Nu se merita sa faci ceva doar fiindca celalat face.Eu zic astepti sa mai cresti un pic si atunci cand vei fii sigura ca poti lua deciziile de una singura (fara a-i intreba pe altii )sa faci ceea ce crezi tu. Cu toate acestea te sfatuiesc sa-i spui NU acelei fete. Ai grija de tine si de sanatatea ta!:*
Ma tu esti prea micuta sa fumezi, prietena ta inseamna ca este nesanatoasa daca frumeaza de la varsta asta, gandeste-te cum va fi ea peste 5-10 ani. Este posibil sa fie prin spitale daca fumeaza de acum. Si eu am incercat sa ma apuc de fumat dar am 16 ani si sincer nu intelegeam nimic din ele, am fumat eu o saptamana. acolo si am vazut ca nu este nimic sepcial in tigar asa ca m`am lasat. Si tu ar trebui sa ii deschizi ochii prietenei tale ca nu este deloc bine ce face. Cat despre tine gandeste`te unde vre sa f peste 10 ani, la facultate sau prin spitale? Mai gandeste`te inainte sa cedezi tentatziei ce se poate intampla mai tarziu asta iti va afecta si tenul si parul si unghiile si cand vei avea un prieten oricat iti vei ingriji dantura tot iti va mirosi gurita a fumator si el sa mai fie si nefumator vaiiii crede`ma ca se va simti foarte urat langa tine.ti-am dat destule motive sa nu te apuci? Daca tot esti asa curioasa trage un fum 2 si vei vedea ca nu este deloc bun dar sa nu te apuci de fumat, cand vei vre sa o faci sa te gandesti la ce ti-am spus eu! + de ce ti-am spus iti vor miros si mainile urat si gandeste`te ca bani pe care ii vei da pe tigari cu acei bani iti poti lua altceva folositor, eu imi iau rochite am o pasiune pentru ele; x!
Totusi, nu crezi ca esti cam micuta ca sa te apuci de fumat?( nu incurajez pe nimeni sa se apuce)
Nu mai vorbesc ca vei avea plamanii varza.
Daca prietena ta te incurajeaza sa faci asta, inseamna ca nu iti e prietena.
Mult noroc!
Pai daca vrei foarte mult poti sa incerci o data. Crede-ma ca nu iti va placea si oricum nu te va face automat mai cool sau mai interesanta decat in ochii tai.
Eu la 13 ani am incercat si dupa nu am mai vrut deoarece mi-am dat seama ca nu are niciun rost. Acum decizia e a ta.
Esti prea mica sa te apuci de fumat.Asa ca refuzo in continuare.Nici in ruptul capului sa nu accepti.
Nu te lua dupa ce fac altii! ai destul timp sa incerci fumatul cand vei ajunge la maturitate si o vei face cu cap, nu din dorinta de a fi ca ceilalti. ai grija de tine si de alegerile pe care le faci.
Buna, dupa parerea mea nu ar trebui sa te apuci niciodata de fumat.
Eu imediat am 19 ani si nu fumez. Recunosc, am incercat si eu prin clasa a VII-a, dar nu mi-a placut. Majoritatea prietenilor mei fumeaza, dar asta nu inseamna ca si eu trebuie sa ma apuc, iar ei imi respecta dorinta. Mai ales ca unii dintre ei chiar incearca sa se lase dar nu reusesc. La tine la 12 ani iti sugerez clar sa o lasi balta.
In legatura cu gasca si prietenii, daca iti sunt prieteni cu adevarat te vor accepta asa cum esti. Nu te lasa influentata de altii. Sper sa imi asculti sfatul si sa nu te apuci de drogul acesta.
Nu stiu c sa zic.eu te.ash sfatui sa nu te apuci pentru ca. oriqum ink mai ai timp pana sa poti fuma.sh in plus ma gandesc ca:d daca ar afla mama tha:1 ai fi pedepsitha 2.te.ar certa foarte tare 3.ink esti f mik pentru a te apuka de fumat.asta`i un viciu de care cu greu mai poti scapa.deci eu iti propun ca daca vrei asa de mult, mai asteapta pana faci minim 16/17 cp
sper ca ti.am fost d folos, iar daca nuh.asta eh
bbie
Daca incerci 1 fum o sa mai vrei unu si inca unu si tot asa pana o sa ajungi la 1 pachet pe zi sau mai multe iti spun eu cunosc cazuri