| S92iYandex a întrebat:

Bună, am 23 de ani, problema este că m-am cam săturat de stilul de viață pe care îl am. Știu că mulți ar spune că alții și-ar dori să fie în locul meu, dar eu, în momentul de față, lucrez la o firmă de pază. Am un salariu de 30 de milioane și un program de lucru de 12 ore, 24 de ore și 12 ore cu 48 de ore libere. Problema este că m-am săturat să lucrez într-un astfel de loc de muncă. Acum mă chinui cu școala de șoferi și sper să obțin carnetul, dar îmi doresc o viață mai ușoară. Vreau și eu să lucrez în străinătate, dar peste tot sunt țepe. Acasă locuiesc cu familia și nu îmi permit să stau singur în chirie. Am o datorie uriașă la bancă și în momentul de față am executare pe salariu. Părinții mei se confruntă cu aceeași situație. Din puținul meu, trebuie să îi ajut și nu am ce face, dar simt uneori că sunt blocat. Am avut parte de multe probleme și mă simt prea tânăr. Alții au o viață fericită și lipsită de necazuri. Ce pot face pentru a face o schimbare? Cum pot fi și eu în rândul tinerilor și să îmi încep viața?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ce faci cu 30 de milioane vechi?
Mai plateste cineva in bani vechi?
Credeam ca aia s-au retras de pe piata...

| Catrice a răspuns:

Viata ți-ai început-o când te-ai născuthee hee
Cauta-ti altceva, fa niște cursuri dacă n-ai alta calificare.
Cu ideea ca peste tot sunt tepe si mai bine stau asa, îți meriți soarta

| Hyperion7 a răspuns:

Cu părere de rău,dar traiul tau nu l-aș dori nici dușmanilor.
Mai mult de atât,când zici că vrei sa te schimbi, automat cauți soluții și încerci cat mai repede sa le și implementezi in rutina ta.
Cat despre viața în general, nu la toți este la fel, așa că e aberant sa te compari cu alții mai ales în acest moment.
Nu îți convine locul de munca=caută altul
Nu îți convine corpul tau=fă sport
Nu îți convine traiul actual=lucrează constant
Cu părere de rau, dar pe TPU nimeni nu îți va oferi o rețetă magica care sa îți vindece problemele, tu ești unicul care are puterea propriului destin.
Bafta!

| StoicAnalysis a răspuns:

Mai intai termina de achitat datoriile, si abia apoi, poti sa-ti incepi viata. Intre timp, inceaca sa nu mai faci alte datorii. Nu cred ca ar vrea nimeni sa fie in locul tau ( cel putin nimeni normal la cap ). Sa lucrezi ca paznic 12 ore si uneori si noaptea, lucru care iti scurteaza tineretea, pentru doar 3000 de lei in mana, si sa mai ai datorii + proprire pe salariu + sa-i ajuti pe ai tai, e ceva aiurea rau de tot. Chestia asta chiar te blocheaza.

Termina de achitat datoria, apuca-te de un curs sau o facultate fara frecventa pe un domeniu ales de tine in timp ce muncesti, si cauta sa-ti faci o viata mai usoara.

| StimabiluI a răspuns:

Ai putea să îți schimbi domeniul, în construcții se câștigă mai bine și ai ocazia să înveți meserii mai căutate.
Pe instalații mai ales sunt bine plătiți.
Ești încă tânăr, nu trebuie să te descurajezi, o să vină și vremea ta.