| 1Hekate1 a întrebat:

Buna,
Am comandat un colet de pe Amazon. Este livrat cu ARAMEX. Am primit urmatoarea notificare: Unfortunately, ARAMEX couldn't complete your delivery and is holding it for you to pick up.
Si la informatii despre starea coletului: Package available for pickup, Mogosoaia, RO.
Nu inteleg, exista vreun sediu ARAMEX in Mogosoaia de unde il pot lua? Nu gasesc nimic pe internet

4 răspunsuri:
| ValentinMaus a răspuns:

Salut, ai gasit vreo rezolvare a problemei? Ca in aceeasi situatie ma aflu si eu acum!

| TeoF a răspuns:

Am fost si eu in aceeasi situatie, cu un colet comandat pe Amazon in 26 august 2024 (livrare estimata 4 septembrie).
Desi am vazut si eu mesajele din 5 septembrie care faceau referire la Mogosoaia cu mentiunea Package available for pickup

Totusi in data de 6 dimineata, in jurul orei 10 am fost contactat de catre DPD si mi-au livrat coletul.

Si eu mi-am facut griji cand am vazut mesajele din data de 5 sept. INTR-ADEVAR NU AM GASIT nimic pe internet la vreun punct de reprezentare Aramex in Bucuresti sau Mogosoaia. Si pagina web aramex.com merge f. greu.

IN CAZUL MEU totul s-a terminat cu bine!
DECI la prima strigare cu continutul
Package available for pickup.Mogosoaia, RO
zic eu sa nu va faceti griji, pare mai mult un mesaj informativ, destinat urmatoarului curier (din Romania) care face distributia catre clientul final.

Mai asteptati o zi si urmariti mesajele, si cele venite prin sms etc.
In cazul meu am primit, dimineata, 6 sept un sms de la DPD ref la livarare.

------ TRACKING-UL MEU COMPLET MAI JOS ---

Friday, September 6
6:49 AM Package is out for delivery. Mogosoaia, RO

Thursday, September 5
4:55 PM Package available for pickup.Mogosoaia, RO
4:51 PM Return or Replacement or Exchange pickup succeed
Mogosoaia, RO

Tuesday, September 3
2:36 PM
Package in transit. Flight containing package has departed.
Tuchomerice, CZ
2:36 PM
Package left the carrier facility.
Tuchomerice, Stredocesky kraj CZ

Monday, September 2
3:34 PM
Completed customs clearance.
10:32 AM
Carrier received the package.
10:18 AM
Completed customs clearance.
Tuchomerice, CZ
10:18 AM
Initiated customs clearance at destination country.

Wednesday, August 28
6:35 PM
Package left the carrier facility.
New York, US
6:34 PM
Package in transit. Flight containing package has departed.
New York, US

Tuesday, August 27
9:31 AM
Carrier received the package.
New York, US
4:02 AM
Package left an Amazon facility.
Edison, NJ US

Monday, August 26
8:07 PM
Package arrived at an Amazon facility.
Edison, NJ US

| ttc87 a răspuns:

E prea tarziu sa te mai pot ajuta acum, dar pentru altii care au patanii similare le povestesc experienta mea, in care am reusit in extremis sa ridic pachetul in probabil ultima zi.

Pe scurt: stati departe de ei; nu raporteza daca predau coletul unei alte companii si te lasa pe tine sa ghicesti, nu te contacteaza in nici un fel si nici nu raspund la e-mailuri (nu am gasit o posibilitatea de contactare telefonica, in Romania sau Europa; poate ca puteti suna la centrala din Emirate sau unde si-or avea sediul, dar s-ar putea sa coste).

Urmarirea coletului raporta si in cazul meu fix acelasi mesaj. De mentionat ca Aramex nu da mesaj pe mail, nu da mesaj pe telefon, deci daca nu ma uitam eu la 2-3 zile ce se intampla, pachetul era pierdut. Cica m-ar fi cautat ei la adresa intr-o zi pentru livrare si nu am fost. Nu stau pregatit permanent sa primesc pachete.

Am folosit linkul din celalalt raspuns: saitul lor e foarte greoi si trebuie sa selectezi tara, sa astepti 1-2 minute (pana ce textul e aratat ingrosat si cu rosu, semn ca selectia s-a incarcat), apoi sa introduci orasul - probabil vei dori Mogosoaia - (si iar sa astepti 1-2 minute), dupa care poti introduce sucursala. Dar teapa, ei nu au sucursale in Romania. In Bulgaria sau Ungaria exista cate o sucursala.

La fel de greu este si sa dai un mesaj la suport. Pagina nu prea se incarca. Dar am primit o confirmare pe email pe 10 iulie cum ca voi fi contactat in 24-48 de ore. Nu m-a contacta nimeni nici pana azi, 21 iulie, desi au trecut 7 zile lucratoare pline.

Stiind ca pana mai demult DPD lucra cu Aramex, am sunat la numarul acestora de contact. Insa coletul nu era de gasit in baza lor de date.

Pentru ca DPD are un depozit in Mogosoaia, am mers la fata locului la circa 20km de casa (nu stiu ce faceam daca eram din Satu Mare). Programul este luni-vineri de la 9 la 16. Aici mi s-a confirmat ca oficial DPD nu mai lucreaza cu Aramex, datorita numeroaselor greseli ale adresei sau nr. de telefon de pe pachet.

Norocul meu a fost ca operatoarea avea o persoana de contact la Aramex, si, ce sa vezi, pachetul era chiar la DPD, dar numarul de telefon fusese facut pilaf. Mai precis, ultimele 2-3 cifre lipseau (poate pentru ca trecusera si codul international al Romaniei 0040 si nu a mai ramas loc). (Dupa ce am ridicat coletul, am putut veadea ca AWB-ul original Aramex avea numarul de telefon corect, deci un Dorel de-al nostru l-a transmis gresit. )

Mai departe a fost simplu: coletul era in depozitul DPD din Bragadiru (alti 10 km de mers) si l-am ridicat in aceeasi zi, fiind aproape de termenul de returnare. De remarcat ca exista cu camp in AWB-ul DPD cu numarul de referinta original, deci puteti incerca la call center sa intrebati de acest numar.

Apoi, in alte cazuri coletele acestea ar fi fost gasite la Posta din Mogosoaia, conform operatoarei, deci nu puteti fi siguri ca merg mereu la DHL. Daca va place sa jucati la loteria "primesc sau nu pachetul", alegeti Aramex.