorie pentru inscrierea la bac, iar in functie de asta anunta diriginta sau nu referitor la casatorie. te pup

| ursuletzdiana a răspuns:

Bebitza sfatul meu este sa le spui adevarul! e mult mai bine si pentru tine si pentru bebe! de ce sa stai noapte si sa ai cosmaruri de frica sa nu afle nimeni? nu e mai bine sa te descarci? si despre diriginta sfatul meu este sa mai astepti pentru ca important este sa afle familia nu lumea de pe strada! oricum discuta si cu iubitul tau sa vezi daca sunteti capabili sa intretineti copilul dupa acea discutati cu familia voastra ( a amandurora)! bafta baby! sper ca te-am ajutat! eu am incercat sa te ajut cu cat pot!

| aumih16 a răspuns:

Nu e bine sa faci avort de ce ca iti omori copilul te-ai chinuit sa il faci si tu in loc sa il nasti il omori nu e in regula treaba asta ca a doua oara numai poti sa faci copii

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred ca daca prietenul tau avea de gand sa va casatoriti oricum inainte sa afle ca esti insarcinata asta este de bine.pe cand cu scoala eu cred ca ar trebui sa ii spui dirigintei asa scapi si sa nu afle de sarcina toti colegii.simplu...ai putea sa le spui ca mergi in luna de miere si ai putea pleca la tatal tau in strainatate.si daca vrei sa ati anunti colegii de sarcina fa-o abia dupa ce te-ai casatorit asa nu are nimeni de barfit esti femeie casatorita nu una oarecare cu copil din flori. oamenii sunt rai si cred ce e mai rau daca ai un copil asa de tanara si in plus nu esti nici casatorita.numai bine te casatoresti iti anunti colegii si diriginta si daca te decizi sa le spui de sarcina le spui fiind casatorita nu-i nici o rusine.si ai scapat de tot.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic sa pastrezi copilul si cand te duci la bac ea pe tine ceva mai larga si nu transparenta si ferestete putin, si trebuie sa porti si pe dedesubt o bluza strampta ca dupa nastere sa nu tisa lase pielea

| ynnaynna61 a răspuns:

Buna...eu zic sa ii spui mamei tale dupa ce tecasatoresti...pentru ca at nu mai are ce sa zica. eu am facut primul copil la 15 ani si acum copilul meu are 10 ani desi mama nu a fost de acord cu tatal copilului (era un puscarias inchis pentru crima) am tinut copilul doar ca mama nu vroia sa auda de el pana la urma a ramas si acum il iubeste. desi l-am mintit pe sotul meu(nu puscariasul, altul)ca este copilul lui (el nu stia ca sunt gravida si am facut sex cu el si i-am zis ca este copilul lui)dar a aflat pana la urma caci sotul meu (puscariasul) a iesit din puscaria si au aflat toti acum sunt singura cu un copil fara familie fara nimiccrying