| queenvanderveen10 a întrebat:

Am aproape 15 ani (fata) si am o problema foarte grava. Iar aici nu ma refer la faptul ca n-am vreun iubit sau ca nu stiu ce copii cazuti fac misto de mine, zic si eu din ce am mai vazut pe aici. Ma refer la faptul ca am o problema cu propria-mi persoana. Nu sunt multumita de mine, nu ma suport din cauza asta, iar din acest motiv am ajuns sa fiu foarte monotona, sobra si indiferenta in anumite situatii. Parintii mei au ajuns sa se ingrijoreze caci m-am distantat de ei. Mereu acestia imi spun ca sunt foarte inprevizibila, cum ca trec de la o extrema la alta...ba rad 5 minute, apoi iar am starea aia de " lasa-ma sa te las". Iar de fiecare data, acelasi repros mi-l bag ( eu insami)" Esti o fraiera! Nu esti capabila de nimic! Nu esti suficient de buna! " Bineinteles ca stiu ca o astfel de mentalitate iti aduce niste stari groaznice, insa uite ca...se mai intampla happy Scoala. Muncesc o gramada si parca tot nu-mi e suficient. Cel putin la mate, am ajuns sa fac 4 ore in fiecare seara, iar in weekend daca n-am vreo meditatie pot ajunge si la 8 ore, cu pauze de 15 min dupa 2 ore de lucrat intens, nu-s robot, chill happy Si da, am examen anul acesta. happy Nu prea am prieteni, sau colectivul cu care ( scuza-mi cacofonia ) obisnuiesc sa stau are vicii. E acel grup care se crede cool ca fumeaza si ca nu stiu ce bani au parintii lor, chiulesc de la ore, cu toate ca au note bunelaughing Sunt cam falsi unii, insa daca cel mai bun prieten sta cu ei, trebuie sa o faci si tu, nu? Nu ma deranjeaza felul in care arat, caci sunt frumoasa si mi se spune des, insa chiar nu-mi pasa happy Tot ce vreau este sa fiu fericita si sa ma simt bine, dar nu prea pot.

6 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Gandeste-te ce vrei sa faci in viata...
Gandeste-te cum poti reusi, fa-ti o lista cu toti pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru a-ti indeplini visul si urmeaza-i.
Fa-ti un program zilnic, evita ceea ce te plictiseste, fa ce-ti place, ignora-i pe ceilalti, iti va fi mai bine.
Asculta asta, s-ar putea sa-ti prinda bine https://www.youtube.com/watch?v=BDOEN7866yQ

| SergiuBoss11 a răspuns:

Uita-te in oglinda si cauta motivele pentru care nu esti multumita cu tine, iar apoi dedica-ti timpul rezolvarii acestei(sau acestor) probleme.
lasa matematica... orice copil retardat cu minim de cunostinte in ale matematicii ia peste 8.degeaba iei tu 10 in examene daca intrii in depresii si ajungi sa-ti urasti viata. poate esti si supraincarcata...ia o pauza

| Radu284 a răspuns:

Din ce spui tu, cred ca problema ta cea mai mare este ca dai prea multa importanta scolii, si nu incerci sa faci ceva pentru tine.

Cu unele exceptii, scoala nici nu iti va da mari satisfactii, si nici nu te va ajuta sa ai o cariera buna in viitor.

Cred ca ar trebui sa identifici ceva care sa iti placa, si sa te axezi pe chestia aia. Mai ales daca este ceva ce iti va putea asigura un venit sau o meserie pe viitor.

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Incearca sa iti traiesti viata in prezent cu persoanele la care tii sa te simtii bine alaturi de prietenele tale e bine ca te gandesti la scoala dar mai si distreaza-te din cand in cand fara sa te gandesti la lucruri stresante.
Atat cat iti permite timpul, mergi prin parc cu prietenele tale, socializeaza, mergi la petreci in wekenduri si astea.
Ai toata viata inainte sa te distrezi si sa fii fericita.
Toate cele bune!

| Deaad a răspuns:

Trebuie sa fii narcisista.
E vital in timpurile noastre.
De ce sa te urasti singura?
Accepta-te si o sa vezi ca o sa-ti fie mai bine pe toate planurile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adolescența asta... Dacă vezi că ești "monotonă", fă ceva să ieși din "monotonie".
Ce naiba faci tu 4-8 ore la mate? Ești în a 8-a, fixează-ți să faci vreo 2 variante pe zi, tema de la școală și gata. Maxim 2-3h că încă nu știi să faci toate problemele din variante.
Nu te ține nimeni după fundul prietenilor tăi.