Este vorba de lentile heliomate, pentru sensibilitatea la lumina. Cu alte cuvinte ai 2 in 1: ochelari de soare si ochelari de vedere . Poti folosi aceleasi rame daca vrei sa schimbi lentilele, atunci pretul de schimbare va fi doar pretul lentilelor, sau poti sa iti iei ochelari noi. Anyway, lentilele heliomate costa mai mult decat cele fara tratament, dar ca sfat iti recomand in cazul in care schimbi ochelarii/lentilele, sa aplici lentilelor macar un tratament antireflex (vor fi putin maro/albastrui/verzi in functie de ce culoare doresti, dar nu se vor colora asa de rau ca cele heliomate). Alt sfat de cunoscatoare (pentru ca am astigmatism si sensibilitate la lumina) este ca, in cazul in care doctorul ti-a recomandat lentile heliomate, sa porti acei ochelari in continuare si sa nu ii schimbi; cu timpul te vei obisnui cu ei. Succes in cele bune.
Din câte știu eu la unii ochelari, adică la foarte mulți nu poți să scoți lentilele și trebuie să faci alții, să cumeri alții de la 0. Dar depinde acum, mai bine te duci la un sediu de optica medicală cu ochelarii respectivi și întrebi acolo.
Stiu ca exista o asa numita "perioada de acomodare" si daca nu te-ai acomodat cu ei poti sa ii schimbi...
Salut, poti sa schimbi lentilele cu altele care au doar antireflex (acelea nu au culoare) pretul este cu mult mai mic la acestea decat la lentilele care le ai tu momentan. Trebuie schimbata intreaga lentila.