Dacă el are planuri să își întemeieze o familie iar tu nu îți dorești acest lucru ar trebui să îi spui, în felul acesta nu îl lași să își facă iluzii.
Ești tânără, nu te grăbi să iei o decizie pripită altfel poți regreta mai târziu.
Nu te judecă nimeni,doar ca astfel de probleme amoroase,tin de "doctorul în dragoste",numit psiholog,nu de niste anonimi de pe net. Noi putem să te ajutam doar din propria experienta, dar asta nu te ar Ajuta, căci vom fi subiectivi. Psihologul în schimb e cat se poate de obiectiv si te ajuta din punct de vedere al experienței profesionale si a pregătirii sale.
Nu iti recomand sa apelezi la anonimi. Exista un site "intreaba psihoterapeutul online", unde scriu multi tineri si o poti face si tu. Acolo raspund doar specialiști. Este grup si pe Facebook. Poti lasa intrebare atât cu anonimat cat si fara. Vei primi notificare cand ti se răspunde la comentariu.
Din punctul meu de vedere, nu ai o adolescentă ratată pentru că nu ai avut pana acum relatii sexuale. În alte țări, oamenii nu si fac astfel de probleme caci nu au voie din punct de vedere legal sa aiba o viata sexuală în afara căsniciei ori nu toti se căsătoresc de tineri. Căsătoria la ei este tratată cu mai multa seriozitate.
De ce te sperie o posibila casatorie? Stati impreuna? Eu as experimenta asa ceva, daca ti-e frica sa te legi cu acte de iubitul tau, desi, daca e vorba de despartire, se face ori ai acte, ori nu ai. Daca ati locui impreuna ar fi putin mai greu sa il pierzi. Cu o singura conditie: sa nu-l subjugi, chiar si daca este din prea multa iubire.
Si nu mai sta nelinistita. Stii zicala: Ce ti-e scris, in frunte ti-e pus. daca e sa se intample, se intampla, oricat te-ai gandi.
.Stai la locul tau si nu umbla din floare in floare ca nu o sa te ia nimeni, nimeni nu vrea sacondhand-uri.Cu cat esti cu mai multi cu atat iti pierzi valoarea.Stiu ce simti, am simțit si eu, cu ajutorul unui psihoterapie am aflat ca eu caut această iubire in oameni si oameni pentru că nu m-am simțit iubita de părinți și acum caut acea iubire.