| lori155 a întrebat:

Buna, am majoratul pe 17 martie ..as avea si eu nevoie de sfaturi ..nu stiu ce mancare sa fac ..nu stiu cum sa ornez casa
mi.ar prinde bine unele sfaturi. Multumesc :*

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde cati invitati ai!
In general se scot ceva mobile din casa daca nu ai spatiu mare, se pune o masa la perete cu toata mancarea pe platouri si farfurii, tacamuri, plus bauturi, iar fiecare se serveste cu ce doreste.
Meniul poate fii format din :
-platouri cu antreuri (dau cateva exemple): oua umplute, salata de vinete, salata de beuf, salata de fasole facaluita, ciuperci cu maioneza, rosioare mici umplute cu telemea si marar tocat ori cu branza de burduf.
-platouri cu pulpe de pui facute la cuptor
-platouri cu carne de porc/ sau vita, deja gatita
- salata sau salate in boluri mari
- cosulete de paine
- evident tortul si prajiturile, vin dupa ce se consuma mancarurile de pe masa si mai spre sfarsitul petrecerii.
Se mai pun pe o alta masa, mai mica, sau daca incap pe aceeasi cu mancare: bauturi alcoolice si sucuri, apa minerala.
Cel putin asa se organizeaza mesele la petrecerile occidentale, si sunt de f mare succes.

Cat despre inspiratie pentru mancare, uite aici:
https://jamilacuisine.ro/

| Violleta2022 a răspuns:

Este totusi majoratul!
Un eveniment important in viata ta si nu cred ca ai vrea sa-ti duci invitatii la o pizza si un suc, ca-i totusi evenimentul cel mai important din viata ta: ziua cand devii adult, major!

| AwGenetix a răspuns (pentru Violleta2022):

Pe vremuri se tinea mortul in casa in priveghi. o fi atat de rau ca se duce acum la capela, spatiu amenajat pentru grupuri? la cat deranj se face, mobila miscata inseamna sa scoti dulapuri sau ce? ca sa mute un scaun egal zero. stiai ca mutarea mobilei duce implicit la scurtarea vietii acesteia? dar mna, nu conteaza. dupa majorat oricum nu mai trebuie nimanui mobila aia.

poate sa-i duca la restaurant de 7 stele la o adica, nu neaparat pizza. deci. inca odata. calmeaza-te cu organizarea unui grup intr-un apartament. cum ramane cu folosirea obiectelor de igiena personala? prieten, prieten, dar neaparat sa folosim aceeasi buda? tigari ascunse pe sub dulap?

si cine face curatenia de dupa? donna alba?

| Violleta2022 a răspuns (pentru AwGenetix):

Dupa mentalitatea ta, inseamna ca eu ar trebui sa fiu moarta pana acum, ca am petreceri mari tot la 3 luni, in plus, imi place sa mut mobilele prin casa, in fiecare sezon sa rearanjez diferit.
Cu dusul la restaurant, nu toti isi permit, ca se plateste foarte mult pe cap de invitat si nu se distreaza ca acasa.
Cat priveste ascunsul tigarilor si folosirea budei, este doar 1 seara, 5- 6 ore si nu vad nici un inconvenient sa se foloseasca buda, se curata cu servetele umede, ca la orice toaleta si se spala bine, dupa plecarea musafirilor.
Dar la restaurant nu foloseste buda restaurantului, ce faci, fugi pana acasa sa nu faci acolo unde au mai facut sute de persoane inaintea ta?
Dupa plecarea musafirilor, strangi si cureti, cum este normal.

Da, stiu, generatia ta este de puturosi si bani gata.
Sa plateasca mamica si taticu sa ne ducem la restaurant... ca va doare burta dupa aceea sa faceti curat.
Se vede ca nu ai prea facut petreceri la viata ta, daca te temi sa lasi pe alti sa-ti foloseasca buda, sa-ti intre in casa samd. Nu inteleg, nu poti sa o speli dupa aceea, cum faci dupa tine si ai tai din casa, pana la urma nu sa tariesti intr-un mediu steril si mai trebuie sa te bucuri de viata.

Cu tot respectul, dar esti invechita. (parerea mea)

Nu sunt invechita deloc, copii mei (30 de ani si respectiv 26 isi fac petreceri acasa mai mereu si chiar se distreaza de minune). Noi, mai maturii avem petreceri dansante in fiecare sezon si nu vorbesc de 2-3 cupluri ci de 10-12 cupluri cel putin.

Dar, am sesizat ca noua generatie de copii, sunt atat de pouturosi ca le este lene sa curete si dupa ei, de aceea vor sa scape de obligatie foarte repede.
Ma rog, daca a-ti face cum fac occidentalii cu mersul la restaurant unde efiecare isi plateste consumatia, ar fi cu totul altceva, dar silul romanesc, te baga in credite bancare, daca ii duci la restaurant pe toti.

Da mai dar voi aia mai maturii, stati pe scaun, si povestiti. si sunteti adulti, nu copii care sar in pat, la varsta aia toti umbla sa faca sex oriunde apuca, sa fumeze pe ascuns, si sau alte lucruri. iti asumi raspunderea pentru toate astea. daca un invitat aka 16-20 de ani iti strica ceva in casa, o sa stii doar dupa vreo saptamana. si se intampla adesea. asta presupune ca e mai scump decat la restaurant. evident, depinde si ce lucruri ai prin casa. eu unul nu mi-as permite sa-mi bat joc de casa mea. si inca ceva? stiai ca s-a dat lege la maxim 30dB?

Total gresit, noi astia maturi chiar dansam!
Cat priveste sexul pe unde apuca, inca nu mi s-a intamplat niciodata asta si am 4 dormitoare in casa!
Baia a fost folosita doar cea de la parter si dupa plecarea musafirilor, toata lumea a participa la curatenia generala, care niciodata nu a durat mai mult de 3-4 ore, incluzand spalatul pe jos, mutatul mobilelor si spalatul celor 3 bai si wc din casa, doar ca sa fim siguri ca nu au fost folosite inadecvat si de altii.
Eu nu stiu de ce gasesti atatea posibile motive "daca imi strica ceva in casa"... adica? Musca din mobila sau ce?
Frate, eu fac asemenea petreceri de 30de ani si nu mi s-a intamplat niciodata sa-mi strice cineva ceva. Si dupa cum spuneam, am avut si 40 de persoane in casa si tot nu mi s-a intamplat nimic.

Nu stiu exact cum sti tu sigur ca "nu s-a intamplat", dar cum spui tu. eu am asistat si la un incendiu, provocat la o zi nomastica, in perioada sarbatorilor, de la artificii aruncate in galeata de gunoi de un copchip.

atunci, va doresc o petrecere frumoasa, si spor la curatenie acasa, la cei 30dB permisi de lege, doar daca soptesti nu o incalci.

Aici unde locuiesc, nu-mi impune nimeni numarul de musafiri.
Iar curatenia, nu a fost niciodata o problema, ca fiecare are responsabiliatati in casa, iar cand participam toti, in 2-3 ore se curata totul.

Alba ca zapada. nu uita ca in spatele acestui topic, se afla mai mult parinti decat copii. eu inteleg ca tu esti un parinte model, dar mie personal nu mi-ar place sa mi se umple casa de testosteroni. nu stiu unde locuiesti tu, dar noi inca in Romania. si-apropo de asta, nu prea se mai practica tinutul mortului in casa, si majorate la bloc.

| AwGenetix a răspuns:

Sub nici o forma nu face majorat acasa. du-ti prietenii la o pizza, un suc si la revedere. sau poti face altfel, dar iti garantezi, vei regreta la sfarsitul zilei.